Reclamă

Alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață sănătoasă. Ce ar trebui să excluzi din dieta ta

Alimentația este foarte importantă când vine vorba de a avea o viață sănătoasă. Astfel, în ultimii ani, oamenii au devenit tot mai preocupați de preparatele pe care le cumpără și pe care le consumă. Am pregătit pentru tine o listă de alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață lungă și sănătoasă.

Publicat: 2 decembrie 2021, 7:35
O femeie care se află la o masă și mănâncă dintr-un burger care stă alături de două pavare de vin alb, fiind produse care se află pe lista de alimente și băuturi pe care ar trebui să le eviți
Am pregătit pentru tine o listă de alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață lungă și sănătoasă / Shutterstock

Deși este dificil ca în zilele noastre să evităm în totalitate produsele procesate, există câteva alimente care nu ar trebui să existe în bucătăria noastră. Aceste produse ne pot face mai mult rău decât am putea crede la prima vedere.

Alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață sănătoasă

Pentru a avea o viață sănătoasă este important să îmbinăm o dietă echilibrată cu un program de exerciții fizice. Mâncarea este esențială pentru a ne putea desfășura activitățile zilnice, dar și pentru a ne dezvolta într-un mod armonios. Cu toate acestea, de multe ori uităm să ținem cont de anumite aspecte. Deși la prima vedere aceste alimente pot părea inofensive, ele pot crea multe probleme de sănătate. Uite o listă cu câteva alimente și băuturi pe care ar trebui să le eviți dacă îți dorești o viață sănătoasă.

Carnea procesată

Carnea procesată se află pe lista de alimente și băuturi pe care  să le eviți dacă îți dorești o viață sănătoasă. Acest produs alături de salam, hot-dogs și cârnăciori procesați intră în Grupa 1 de produse cancerigene întocmită de World Health Organisations.

De-a lungul timpului, studiile au demonstrat că aceste alimente consumate în exces cresc în mod semnificativ riscul de a face cancer colorectal. Conform unui studiu făcut de AICR 50 de grame de carne procesată consumate zilnic pot crește cu 16 % riscul de a face cancer. Pe lângă această boală oamenii pot dezvolta și alte probleme precum bolile de inimă și cele de stomac.

Reclamă

Salamul

Salamul este deseori întâlnit pe mesele noastre. Folosit de multe ori pentru prepararea unor sandwichuri rapide, salamul poate avea mai multe dezavantaje decât am crede la prima vedere.

Acest tip de carne procesată a fost de-a lungul timpului asociat cu hipertensiunea arterială și bolile de inimă. Salamul este bogat în grăsimi saturate și conține nitriți de sodiu ce pot dăuna sănătății în cantități mari. Acesta este unul din motivele pentru care salamul ar trebui să se afle pe lista ta e alimente și băuturi pe care să le eviți.

Reclamă

Tăiţei instant

Preparatele instant ar trebui să ne pună câteva semne de întrebare. Ele se află pe lista de alimente și băuturi pe care ar trebui să le eviți pentru o viață sănătoasă. Aceste preparate sunt sărace în fibre și nutrienți și nu hrănesc corpul așa cum ar trebui.

Tăițeii instant sunt cei mai cunoscuți ca fiind bogați în sodiu. Mai mult acești pot conține glutamat monosodic, un potențiator de aromă folosit la prepararea acestora. Experții spun că o astfel de substanță poate produce dependență, motiv pentru care îți vei dori să mai consumi un astfel de produs. 

Popcorn la microunde

Floricelele la microunde pot fi destul de periculoase, în special cele care sunt cu diferite arome precum untul sau cașcavalul. Aceste floricele sunt făcute folosind arome artificiale care pot provoca inflamații la nivelul organismului.

Floricelele expuse la microunde par la prima vedere inofensive. Totuși Lorraine Kearney, dietetician și nutriționist fondator al New York City Nutrition spune că acestea ar trebui evitate pe cât de mult se poate din cauza substanțelor chimice care pot fi emanate chiar și din cauza pungilor de hârtie. Cel mai bine este să gătiți floricelele de porumb într-o oală la plită sau aragaz. În acest fel veți putea controla procesul, dar și ingredientele pe care le adăugați ulterior pentru aromă.

Băuturile alcoolice

Nu este nicio surpriză că alcoolul se află pe lista de băuturi pe care ar trebui să le eviți. Acesta afectează corpul unei persoane în nenumărate moduri negative.

Multe studii au demonstrat că băuturile alcoolice pot crește riscul de a dezvolta cancer de colon. Studiul a fost ulterior publicat de American Institute for Cancer Research. Excesul băuturilor alcoolice poate duce și la alte probleme precum bolile de inimă, de ficat sau bolile digestive.

Băuturile îndulcite cu zahăr

Pe lista de băuturi pe care ar trebui să le eviți se mai află și băuturile îndulcite cu zahăr. Fie că este vorba de sucurile din comerț sau de băuturile îndulcite în exces, experți spun că acestea ar trebui evitate.

Un studiu de la Harvard din 2019 a identificat o legătură directă între oamenii care dezvoltă diverse boli, cum ar fi diabetul, și cei care obișnuiesc să bea ceai sau cafea cu mult prea mult zahăr.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Thylane Blondeau pe covorul rou la Festivalul de Film de la Cannes
Divertisment
Thylane Blondeau s-a pozat în costum de baie. Cum arată la 20 de ani tânăra care în copilărie era supranumită „cea mai frumoasă fetiță din lume”
Thylane Blondeau a atras atenția tuturor atunci când s-a pozat în costum de baie. Modelul în vârstă de 20 de ani a distribuit imaginile pe contul personal de Instagram. Fanii s-au bucurat să o...
2
Adele într-un sacou alb în timp ce este invitată la o emisiune, a anunțat amânarea concertelor
Divertisment
Adele a anunțat amânarea concertelor din Las Vegas. Cântăreața a dat vestea printr-un videoclip emoționant
Adele a anunțat amânarea concertelor din Las Vegas. Vestea a fost oferită de cântăreață printr-un videoclip emoționant pe care l-a postat pe rețelele sociale. Fanii artistei au fost anunțați cu doar 24 de ore...
3
Katy Perry și Orlando Bloom pe covorul roșu la Hollywood
Divertisment
Katy Perry și Orlando Bloom au mers la o petrecere alături de prietenii lor. Cum au fost surprinși în Las Vegas
Katy Perry și Orlando Bloom au mers la o petrecere în Las Vegas alături de prietenii lor. Cuplul de îndrăgostiți a fost urmărit la fiecare pas de paparazii prezenți. De data aceasta cei doi...
4
Regina Letizia, cu masca pe față, la un eveniment în Spania
Divertisment
Regina Letizia a purtat rochia Reginei Sofia. Ținuta veche de 45 de ani a fost foarte apreciată
Regina Letizia a purtat rochia Reginei Sofia. Soția Regelui Felipe al Spaniei a impresionat participanții de la un eveniment cu o rochie purtată de soacra sa pentru prima dată în anul 1977. Regina Letizia...
5
Kendall Jenner, la un eveniment Harper's Bazaar, într-o rochie transparentă
Divertisment
Kendall Jenner a îmbrăcat un costum de baie minuscul. Cizmele care i-au completat ținuta au atras atenția tuturor
Kendall Jenner a îmbrăcat un costum de baie minuscul. A atras atenția pentru că ținuta aleasă a fost purtată în mijlocul zăpezii. Aceasta și-a completat look-ul cu o pereche de cizme cu blană, iar...
PARTENERI
×