Reclamă

Greșeli pe care le-ai putea face atunci când te antrenezi singură acasă. Sfaturi utile pentru o rutină de sport corectă

Atunci când faci sport este foarte important să fii atentă la modul în care îți execuți antrenamentele. De cele mai multe ori intervin câteva greșeli pe care le-ai putea face atunci când te antrenezi singură acasă. Ți-am pregătit o listă cu lucrurile la care trebuie să fii atentă dacă îți dorești un corp armonios și sănătos.

Publicat: 23 octombrie 2021, 7:03

Exercițiile fizice sunt extrem de importante pentru sănătatea corpului tău. Dacă nu îți place să mergi la sală, atunci antrenamentele făcute acasă ar putea fi alegerea ideală pentru tine. Ține cont de câteva aspecte atunci când îți faci exercițiile. Astfel vei avea rezultate eficiente și vei vedea un progres semnificativ în antrenamentele pe care alegi să le faci.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Greșeli pe care le-ai putea face atunci când te antrenezi singură acasă

De multe ori, atunci când nu vedem rezultatele pe care le dorim în urma antrenamentelor făcute, avem tendința de a renunța cu ușurință. Pentru a înregistra un progres în ceea ce privește condiția fizică este foarte important să ai o rutină cu exerciții diverse care să te provoace și să te ajute să te dezvolți.

Ai grijă la aceste patru greșeli principale pe care le poți face fără să-ți dai seama atunci când te antrenezi singură acasă. Ține cont de ele și fii atentă la antrenamentele pe care le faci. Vei avea rezultate mult mai rapide dacă îți faci exercițiile într-un mod eficient.

Achiziționarea echipamentelor pe care nu le folosești

Printre primele greșeli pe care le-ai putea face atunci când te antrenezi singură acasă se numără achiziționarea echipamentelor sportive pe care nu le folosești. De multe ori suntem tentați să cumpărăm o mulțime de produse care să ne ajute în timpul antrenamentelor, însă sunt momente în care uităm complet de ele.

Reclamă

Nu trebuie să-ți echipezi camera cu toate aparatele pe care le găsești la sală. Cele mai bune antrenamente pe care le poți face acasă necesită de cele mai multe ori folosirea propriei greutăți. Antrenoarea personală Lillie Bleasdale declara într-un interviu din trecut cât de importantă este folosirea propriei greutăți atunci când facem sport.

În plus, conform declarațiilor sale, antrenamentele de forță țin de cele mai multe ori și de rezistența pe care ai dobândit-o de-a lungul timpului făcând exerciții fizice. Sigur, folosirea greutăților și a aparatelor va face o diferență majoră, mai ales pentru persoanele care nu vor în mod deosebit să slăbească, ci să-și tonifieze corpul. Cu toate acestea antrenamentele cu doar câteva echipamente nu foarte sofisticate pot fi foarte eficiente pentru început.

Prea multe antrenamente HIIT

Reclamă

Antrenamentul HIIT a devenit foarte popular în rândul iubitorilor de sport care nu au foarte mult timp la dispoziție. HIIT vine de la high intensity interval training. Pe scurt, presupune executarea unor exerciții intense în intervale scurte și regulate de timp.

Cu toate acestea, multe persoane cad în capcana acestor antrenamente. Antrenamentele HIIT îți vor îmbunătăți rata metabolică. Totuși, acestea nu vor avea un efect la fel de eficient ca un antrenament normal.

Cei mai mulți antrenori sunt de părere că antrenamentele HIIT pun foarte multă presiune asupra corpului, iar executarea lor zilnică nu este tocmai benefică. Corpul are nevoie de o perioadă de pauză pentru a se recupera după un astfel de antrenament intens.

Repetarea aceluiași tip de exerciții

Una din cele mai des întâlnite greșeli pe care le-ai putea face atunci când te antrenezi singură acasă ține de repetarea aceluiași tip de exerciții. Repetarea aceluiași antrenament s-ar putea să devină cel mai mare dușman al tău atunci când vine vorba de progres.

Dacă ți-ai ales un set de exerciții pe care le repeți zi de zi, atunci ar trebui să știi că în acest fel nu vei câștiga mai multă rezistență deoarece mușchii tăi se vor adapta rapid la exercițiile pe care le faci.

În plus, de multe ori poți ajunge să excluzi din rutina ta de sport anumite grupe musculare și astfel să neglijezi o parte a corpului. Rutina ta de exerciții ar trebui să fie tot timpul provocatoare pentru a putea vedea un progres semnificativ în ceea ce faci. 

Executarea greșită a exercițiilor

Ultima din cele mai frecvente greșeli pe care le-ai putea face atunci când te antrenezi singură acasă este execuția exercițiilor. Este foarte important să ai o tehnică bună atunci când îți faci antrenamentele.

Să fii într-o condiție bună înseamnă de cele mai multe ori să-ți execuți antrenamentele într-un mod corect și eficient. Cei mai mulți oameni se concentrează mai mult pe numărul de repetări și uită să fie atenți la execuția acestora.

Pentru a putea urmări cu atenție evoluția și execuția antrenamentelor tale încearcă să-ți faci exercițiile în fața unei oglinzi. O altă metodă este să te înregistrezi în timp ce îți faci antrenamentele. În acest mod vei putea vedea când ai procedat corect și când trebuie să fii mai atentă. Nu uita că niciun antrenament nu va avea rezultatele dorite fără o dietă echilibrată și sănătoasă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×