Reclamă

Sosurile pe care e recomandat să le eviți. Specialiștii spun că îți încetinesc metabolismul

Pierderea în greutate poate părea un proces greoi și este ușor să te descurajezi. Poate fi copleșitor cu câte tratamente, programe și diete sunt pe piață. Acestea promit rezultate rapide și este posibil să nu știi exact de unde să începi. Primul pas este să afli mai multe despre alimentele care îți încetinesc metabolismul. Iată care sunt sosurile pe care e recomandat să le eviți.

Publicat: 3 martie 2022, 7:58

De multe ori te gândești prea mult la procesul de slăbire și ești atât de implicată în a vedea rezultate rapide. Cheia unei pierderi în greutate constantă și de durată este mai simplă decât ai putea crede. Pentru a slăbi trebuie să fii într-un deficit de calorii sau să arzi mai multe calorii decât cele pe care le consumi, scrie shefinds.com.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce legătură există între metabolism și pierderea în greutate

Arzi calorii prin lucruri evidente, cum ar fi exercițiile fizice, dar majoritatea caloriilor consumate provin pur și simplu din rutina zilnică. Mersul pe jos, respirația și funcționarea organelor tale contribuie la consumul zilnic de calorii.

Un lucru care îți poate afecta capacitatea de a pierde în greutate este metabolismul, care direcționează procesul de ardere al caloriilor. Susținerea sănătății, în special a sănătății metabolice, te va pregăti pentru succes dacă pornești într-o călătorie de slăbire.

„Metabolismul tău e unic și direcționează câte calorii sunt arse de corpul tău în fiecare zi. Mulți factori îți influențează metabolismul. Ritmul acestuia continuă să scadă odată cu vârsta, inactivitatea, pierderea masei musculare și dezechilibrele hormonale (hipotiroidism, postmenopauză)”, spune Elaine Chiquette, Chief Scientific Officer al Gelesis.

Un alt lucru care poate afecta negativ capacitatea de funcționare a metabolismului este dieta restrictivă. O pierdere rapidă în greutate din cauza restricțiilor calorice severe a fost asociată cu un metabolism mai lent în care organismul încearcă să compenseze și să conserve cât mai multă energie. O scădere treptată în greutate (1 kg pe săptămână) are mai multe șanse să mențină rata metabolică intactă. În plus, exercițiile fizice regulate, inclusiv antrenamentul de rezistență, pot stimula funcția metabolismului.

Reclamă

Iată mai multe informații și despre miturile legate de alimentele care stimulează metabolismul.

Sosurile pe care e recomandat să le eviți

Dieta ta joacă, de asemenea, un rol în sănătatea ta metabolică. Când vine vorba de pierderea în greutate sunt lucruri pe care adesea nu le iei în considerare. Condimentele și sosurile sunt greoaie și pot elimina deficitul caloric. Sosurile pot fi surse ascunse de calorii care se pot adăuga dacă nu ești atent la dimensiunea porției. Iată primele trei sosuri care pot afecta negativ sănătatea metabolică și pot împiedica procesul de slăbire.

Reclamă

Maioneza

Condimentele bogate în grăsimi și calorii, cum ar fi sosul de salată pe bază de maioneză sau aioli, sosul tartar, pot avea până la 100 de calorii pe lingură. Ia în considerare cumpărarea unui sos de maioneză cu conținut scăzut de grăsimi pentru a reduce excesul de calorii. Este gustoasă, dar e unul dintre sosurile pe care e recomandat să le eviți.

Ketchup-ul

Ketchup-ul disponibil pe rafturile magazinelor conține de obicei sirop de porumb bogat în fructoză. Încearcă să folosești salsa de casă sau optează pentru un ketchup organic, fără zahăr, care nu conține toți aditivii. Din păcate, și acesta se află pe lista cu sosurile pe care e recomandat să le eviți.

Sosul BBQ

Sosul BBQ, la fel ca ketchup-ul, este adesea plin de zahăr și calorii. Specialiștii recomandă alternative precum vinegreta cu ulei și oțet sau ierburi proaspete pentru a condimenta mesele și pentru a obține acel gust savuros.

Deși alegerile sănătoase sunt utile în orice călătorie de slăbire, nu trebuie să renunți la alimentele pe care le iubești. Nu contează că acestea sunt mai bogate în calorii sau zaharuri. Greutatea este controlată de interacțiuni foarte complexe între hormoni, intestin, creier, genă și mediu. Propriul metabolism joacă doar o parte din întreaga ecuație. Orice poate fi savurat cu moderație, totul ține de echilibru.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×