Reclamă

Câte calorii sunt recomandate pe zi în funcție de vârstă. Care sunt sfaturile specialiștilor

Numărul de calorii recomandate pe zi poate să difere în funcție de mai mulți factori. Printre aceștia se numără vârsta, genul, activitatea fizică depusă și obiectivele pe care vrem să le atingem. Cu cât înaintezi în vârstă cu atât este mai importantă să fii atentă la alimentele consumate. Totodată trebuie să iei în calcul și la valorile lor energetice. Rata metabolică încetinește an de an și fără să-ți dai seama vei lua mult mai ușor kilograme în plus.

Publicat: 14 noiembrie 2021, 7:05

Indiferent dacă obiectivul tău este să pierzi în greutate sau să-ți păstrezi forma actuală trebuie să ai în vedere numărul de calorii consumate zilnic. Printre factorii care pot influența numărul de calorii consumate se numără inclusiv nivelul de activitate fizică pe care îl faci zilnic. Cel mai bine este să consulți un medic specialist înainte de a te decide singură câte calorii să consumi pe zi. Acesta va putea determina în funcție de factorii specificați anterior care sunt nevoile corpului tău.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Câte calorii sunt recomandate pe zi în funcție de vârstă

De-a lungul timpului s-au dezvoltat o mulțime de calculatoare electronice care promit să-ți arate câte calorii îți sunt recomandate. Cu toate acestea, cel mai important lucru atunci când te decizi să începi o dietă este să te consulți cu medicul tău. El o să stabilească ce nevoi are corpul tău la acel moment și va putea să-ți recomande un plan alimentar astfel încât să slăbești armonios și sănătos.

Numărul de calorii recomandate pe zi diferă în funcție de vârstă, gen, dar și de activitatea fizică pe care o depui. O regulă generală atunci când îți dorești să pierzi în greutate este să consumi cu 500 de calorii mai puțin decât ai consumă în mod obișnuit, scrie Healthline.

Calculând, astfel vei ajunge să pierzi aproximativ un kilogram pe săptămână. Cu toate acestea, este foarte important să te asiguri că ai suficiente calorii pentru nevoile corpului tău. Fiecare persoană este diferită și astfel nevoile corpului nu pot fi la fel pentru toate persoanele.

Multe diete recomandă un număr de 1 100-1 200 de calorii pe zi pentru a pierde în greutate. Cu toate acestea, este nesănătos ca un adult să consume un număr atât de mic. Scăderea numărului de calorii consumate poate afecta corpul. Totodată poate duce la diferite probleme de sănătate.

Reclamă

Câte calorii sunt recomandate pentru femeile care vor să-și mențină greutatea în funcție de vârstă

Caloriile recomandate pentru femei pot varia în funcție de vârstă, înălțime, dar și de nivelul de activitate. Conform jurnalului de orientare în alimentație pentru americani, o femeie cu vârsta între 19 și 30 de ani ar trebui să consume în medie între 2 000 și 2 400 de calorii pe zi pentru a-și menține greutatea dorită.

De asemenea, femeile cu vârsta între 31 și 59 de ani vor avea nevoie de 1 800 – 2 200 de calorii pe zi, însă acest număr poate varia în funcție de activitatea fizică pe care femeile între aceste vârste o depun zilnic.

Reclamă

Femeile cu vârsta peste 60 de ani ar trebui să consume între 1 600 și 2000 de calorii, spune jurnalul american. Totuși, acest număr poate varia în funcție de factorii pe care i-am menționat și anterior.

Ce sunt caloriile

Caloriile reprezintă o unitate de măsură pentru energie. Numărul de calorii recomandate poate să varieze în funcție de nevoile fiecărei persoane. De regulă caloriile sunt folosite pentru a arăta nivelul de energie pe care un produs alimentar îl conține. Ca să pierzi în greutate trebuie să consumi mai puține calorii. Însă trebuie să iei în calcul numărul de calorii ingerate și numărul de calorii consumate.

Pentru a consuma calorii corpul trebuie să depună efort. Chiar și atunci când dormim corpul nostru consumă calorii. Totuși, pentru a pierde în greutate vei avea nevoie să-ți alegi un set de exerciții care să te ajute în arderea caloriilor.

O dietă sănătoasă și echilibrată alături de o rutină de sport te poate ajuta pe termen lung dacă îți dorești să pierzi în greutate sau pur și simplu să ai un stil de viață sănătos.

Nu este nevoie să reduci numărul alimentelor consumate, ci numărul caloriilor. Astfel, te poți bucura de mese bogate, dar cu alimente care conțin mai puține calorii. Stabilește un plan alimentar alături de medicul tău, iar rezultatele nu se vor lăsa așteptate. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×