Această ”plantă minune” poate fi folosită în nenumărate moduri în bucătăria oricărei gospodine. Spanacul este excelent în mâncăruri, dar și în sucurile naturale. De-a lungul timpului s-a spus că spanacul este cea mai bună alegere când vine vorba de un sistem imunitar puternică.
De altfel, sucurile naturale verzi cu spanac și castravete sunt printre preferatele celor care își doresc un corp sănătos.
Beneficiile spanacului
Beneficiile spanacului sunt recunoscute în întreaga lume. Spanacul conține mai mulți nutrienți care să-ți ofere energia necesară pe parcursul zilei. Este o plantă bogată în fier și vitamine. Mai multe studii au demonstrat de-a lungul timpului că spanacul poate să îmbunătățească sănătatea ochilor și poate regla tensiunea arterială. Se crede că spanacul poate ajuta chiar și împotriva stresului oxidativ
Radicalii liberi sunt produsele secundare ale metabolismului. Ei pot duce la apariția stresului oxidativ care declanșează îmbătrânirea accelerată și poate crește riscul de apariție al cancerului și al diabetului, scrie publicația Healthline.com. Cu toate acestea, spanacul conține mulți antioxidanți care luptă împotriva stresului oxidativ și ajută la reducerea acestuia.
Un alt lucru de trecut pe lista cu beneficiile spanacului se numără îmbunătățirea sănătății ochilor. Spanacul este bogat în zeaxantină și luteină. Aceștia ajută ochii în procesul de protejare împotriva daunelor cauzate de lumina soarelui. În plus, mai multe studii au atestat faptul că zeaxantina și luteina previn degenerescența musculară și apariția cataractei.
Totodată, specialiștii sunt de părere că spanacul ajută la prevenirea cancerului. Conform studiilor spanacul conține două componente importante care pot încetini creșterea cancerului. Mai multe studii care au fost realizate în ultimii ani au descoperit o legătură strânsă între consumul de spanac și riscul redus de apariție de cancer de prostată sau de colon.
Ultimul studiu privind beneficiile spanacului spune că acesta ajută la reglarea tensiunii arteriale. Spanacul conține cantități mari de nutrienți. De-a lungul timpului s-a dovedit faptul cp aceștia ajută la moderarea nivelului tensiunii arteriale și la scăderea riscului de boli de inimă, scrie publicația Tododisca.com.