Reclamă

Beneficiile spanacului: cum te ajută să rămâi sănătoasă

Beneficiile spanacului sunt recunoscute în întreaga lume, mai ales când vine vorba de îmbunătățirea sistemului imunitar. Spanacul este o plantă bogată în vitaminele A, C și B2. Frunzele de spanac conțin o mulțime de minerale benefice organismului uman.

Publicat: 25 ianuarie 2022, 7:15

Această ”plantă minune” poate fi folosită în nenumărate moduri în bucătăria oricărei gospodine. Spanacul este excelent în mâncăruri, dar și în sucurile naturale. De-a lungul timpului s-a spus că spanacul este cea mai bună alegere când vine vorba de un sistem imunitar puternică.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De altfel, sucurile naturale verzi cu spanac și castravete sunt printre preferatele celor care își doresc un corp sănătos.

Beneficiile spanacului

Beneficiile spanacului sunt recunoscute în întreaga lume. Spanacul conține mai mulți nutrienți care să-ți ofere energia necesară pe parcursul zilei. Este o plantă bogată în fier și vitamine. Mai multe studii au demonstrat de-a lungul timpului că spanacul poate să îmbunătățească sănătatea ochilor și poate regla tensiunea arterială. Se crede că spanacul poate ajuta chiar și împotriva stresului oxidativ

Radicalii liberi sunt produsele secundare ale metabolismului. Ei pot duce la apariția stresului oxidativ care declanșează îmbătrânirea accelerată și poate crește riscul de apariție al cancerului și al diabetului, scrie publicația Healthline.com. Cu toate acestea, spanacul conține mulți antioxidanți care luptă împotriva stresului oxidativ și ajută la reducerea acestuia.

Un alt lucru de trecut pe lista cu beneficiile spanacului se numără îmbunătățirea sănătății ochilor. Spanacul este bogat în zeaxantină și luteină. Aceștia ajută ochii în procesul de protejare împotriva daunelor cauzate de lumina soarelui. În plus, mai multe studii au atestat faptul că zeaxantina și luteina previn degenerescența musculară și apariția cataractei.

Reclamă

Totodată, specialiștii sunt de părere că spanacul ajută la prevenirea cancerului. Conform studiilor spanacul conține două componente importante care pot încetini creșterea cancerului. Mai multe studii care au fost realizate în ultimii ani au descoperit o legătură strânsă între consumul de spanac și riscul redus de apariție de cancer de prostată sau de colon.

Ultimul studiu privind beneficiile spanacului spune că acesta ajută la reglarea tensiunii arteriale. Spanacul conține cantități mari de nutrienți. De-a lungul timpului s-a dovedit faptul cp aceștia ajută la moderarea nivelului tensiunii arteriale și la scăderea riscului de boli de inimă, scrie publicația Tododisca.com.

Valorile nutriționale ale spanacului

Reclamă

Pentru a înțelege mai bine beneficiile spanacului este important să cunpști care sunt valorile nutriționale ale acestuia. Astfel, conform publicației Healthline, 1000 g de spanac crud conțin:

  • Calorii: 23
  • Apă: 91%
  • Proteine: 2,9 g
  • Carbohidrați: 3,6 g
  • Zahăr: 0,4 g
  • Fibre: 2,2 g
  • Grăsimi: 0,4 g

Cei mai mulți carbohidrați din spanac constau în fibre care sunt benefice organismului nostru. Spanacul conține cantități foarte mici de zahăr care vine sub formă de glucoză și fructoză. Spanacul conține multe fibre insolubile care ajută la prevenirea constipației. În general spanacul este o sursă excelentă de vitamine și minerale.

Spanacul conține vitamina A, vitamina C și Vitamina K1. Totodată în spanac se mai găsește vitamina B9, fier, calciu, potasiu, magneziu și vitaminele B6 și E.

Spanacul conține și câțiva compuși importanți pentru sănătatea corpului. Dintre aceștia cei mai importanți sunt luteina, care ajută la îmbunătățirea sănătății ochilor, kaempferol, un antioxidant care reduce riscul de cancer, nitrați care ajută la îmbunătățirea sănătății inimii și quercitina, un antioxidant care previne infecțiile și inflamațiile.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×