Reclamă

Secretul siluetei perfecte după 40 de ani. Ce trebuie să faci ca să te menții în formă

Indiferent care este motivul pentru care vrei un corp suplu și după o anumită vârstă, nu există nimic care să te împiedice să te îndrepți către fitness. Secretul siluetei perfecte după 40 de ani este faptul că prejudecățile nu au ce să caute în viața ta. Activitatea fizică constantă este mult mai importantă cu cât îmbătrânești.

Publicat: 20 noiembrie 2021, 6:49

De exemplu, potrivit cercetărilor publicate în revista științifică Neurology, doar 10 minute pe zi de exerciții fizice la vârsta mijlocie protejează creierul împotriva declinului cognitiv.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dacă aceasta nu este o motivație suficientă pentru a începe să devină realitate obiectivele unei siluete perfecte, atunci poate studiile experților în sănătate sunt mai convingătoare, scrie eatthis.com.

Secretul siluetei perfecte după 40 de ani

Un studiu publicat în revista științifică Brain, Behavior, and Immunity, realizat de oamenii de știință de la Universitatea de Stat din Iowa, a descoperit de fapt că excesul de grăsime de pe burtă pare să acționeze împotriva adulților în vârstă. Le afectează capacitatea de a gândi rapid și de a reacționa la situații. Pe lângă faptul că un trup suplu te poate ajuta la creșterea încrederii în sine, acesta poate aduce beneficii și la nivel cerebral.

Așa cum se întâmplă de obicei în viață, obținerea unui lucru este mai dificil de realizat decât de spus. Din fericire, există secretul siluetei perfecte după 40 de ani.

Iată ce fel de alimente și băuturi nu e recomandat să consumi după 50 de ani.

Reclamă

Fă mai multe repetări cu greutățile în sala de sport

Nicio rutină de fitness nu este completă fără cel puțin câteva gantere în joc. Asta nu se schimbă după împlinirea a 40 de ani. De exemplu, un studiu publicat în publicația Obesity constată că combinarea unui antrenament constant de greutăți cu o alimentație echilibrată este o opțiune mult mai bună decât exercițiile cardio. De ce?

Exercițiile de aerobic pot duce la arderea masei musculare. În timp ce exercițiile de rezistență, cum ar fi ridicarea de greutăți sau flotări, ajută la menținerea și susținerea mușchilor. Totodată promovează pierderea excesului de grăsime. Dacă te-am convins, atunci sfatul nostru este să faci mai multe repetări.

Reclamă

Potrivit lui James Jackson, de la Critical Body, o rutină de antrenament care pune accent pe repetări multe cu greutate mică, spre deosebire de câteva repetări cu greutăți mari, este mai ușoară pentru sistemul nervos central. Unde mai pui că are nevoie de un timp de recuperare mai scurt. Efectuarea mai multor repetări per set mărește consumul de calorii și stimulează metabolismul. Ambele te ajută să scapi mai repede de grăsimea corporală și fac parte din secretul siluetei perfecte după 40 de ani.

Optează pentru înot

Experții în sănătate spun că trebuie să iei în considerare adăugarea unor ședințe de înot în rutina ta de fitness după vârsta de 40 de ani.

Conform Healthline, înotul este un antrenament pentru întregul corp care ajută la arderea caloriilor. De asemenea, contribuie și la tonifierea mușchilor și la îmbunătățirea echilibrului. Cu alte cuvinte, este exercițiul perfect pentru a construi un corp slab. Poate fi deosebit de atractiv pentru persoanele de vârstă mijlocie. De ce? Este o opțiune mai sigură pentru cei cu leziuni, dizabilități sau artrită.

Un proiect de cercetare publicat în The Journal of Rheumatology raportează chiar că înotul a ajutat la ameliorarea severității simptomelor în rândul unui grup de adulți de vârstă mijlocie diagnosticați cu osteoporoză. Apa va reduce sedentarismul, dar va oferi și rezistență suplimentară pentru a menține mușchii să funcționeze eficient.

Optează pentru exerciții de yoga

Pozițiile precum câinele cu fața în jos sau bakasana pot suna intimidante. Cu puțină dăruire, yoga poate face diferența atunci când vine vorba de sculptarea trupului. Un raport publicat în Jurnalul Internațional de Nutriție Comportamentală și Activitate Fizică raportează că adulții în vârstă care practică în mod regulat yoga sunt într-o formă generală mai bună. Se bucură de echilibru, flexibilitate și putere superioară a picioarelor.

Un alt studiu publicat în Obesity a urmărit un grup de adulți obezi sau supraponderali în timp ce încercau două tipuri distincte de yoga timp de șase luni. În general, indiferent dacă practicau hatha yoga sau vinyasa yoga, participanții au scăpat de un număr semnificativ de kilograme. În același timp, și-au îmbunătățit considerabil sănătatea inimii. Să fie acesta secretul siluetei perfecte după 40 de ani?

Mersul pe jos este de asemenea un exercțiu bun

Nu te da bătută dacă nu faci față unui antrenament intens în sala de sport. Activitățile simple, zilnice, cum ar fi mersul la plimbare, sunt o modalitate excelentă de a completa antrenamentele mai intense. Ajută la obținerea unei siluete suple.

Plimbările de 30 de minute sau mai lungi, realizate de câteva ori pe săptămână pot reduce grăsimea corporală. Un alt studiu publicat în The European Review of Aging and Physical Activity descoperă că mersul pe jos poate contribui în mare măsură la construirea și menținerea forței musculare în rândul adulților după 40 de ani.

Acum că ai aflat secretul siluetei perfecte după 40 de ani, e mult mai simplu să vezi calea pe care trebuie să o urmezi, nu-i așa?

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Prințul Harry într-o cămașă albastră în timpul unei conferințe
Divertisment
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra. Acesta a declarat pentru prima...
2
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
3
David și Victoria Beckham la un eveniment public din 2003
Divertisment
Dovada transformării Victoriei Beckham. Cum arăta chipul ei la începutul relației cu David și cum arată acum, la 50 de ani
Aceasta este dovada transformării victoriei Beckham. Chipul ei s-a schimbat de-a lungul relației sale cu David Beckham. Femeia de afaceri a împlinit vârsta de 50 de ani, iar soțul ei a celebrat-o în mediul...
4
O femeie care vorbește la telefon și vinde anumite lucruri
Horoscop
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
Anumite trăsături asociate cu diferite semne zodiacale pot influența cât de bine performează în diferite profesii. Când vine vorba de vânzări, unele semne strălucesc mai puternic decât altele. Ai mai jos lista cu zodii...
5
Kim Kardashian într-un costum de baie roz în timp ce este urmată de o întreagă echipă de fotografi pe plajă
Divertisment
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Cum a reușit diva să ajungă virală în mediul online
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Diva a ajuns ținta glumelor din mediul online după ce a postat în mediul online mai multe imagini în costum de baie. Vedeta s-a pozat în timp...
PARTENERI
×