Reclamă

Greșeli pe care le-ai putea face atunci când te antrenezi singură acasă. Sfaturi utile pentru o rutină de sport corectă

Atunci când faci sport este foarte important să fii atentă la modul în care îți execuți antrenamentele. De cele mai multe ori intervin câteva greșeli pe care le-ai putea face atunci când te antrenezi singură acasă. Ți-am pregătit o listă cu lucrurile la care trebuie să fii atentă dacă îți dorești un corp armonios și sănătos.

Publicat: 23 octombrie 2021, 7:03

Exercițiile fizice sunt extrem de importante pentru sănătatea corpului tău. Dacă nu îți place să mergi la sală, atunci antrenamentele făcute acasă ar putea fi alegerea ideală pentru tine. Ține cont de câteva aspecte atunci când îți faci exercițiile. Astfel vei avea rezultate eficiente și vei vedea un progres semnificativ în antrenamentele pe care alegi să le faci.

Greșeli pe care le-ai putea face atunci când te antrenezi singură acasă

De multe ori, atunci când nu vedem rezultatele pe care le dorim în urma antrenamentelor făcute, avem tendința de a renunța cu ușurință. Pentru a înregistra un progres în ceea ce privește condiția fizică este foarte important să ai o rutină cu exerciții diverse care să te provoace și să te ajute să te dezvolți.

Ai grijă la aceste patru greșeli principale pe care le poți face fără să-ți dai seama atunci când te antrenezi singură acasă. Ține cont de ele și fii atentă la antrenamentele pe care le faci. Vei avea rezultate mult mai rapide dacă îți faci exercițiile într-un mod eficient.

Achiziționarea echipamentelor pe care nu le folosești

Printre primele greșeli pe care le-ai putea face atunci când te antrenezi singură acasă se numără achiziționarea echipamentelor sportive pe care nu le folosești. De multe ori suntem tentați să cumpărăm o mulțime de produse care să ne ajute în timpul antrenamentelor, însă sunt momente în care uităm complet de ele.

Reclamă
Reclamă

Nu trebuie să-ți echipezi camera cu toate aparatele pe care le găsești la sală. Cele mai bune antrenamente pe care le poți face acasă necesită de cele mai multe ori folosirea propriei greutăți. Antrenoarea personală Lillie Bleasdale declara într-un interviu din trecut cât de importantă este folosirea propriei greutăți atunci când facem sport.

În plus, conform declarațiilor sale, antrenamentele de forță țin de cele mai multe ori și de rezistența pe care ai dobândit-o de-a lungul timpului făcând exerciții fizice. Sigur, folosirea greutăților și a aparatelor va face o diferență majoră, mai ales pentru persoanele care nu vor în mod deosebit să slăbească, ci să-și tonifieze corpul. Cu toate acestea antrenamentele cu doar câteva echipamente nu foarte sofisticate pot fi foarte eficiente pentru început.

Prea multe antrenamente HIIT

Antrenamentul HIIT a devenit foarte popular în rândul iubitorilor de sport care nu au foarte mult timp la dispoziție. HIIT vine de la high intensity interval training. Pe scurt, presupune executarea unor exerciții intense în intervale scurte și regulate de timp.

Cu toate acestea, multe persoane cad în capcana acestor antrenamente. Antrenamentele HIIT îți vor îmbunătăți rata metabolică. Totuși, acestea nu vor avea un efect la fel de eficient ca un antrenament normal.

Cei mai mulți antrenori sunt de părere că antrenamentele HIIT pun foarte multă presiune asupra corpului, iar executarea lor zilnică nu este tocmai benefică. Corpul are nevoie de o perioadă de pauză pentru a se recupera după un astfel de antrenament intens.

Repetarea aceluiași tip de exerciții

Una din cele mai des întâlnite greșeli pe care le-ai putea face atunci când te antrenezi singură acasă ține de repetarea aceluiași tip de exerciții. Repetarea aceluiași antrenament s-ar putea să devină cel mai mare dușman al tău atunci când vine vorba de progres.

Dacă ți-ai ales un set de exerciții pe care le repeți zi de zi, atunci ar trebui să știi că în acest fel nu vei câștiga mai multă rezistență deoarece mușchii tăi se vor adapta rapid la exercițiile pe care le faci.

În plus, de multe ori poți ajunge să excluzi din rutina ta de sport anumite grupe musculare și astfel să neglijezi o parte a corpului. Rutina ta de exerciții ar trebui să fie tot timpul provocatoare pentru a putea vedea un progres semnificativ în ceea ce faci. 

Executarea greșită a exercițiilor

Ultima din cele mai frecvente greșeli pe care le-ai putea face atunci când te antrenezi singură acasă este execuția exercițiilor. Este foarte important să ai o tehnică bună atunci când îți faci antrenamentele.

Să fii într-o condiție bună înseamnă de cele mai multe ori să-ți execuți antrenamentele într-un mod corect și eficient. Cei mai mulți oameni se concentrează mai mult pe numărul de repetări și uită să fie atenți la execuția acestora.

Pentru a putea urmări cu atenție evoluția și execuția antrenamentelor tale încearcă să-ți faci exercițiile în fața unei oglinzi. O altă metodă este să te înregistrezi în timp ce îți faci antrenamentele. În acest mod vei putea vedea când ai procedat corect și când trebuie să fii mai atentă. Nu uita că niciun antrenament nu va avea rezultatele dorite fără o dietă echilibrată și sănătoasă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Amanda Seyfried pe covorul roșu la Vanity Fair Oscar din 2019
Divertisment
Amanda Seyfried este de nerecunoscut. Cum arată actrița la 36 de ani
Amanda Seyfried a împlinit recent 36 de ani și este de nerecunoscut. Actrița s-a transformat într-o femeie superbă, care are în spate o carieră de succes. Vedeta a distribuit pe rețelele sociale o imagine...
2
Regina Letizia, într-o haină cafenie și cu o bandană portocalie pe cap
Divertisment
Regina Letizia a Spaniei a purtat o rochie portocalie într-o vizită de stat. În ce ținută s-a întâlnit cu Regina Victoria a Suediei
Regina Letizia a Spaniei a purtat o rochie portocalie într-o vizită de stat în Suedia. Aceasta a călătorit alături de soțul ei, Regele Felipe al VI-lea. Mamă a doi copii, Regina Spaniei i-a uimit...
3
Nicole Murphy, la un eveniment monden, într-o rochie albă, cu decolteu abisal
Divertisment
Nicole Murphy are o siluetă impecabilă la 53 de ani. Cum a fost fotografiată pe stradă
Nicole Murphy are o siluetă impecabilă la 53 de ani. Acest lucru a fost din nou demonstrat de cele mai recente imagini cu ea, pe stradă. Fosta soție a actorului Eddie Murphy pare că...
4
icon
Furnica, într-o bluză neagră, la interviul CaTine.ro
CaTine
Furnica, demonstrație de talent și determinare în fiecare clipă: „A fi tu e cel mai bine”
Dana Luca sau Furnica, așa cum o cunoaște toată lumea, este una dintre cele mai bune și mai talentate coregrafe din România. Aceasta este alături de vedetele care participă la show-ul Te cunosc de...
5
Adele cu jumătate de față machiată și jumătate de față nemachiată
Divertisment
Adele s-a pozat fără machiaj. Cum arată chipul artistei cu adevărat
Adele s-a pozat fără machiaj. Cântăreața în vârstă de 33 de ani a fost invitată de către make-up artista Nikkie de Jager pentru a lua parte la o transformare incredibilă. Vedeta s-a lăsat machiată...
PARTENERI
×