Reclamă

Beneficiile merelor pentru sănătate. De ce e recomandat să le incluzi în alimentația ta

Merele sunt fructe incredibil de hrănitoare care oferă nenumărate beneficii organismului uman.sunt bogate în fibre, dar și în antioxidanți. Cu siguranță și tu ai auzit zicala care spune că ”un măr pe zi ține doctorul departe”. Ți-am pregătit o listă cu beneficiile merelor și motivele pentru care sunt considerate unele dintre cele mai bune fructe pentru sănătate.

Publicat: 6 februarie 2022, 7:33

Consumul merelor a fost de-a lungul timpului legat de studii precum reducerea riscului de apariție a afecțiunilor cronice. Acest lucru se datorează nutrienților și antioxidanților care se găsesc în mere. În plus ele pot ajuta la pierderea în greutate și la sănătatea creierului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Beneficiile merelor pentru sănătate

În ciuda faptului că mai sunt necesare multe cercetări pentru a înțelege perfect modul în care merele devin benefice pentru sănătate, specialiștii recomandă acest fruct pentru consumarea sa aproape zilnică. Este un fruct gustos, versatil și ușor de inclus într-o mulțime de preparate.Merele au puține calorii, dar sunt bogate în alți nutrienți benefici. Descoperă de ce recomandă medicii consumarea acestor fructe savuroase.

Sunt bogate în nutrienți

Merele sunt considerate fructe bogate în nutrienți necesari sănătății corpului uman, Nutriționiștii spun de cele mai multe ori pe consumarea unui măr pe zi tocmai datorită beneficiilor sale. Un măr de o mărime medie poate să conțină 100 de calorii. Conform publicației Healthline.com un măr care cântărește 200 g are următoarele valori nutriționale:

  • Calorii 104
  • Carbohidrați: 28 g
  • Fibre: 5 g
  • Vitamina C: 10 % din valoarea zilnică
  • Potasiu: 6 % din valoarea zilnică
  • Vitamina K: 4 % din valoarea zilnică
  • Vitaminele E, B1 și B6: 2-5 % din valoarea zilnică
Reclamă

Vitamina E este un antioxidant minunat pentru corp. Vitamina B1 ajută la creșterea și dezvoltarea armonioasă a corpului, în timp ce vitamina B6 este esențială bunei funcționări a metabolismului. Merele conțin și polifenoli, un grup important de antioxidanți. Antioxidanții sunt acei compuși care protejează celulele de radicalii liberi, moleculele dăunătoare care contribuie la dezvoltarea afecțiunilor cronice, precum bolile de inimă. Nutriționiștii sfătuiesc oamenii să consume merele cu tot cu coajă. Aceasta este bogată în fibre și în majoritatea polifenolilor.

Pot ajuta la pierderea în greutate

Pe lista beneficiilor merelor se numără și pierderea în greutate. Aceste fructe sunt bogate în fibre și apă, două calități ce le fac să fie sățioase. O senzație crescută de sațietate funcționează de cele mai multe ori în strategia de slăbire, deoarece ajută la reglarea apetitului. Astfel, veți reduce aportul de calorii zilnice. De-a lungul timpului, studiile au demonstrat că merele au crescut senzația de sațietate rapid. Mai multe studii au atestat faptul că merele pot reduce semnificativ indicele de masă corporală.

Reclamă

Ajută la prevenirea bolilor de inimă și a diabetului

Conform publicației Eat This, Not That, unii specialiști sunt de părere că merele reduc riscul de apariție al bolilor de inimă. Motivul ar fi acela că ele au în componență fibre solubile, printre care și epicatechina flavonoidă care ajută la scăderea tensiunii arteriale.

Studiile au mai asociat consumul de mere cu un risc scăzut al accidentelor vasculare cerebrale. Alți specialiști vorbesc despre beneficiile merelor atunci când se referă la un risc scăzut de apariție al diabetului de tip 2. Un studiu realizat recent a demonstrat că merele și perele pot reduce cu până la 18 % riscul de apariție al diabetului.

Conținutul lor ridicat de polifenoli antioxidanți, quercetină și florizin ajută la scăderea acestor riscuri. Efectele antiinflamatorii ale quercetinei pot să reducă rezistența la insulină. Mai mult, studiile atestă că florizinul reduce absorbția de zahăr în intestine.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×