Poate că îți dorești să cântărești mai puțin sau poate vrei să îți tonific musculatura. Indiferent care e obiectivul tău, specialiștii în domeniu îți recomandă să fii consecventă și să ai răbdare.
Fluctuațiile de greutate după un antrenament intens sunt normale
Ai început să mănânci mai sănătos și să faci sport cu regularitate, dar cântarul nu este prietenul tău și „te anunță” că ai acumulat câteva kilograme în plus?
Nu te impacienta. Probabil că te întrebi de ce greutatea ta a crescut și, în loc să slăbești, pare că te-ai îngrășat. Conform TheList.com, sunt numeroși factori care pot influența fluctuațiile de greutate. Recomandarea este să nu te cântărești prea des. Acest comportament îți poate afecta stima de sine și te poate descuraja complet.
Este important să conștientizezi faptul că fiecare organism are ritmul său, iar fluctuațiile de greutate sunt perfect normale.
Kathleen Wyne, de profesie endocrinolog, susține că printre factorii care pot influența greutatea unui individ pe parcursul unei zile se numără cantitatea de sare și mâncare consumate, constipația, unele medicamente sau chiar hormonii.
Dacă faci sport cu regularitate, sunt șanse mari să îți mărești masa musculară, ceea ce implică și o creștere în greutate, cel puțin în primele săptămâni de antrenament.
Potrivit Healthline.com, atunci când începi să ai o rutină sănătoasă și să te antrenezi cu regularitate, sunt șanse mari să cântărești mai mult. Ai în vedere faptul că greutatea medie a unui adult poate fluctua până la 2 kilograme pe zi. Chiar și așa, nu te impacienta. Pe măsură ce musculatura se dezvoltă, metabolismul tău se accelerează, ceea ce va contribui într-un final la arderea grăsimii în exces.