Consumul merelor a fost de-a lungul timpului legat de studii precum reducerea riscului de apariție a afecțiunilor cronice. Acest lucru se datorează nutrienților și antioxidanților care se găsesc în mere. În plus ele pot ajuta la pierderea în greutate și la sănătatea creierului.
Beneficiile merelor pentru sănătate
În ciuda faptului că mai sunt necesare multe cercetări pentru a înțelege perfect modul în care merele devin benefice pentru sănătate, specialiștii recomandă acest fruct pentru consumarea sa aproape zilnică. Este un fruct gustos, versatil și ușor de inclus într-o mulțime de preparate.Merele au puține calorii, dar sunt bogate în alți nutrienți benefici. Descoperă de ce recomandă medicii consumarea acestor fructe savuroase.
Sunt bogate în nutrienți
Merele sunt considerate fructe bogate în nutrienți necesari sănătății corpului uman, Nutriționiștii spun de cele mai multe ori pe consumarea unui măr pe zi tocmai datorită beneficiilor sale. Un măr de o mărime medie poate să conțină 100 de calorii. Conform publicației Healthline.com un măr care cântărește 200 g are următoarele valori nutriționale:
- Calorii 104
- Carbohidrați: 28 g
- Fibre: 5 g
- Vitamina C: 10 % din valoarea zilnică
- Potasiu: 6 % din valoarea zilnică
- Vitamina K: 4 % din valoarea zilnică
- Vitaminele E, B1 și B6: 2-5 % din valoarea zilnică
Vitamina E este un antioxidant minunat pentru corp. Vitamina B1 ajută la creșterea și dezvoltarea armonioasă a corpului, în timp ce vitamina B6 este esențială bunei funcționări a metabolismului. Merele conțin și polifenoli, un grup important de antioxidanți. Antioxidanții sunt acei compuși care protejează celulele de radicalii liberi, moleculele dăunătoare care contribuie la dezvoltarea afecțiunilor cronice, precum bolile de inimă. Nutriționiștii sfătuiesc oamenii să consume merele cu tot cu coajă. Aceasta este bogată în fibre și în majoritatea polifenolilor.
Pot ajuta la pierderea în greutate
Pe lista beneficiilor merelor se numără și pierderea în greutate. Aceste fructe sunt bogate în fibre și apă, două calități ce le fac să fie sățioase. O senzație crescută de sațietate funcționează de cele mai multe ori în strategia de slăbire, deoarece ajută la reglarea apetitului. Astfel, veți reduce aportul de calorii zilnice. De-a lungul timpului, studiile au demonstrat că merele au crescut senzația de sațietate rapid. Mai multe studii au atestat faptul că merele pot reduce semnificativ indicele de masă corporală.