Reclamă

Motive pentru care ții dietă. Iată ce e recomandat să faci în loc să te gândești la slăbire

A venit timpul să spui stop dietelor alimentare. Sunt o mulțime de modalități prin care poți ține o dietă, dar după un anumit număr de zile în care te-ai reținut de la anumite preparate, poți ajunge să descoperi că rezultatele nu sunt deloc pe gustul tău. Iată care sunt principalele motive pentru care ții dietă de cele mai multe ori.

Publicat: 7 februarie 2022, 7:56

Cea mai populară frază atunci când te apuci de dietă este "vreau să fiu sănătoasă" și nu "vreau să fiu mai slabă". Dacă te regăsești în aceste cuvinte, atunci specialiștii spun că ești pe drumul greșit. Faptul că ai mai multe kilograme față de oamenii care sunt slabi nu înseamnă neapărat că ești o persoană care nu are un corp "sănătos". E foarte important cum îți alegi dieta, în funcție de stilul de viață.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Motive pentru care ții dietă

Sănătatea organismului nu este despre greutatea corporală. Este despre felul nivelul de activitate pe care îl ai și despre alimentele pe care le consumi. Dacă ești de părere că oamenii cu un număr mai mare de kg sunt așa pentru că mănâncă prea mult, ai căzut pradă prejudecăților, scrie yourtango.com.

Organismul uman nu este același pentru toți oamenii. Fiecare corp are propriile nevoi și nu procesează la fel alimentele ingerate sau nu consumă același număr de calorii.

Iată care sunt cele mai populare motive pentru care de cele mai multe ori ajungi să recurgi la un regim alimentar strict.

Reclamă

Vreau să mă simt bine în propriul corp

Acesta este probabil cel mai popular dintre motive atunci când te gândești să începi o dietă. Vrei să te simți mai bine. Crezi că dacă cei din jur îți spun acest lucru, vei ajunge să te simți mai bine. Din păcate, părerea celor din jur contează de cele mai multe ori mai mult decât propria părere. Să arăți mai bine este tradus prin slăbire în zilele noastre.

Dacă ești cu adevărat preocupată să te simți mai bine și numărul kg intră în această afirmație, trebuie să-ți spunem că e posibil să te accepți așa cum ești și să nu mai consideri greutatea un obstacol atunci când spui că te simți sau nu bine. Acceptarea trece mai departe de părerea celor din jur.

Nu e nevoie să primești aprobarea celor din jur ca tu să te simți bine în propriul corp. Încearcă să te documentezi mai mult despre cum corpul tău te lasă să-ți trăiești viața. Să ai parte de experiențe unice zi de zi.

Reclamă

Vreau să atrag privirea partenerului

Chiar și această afirmație este adesea un motiv care te poate face să urmezi o dietă oarecare. Este mai ușor să atragi un partener atunci când ești slabă pentru că principiile impuse de societate despre greutatea corporală sunt bine împământenite.

În realitate, vei ajunge să slăbești ca să-ți găsești un partener. Mai apoi, să fii slabă va deveni parte din tine și îți va schimba oarecum identitatea. Te vei gândi mereu că nu ai cum să mai fii atractivă în ochii lui dacă nu ești slabă și vei ajunge să-l pierzi dacă acumulezi câteva kg în plus.

Vreau să fiu fericită

Slăbirea îți poate da o fericire de moment. Cu toate acestea, trebuie să știi că fericirea este un sentiment tranzitoriu. Deci chiar dacă slăbești, vei trăi și alte sentimente pe lângă acesta. Nimeni nu este fericit tot timpul. Cu siguranță nu vrei ca fericirea ta să depindă de numărul de kg afișate de cântar.

În primul rând trebuie să descoperi care sunt motivele care te împiedică să fii fericită. Prejudecățile, limitele impuse de societate sunt de cele mai multe ori factorii care te aduc într-o astfel de stare. Acum e decizia ta pe care dintre acestea vrei să te axezi.

Ca să depășești mai bine starea de incertitudine încearcă să scrii zilnic trei lucruri pentru care ești recunoscătoare. Încearcă să fii cât mai specifică și să descrii cât mai bine lucrurile. Acest lucru te va ajuta să te concentrezi mai bine pe lucrurile pe care le ai și te va ajuta în egală măsură să apreciezi mai mult ceea ce ai.

Punerea în practică a unei astfel de idei îți va aminti mereu că sunt lucruri în viața ta care te fac să te simți bine, dacă te oprești puțin și stai să le observi.

Vreau să fiu sănătoasă

Dacă vrei să fii sănătoasă, mai întâi vezi ce înseamnă cu adevărat acest lucru pentru tine. Greutatea ta nu este un răspuns acceptabil. Dacă ai rezultate de la analize sau valori care sunt în afara limitelor normale, despre care medicul tău și-a exprimat îngrijorarea, acestea sunt detalii de la care trebuie să pleci ca să te consideri o persoană cu probleme de sănătate.

Odată ce ai înțeles ce înseamnă nesănătos, poți lucra la abordarea acestei probleme prin mișcarea și obiceiurile alimentare ori tratament medicamentos din partea medicului specialist.

„Obiceiurile alimentare” nu reprezintă un cod pentru „o dietă axată pe pierderea în greutate”. Scopul este să mănânci bazat pe nevoile și dorințele corpului tău. Fii atentă la ceea ce mănânci și bei în funcție de nevoile tale, nu în termeni de calorii sau greutate. De asemenea, acordă atenție somnului și nivelului de stres.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 8 aprilie – 14 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii se vor simți preferați de astre în perioada următoare. Horoscopul săptămânii 8 aprilie – 14 aprilie 2024 vine cu previziuni neașteptate. Există o zodie care are noroc atât la bani, cât și în...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie mov și stă pe unpat de flori de liliac
Horoscop
Zodia care face cele mai multe sacrificii în luna aprilie 2024. Nativul care are de luat decizii importante
Astrologii au dezvăluit care este zodia care face cele mai multe sacrificii în luna aprilie 2024. Acest nativ va avea de luat multe decizii importante și va fi pus în situații dificile. Se anunță...
3
Liza Minnelli, dusă acasă în scaun cu rotile
Divertisment
Primele imagini cu Liza Minnelli după mai bine de un an. Vedeta de 78 de ani era în scaun cu rotile, înconjurată de prieteni
Au apărut primele imagini cu Liza Minnelli după mai bine de un an. Vedeta de 78 de ani era în scaun cu rotile, înconjurată de prieteni. Liza a fost surprinsă într-o ieșire publică rară...
4
Hartă astrală cu toate zodiile
Horoscop
Ce spun elementele semnului zodiacal despre tine. Personalitatea în funcție de zodie
Dacă te întrebi de ce simți și te manifești într-un anumit mod, e bine să știi că elementele semnului zodiacal în care te-ai născut au o influență certă. Află ce spun elementele semnului zodiacal...
5
O femeie frumoasă care stă în fața lunii și poartă o umbrelă galbenă pe umăr pentru a ilustra zodia nefericită a lunii aprilie 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii aprilie 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza banilor
Zodia nefericită a lunii aprilie 2024 se va confrunta cu multe probleme. Acesta nativ va avea de luat decizii importante, iar viața s-ar putea să-l surprindă în perioada ce urmează. Este o lună plină...
PARTENERI
×