Reclamă

Ce se întâmplă cu organismul tău atunci când bei un pahar de vin în fiecare seară

Toate alimentele au un loc important în alimentația de zi cu zi, inclusiv un pahar de vin. Alcoolul de multe feluri, inclusiv vinul, a făcut parte din rutinele de seară ale oamenilor de foarte mult timp. Se pare că nu va dispărea prea curând. Dar ce se întâmplă exact când bei un pahar de vin în fiecare seară?

Publicat: 6 martie 2022, 7:40

Fie că este vorba de vin, bere sau cocktailul preferat, băutul poate contribui la sănătatea organismului. Acest lucru se întâmplă atâta timp cât este făcut cu moderație. Hai să aflăm împreună cât de mult poate afecta organismul consumul moderat de vin.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce se întâmplă cu organismul tău atunci când bei un pahar de vin în fiecare seară

Este foarte important să reții că un stil de viață sănătos în ansamblu, inclusiv un model de alimentație sănătoasă, activitatea fizică și socializarea regulată, contribuie, de asemenea, la sănătatea generală a organismului. Paharul de vin consumat în fiecare seară, cel mai probabil nu îți va face niciun rău.

S-ar putea să fii mai puțin stresată

Te simți bine atunci când te relaxezi cu un pahar de vin la sfârșitul unei zile lungi. Dar există și unele cercetări în spatele efectelor vinului asupra scăderii nivelului de stres. Compusul din vinul roșu, numit resveratrol, este responsabil pentru multe beneficii antiinflamatorii ale vinului. Cercetările din 2019 publicate în Jurnalul Neuropharmacology au descoperit că resveratrolul ar putea avea efecte anti-stres. Acesta blochează enzimele din creier care duc la comportamente asemănătoare depresiei și anxietății.

O altă revizuire a studiilor a constatat că consumul moderat de vin (1 pahar pe zi pentru persoanele de sex feminin și două pahare pe zi pentru persoanele de sex masculin) a fost asociat cu un risc cu 32% mai mic de depresie, scrie eatingwell.com.

Reclamă

Sănătatea ta mintală s-ar putea îmbunătăți

Când te simți mai puțin stresată, îți poți stimula starea de spirit. Acest lucru te poate ajuta să socializezi mai mult. Având un sprijin social puternic, nu numai că îți va oferi un sentiment de apartenență, dar ar putea, de asemenea, să scadă semnificativ riscul bolii Alzhiemer.

Alte cercetări recente au descoperit că consumul de vin poate avea beneficii și mai profunde când vine vorba de sănătatea mintală. O analiză amplă a constatat, de asemenea, că un consum moderat ar putea reduce depresia. Ar putea proteja creierul și poate reduce riscul de declin cognitiv, toate acestea promovând longevitatea.

Reclamă

Află și ce schimbări apar în corpul tău dacă renunți la zahăr. E atât de simplu să-ți învingi pofta de dulce.

Inima ta ar putea fi mai sănătoasă

De zeci de ani, au apărut cercetări despre beneficiile vinului pentru sănătatea inimii. Compușii antioxidanti din vin pot ajuta la reducerea inflamației și a stresului oxidativ. Acest lucru poate reduce riscul de ateroscleroză, boli coronariene și accident vascular cerebral. Alte studii au descoperit că vinul îmbunătățește nivelul de colesterol, tensiunea arterială și scade riscul de atacuri de cord.

Deși aceste informații ar putea face ca vinul să sune ca un leac miracol pentru bolile de inimă, lucrurile nu stau chiar așa în practică. De fapt, multe dintre aceste studii au constatat, de asemenea, că consumul în exces de alcool a dus la înrăutățirea sănătății cardiovasculare. Așadar, dacă bei un pahar de vin sau orice tip de alcool, asigură-te că îți păstrezi limitele.

Sănătatea intestinală s-ar putea îmbunătăți

Sănătatea intestinului poate contribui la sănătatea corpului în ansamblu. De la susținerea funcției imunitare până la ținerea la distanță a anumitor tipuri de cancer. În mod obișnuit, când te gândești la modalități de a susține microbiomul, te gândești la alimente precum probioticele și prebioticele. Cu toate acestea, și vinul ar putea fi pe listă. Un studiu a constatat că în special băutorii de vin roșu au un microbiom mai divers decât cei care au băut alte tipuri de alcool. Cercetătorii au atribuit acest lucru antioxidanților găsiți pe pielea strugurilor și resveratrolul.

Poate reduce riscul pentru unele tipuri de cancer, dar poate crește riscul pentru altele

Când vine vorba de consumul de vin și riscul de cancer, există vești bune și vești proaste. Vestea bună este că un consum moderat de vin ar putea avea un efect protector împotriva cancerelor esofagiene și gastrice. Un alt studiu recent a constatat că un consum moderat de vin ar putea reduce cancerul renal și limfoamele tiroidiene.

Totuși, același studiu a mai constatat că consumul moderat de alcool ar putea crește riscul de cancer de pancreas, prostată, ficat și sân. Alte studii au descoperit că și un singur pahar de vin pe zi poate crește nivelul de estrogen, care este un factor de risc cunoscut pentru cancerul de sân.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×