Reclamă

Alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață sănătoasă. Ce ar trebui să excluzi din dieta ta

Alimentația este foarte importantă când vine vorba de a avea o viață sănătoasă. Astfel, în ultimii ani, oamenii au devenit tot mai preocupați de preparatele pe care le cumpără și pe care le consumă. Am pregătit pentru tine o listă de alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață lungă și sănătoasă.

Publicat: 2 decembrie 2021, 7:35
O femeie care se află la o masă și mănâncă dintr-un burger care stă alături de două pavare de vin alb, fiind produse care se află pe lista de alimente și băuturi pe care ar trebui să le eviți
Am pregătit pentru tine o listă de alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață lungă și sănătoasă / Shutterstock

Deși este dificil ca în zilele noastre să evităm în totalitate produsele procesate, există câteva alimente care nu ar trebui să existe în bucătăria noastră. Aceste produse ne pot face mai mult rău decât am putea crede la prima vedere.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață sănătoasă

Pentru a avea o viață sănătoasă este important să îmbinăm o dietă echilibrată cu un program de exerciții fizice. Mâncarea este esențială pentru a ne putea desfășura activitățile zilnice, dar și pentru a ne dezvolta într-un mod armonios. Cu toate acestea, de multe ori uităm să ținem cont de anumite aspecte. Deși la prima vedere aceste alimente pot părea inofensive, ele pot crea multe probleme de sănătate. Uite o listă cu câteva alimente și băuturi pe care ar trebui să le eviți dacă îți dorești o viață sănătoasă.

Carnea procesată

Carnea procesată se află pe lista de alimente și băuturi pe care  să le eviți dacă îți dorești o viață sănătoasă. Acest produs alături de salam, hot-dogs și cârnăciori procesați intră în Grupa 1 de produse cancerigene întocmită de World Health Organisations.

De-a lungul timpului, studiile au demonstrat că aceste alimente consumate în exces cresc în mod semnificativ riscul de a face cancer colorectal. Conform unui studiu făcut de AICR 50 de grame de carne procesată consumate zilnic pot crește cu 16 % riscul de a face cancer. Pe lângă această boală oamenii pot dezvolta și alte probleme precum bolile de inimă și cele de stomac.

Reclamă

Salamul

Salamul este deseori întâlnit pe mesele noastre. Folosit de multe ori pentru prepararea unor sandwichuri rapide, salamul poate avea mai multe dezavantaje decât am crede la prima vedere.

Acest tip de carne procesată a fost de-a lungul timpului asociat cu hipertensiunea arterială și bolile de inimă. Salamul este bogat în grăsimi saturate și conține nitriți de sodiu ce pot dăuna sănătății în cantități mari. Acesta este unul din motivele pentru care salamul ar trebui să se afle pe lista ta e alimente și băuturi pe care să le eviți.

Reclamă

Tăiţei instant

Preparatele instant ar trebui să ne pună câteva semne de întrebare. Ele se află pe lista de alimente și băuturi pe care ar trebui să le eviți pentru o viață sănătoasă. Aceste preparate sunt sărace în fibre și nutrienți și nu hrănesc corpul așa cum ar trebui.

Tăițeii instant sunt cei mai cunoscuți ca fiind bogați în sodiu. Mai mult acești pot conține glutamat monosodic, un potențiator de aromă folosit la prepararea acestora. Experții spun că o astfel de substanță poate produce dependență, motiv pentru care îți vei dori să mai consumi un astfel de produs. 

Popcorn la microunde

Floricelele la microunde pot fi destul de periculoase, în special cele care sunt cu diferite arome precum untul sau cașcavalul. Aceste floricele sunt făcute folosind arome artificiale care pot provoca inflamații la nivelul organismului.

Floricelele expuse la microunde par la prima vedere inofensive. Totuși Lorraine Kearney, dietetician și nutriționist fondator al New York City Nutrition spune că acestea ar trebui evitate pe cât de mult se poate din cauza substanțelor chimice care pot fi emanate chiar și din cauza pungilor de hârtie. Cel mai bine este să gătiți floricelele de porumb într-o oală la plită sau aragaz. În acest fel veți putea controla procesul, dar și ingredientele pe care le adăugați ulterior pentru aromă.

Băuturile alcoolice

Nu este nicio surpriză că alcoolul se află pe lista de băuturi pe care ar trebui să le eviți. Acesta afectează corpul unei persoane în nenumărate moduri negative.

Multe studii au demonstrat că băuturile alcoolice pot crește riscul de a dezvolta cancer de colon. Studiul a fost ulterior publicat de American Institute for Cancer Research. Excesul băuturilor alcoolice poate duce și la alte probleme precum bolile de inimă, de ficat sau bolile digestive.

Băuturile îndulcite cu zahăr

Pe lista de băuturi pe care ar trebui să le eviți se mai află și băuturile îndulcite cu zahăr. Fie că este vorba de sucurile din comerț sau de băuturile îndulcite în exces, experți spun că acestea ar trebui evitate.

Un studiu de la Harvard din 2019 a identificat o legătură directă între oamenii care dezvoltă diverse boli, cum ar fi diabetul, și cei care obișnuiesc să bea ceai sau cafea cu mult prea mult zahăr.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
fete care se îmbrățișează și zâmbesc pe un fundal alb
Horoscop
Zodii care știu să mențină prietenii de durată. De la cel mai fidel la cel mai absent nativ
Pentru cei mai mulți, relațiile care trec testul timpului sunt cele mai importante pentru fericire. Citește despre acele zodii care știu să mențină prietenii de durată și care este valoarea acestora. Există nativi care...
2
O femeie care poartă o rochie frumoasă și aleargă pentru a ilustra modul în care lasă trecutul în spate
Horoscop
Zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au dezvăluit care sunt cele trei zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Acești nativi sunt pregătiți să deschidă un nou capitol în viața lor. Astrele...
3
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Rețete
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Pentru momentele în care ai mai mult timp de petrecut în bucătărie și dorești să prepari plăcinte cu brânză, îți recomandăm rețeta de brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide. Chiar dacă petreci...
4
fată frumoasă îmbrăcată cu o pelerină pe un cal într-o pădure
Horoscop
3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare. Vezi dacă te numeri printre ele
Mulți nativi își doresc să aibă noroc și să fie veghiați de astre, indiferent de situație. Cu toate acestea, 3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare chiar vor reuși....
5
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au pregătit surprize inedite pentru toții nativii din zodiac. Fiecare zi a săptămânii va avea un punct intens pe care zodiile îl vor simți din plin. Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie...
PARTENERI
×