Reclamă

Cum să faci sport în funcție de zodie. Sfaturile specialiștilor

Dacă în ultima vreme ai petrecut mult timp pe scaun sau pe canapea, poate te gândești că a venit momentul să îți recapeți mobilitatea și să te bucuri de beneficiile unei doze sănătoase de energie. Și dacă vrei să te distrezi în același timp, află cum să faci sport în funcție de zodie.

Publicat: 6 august 2021, 7:42 / Actualizat: 16 august 2021, 14:57

Astrologul Kyle Thomas și antrenorul de fitness al celebrităților Dustin Anderson au vorbit pentru Well and Good despre antrenamentele potrivite fiecărei zodii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum să faci sport în funcție de zodie

Semnul zodiacal determină trăsăturile personalității. Dacă, de exemplu, ești un semn de foc, yoga poate să nu fie cel mai eficient antrenament pentru tine. Dacă vrei să te menții în formă și să îți adaptezi antrenamentele la ritmul interior, află cum să faci sport în funcție de zodie.

Berbec: Capoeira

Capoeira este o formă de artă marțială din Brazilia. „Combină elemente de luptă, acrobație, muzică și dans într-un mod foarte elegant și magnetic”, spune antrenorul personal.

Pentru un Berbec tot timpul activ, Capoeira este antrenamentul ideal, deoarece consumă toată energia suplimentară pe care Berbecul o are. „Berbecul este condus de planeta Marte, deci este extrem de energic și agresiv, motiv pentru care un antrenament bazat pe arte marțiale ar fi perfect pentru el”, adaugă Kyle Thomas, astrolog.

Reclamă

Taur: Ciclism

Taurii au o afinitate pentru natură, motiv pentru care ciclismul ar putea fi antrenamentul ideal pentru ei. Plimbările cu bicicleta pot contribui la îmbunătățirea rezistenței fără prea mult efort, așa cum preferă nativii Taur. 

Gemeni: Antrenamentul HIIT

Reclamă

Vorbăreții Gemeni sunt conduși de Mercur, ceea ce înseamnă că mintea lor gonește rapid într-un milion de direcții. „HIIT (n.r. antrenament de intensitate mare în intervale) îi va ajuta să-și mențină mintea și corpul în mișcare”, spune el.

Dustin Anderson subliniază faptul că reprizele scurte și super-intense necesare pentru antrenamentele HIIT îi vor face pe Gemeni să se poată concentra asupra unui singur lucru. 

Rac: Tai Chi

Racii preferă să se ascundă în cochiliile lor dure și protectoare. Exercițiul antic Tai Chi din China este perfect pentru ei. „Este adesea descris ca o meditație în mișcare, compusă din mișcări fluide controlate și, în general, blânde, concentrându-se pe respirația controlată. Fiecare postură o generează pe următoarea fără pauză, menținând corpul într-o continuă și constantă mișcare”, spune trainerul Anderson. 

Leu: Antrenament de circuit

„Leii adoră activitatea și au tendința de a fi extrem de încrezători, astfel încât antrenamentul de circuit îi va ține în mișcare și va trezi liderul natural din ei’’, spune astrologul Thomas. În esență, antrenamentul în circuit presupune o rundă de exerciții cu câteva pauze între ele. Acest lucru îmbunătățește concentrarea și solicită corpul.

„De exemplu, un singur antrenament dintr-un circuit ar putea fi format din 10 flotări și 20 de genuflexiuni. Treci de la un exercițiu la altul, cu o pauză mică între fiecare exercițiu, pentru a-ți menține ritmul cardiac ridicat’’, spune Anderson.  

Fecioară: Cardio de intensitate scăzută

Fecioarele sunt extrem de logice și practice. „Întrucât Fecioarele adoră rutina, stabilitatea și repetiția, antrenamentul cardio de intensitate scăzută li se potrivește’’, spune Thomas. Este un antrenament de anduranță, unde menții un ritm constant pe o durată mai mare de timp.

Balanță: Pilates

Balanțele caută un echilibru constant în viața lor. Sunt guvernate de Venus, care este planeta iubirii, a frumuseții și a banilor. De aceea, au nevoie de un antrenament care să le satisfacă pasiunea pe care o au pentru frumos, grație și armonie. Antrenamentul Pilates, care pune accent pe aliniere și postură, este cea mai bună alegere. 

„Cursurile de Pilates îmbunătățesc rezistența abdominală, flexibilitatea și echilibrul”, spune Anderson. Acest tip de antrenament te ajută să capeți o postură elegantă și te învață cum să stai la birou pentru a evita durerile de spate.

Scorpion: Kickboxing

Scorpionii sunt conduși de Pluto, planeta transformării, și au o mulțime de sentimente pe care le exprimă liber, fără teamă. „Au nevoie de o modalitate de a se elibera de sentimentele intense de pasiune și agresivitate, motiv pentru care recomand kickboxingul”, spune Thomas. Este o combinație excelentă de cardio și forță și poate fi și un mod excelent de a face terapie.

Săgetător: Zumba

Săgetătorii „au nevoie de emoție și energie în viața lor în orice moment, așa că antrenamentele combinate cu dansul li se potrivesc perfect’’, spune Thomas. Pentru că detestă plictiseala, învățarea unei coregrafii noi la fiecare antrenament le va menține entuziasmul. 

Capricorn: Antrenamentul cu greutăți

Capricornii sunt cunoscuți pentru puterea lor de concentrare și energia debordantă. „Capricornilor le place să respecte metodele de antrenament pe care le-au testat deja, motiv pentru care antrenamentul cu greutăți este perfect pentru ei”, spune Thomas. Pentru că sunt dedicați unui scop bine definit, consecvența rezultatelor care vine din antrenamentul de forță îi va determina să continue.

Vărsător: Jiu Jitsu

Vărsătorii sunt curioși, intelectuali și dornici să experimenteze. „Vărsătorilor le place să încorporeze idei noi în viziunea lor despre lume”, spune Thomas. „Acesta este motivul pentru care antrenamentul brazilian Jiu Jitsu va scoate la iveală latura lor independentă și originală.” Anderson insistă asupra faptului că Jiu Jitsu poate îmbunătăți atât echilibrul, cât și agilitatea, precum și spiritul creativ atât de puternic al Vărsătorului. 

Pești: Yoga

Visător și intuitiv, nativul Pești are nevoie de un antrenament care să îi exploateze latura spirituală. „Yoga este o modalitate foarte populară și ușoară de a-ți îmbunătăți postura, echilibrul și coordonarea”, spune Anderson. Nu numai că îți permite să ai o conexiune profundă cu gândurile și sentimentele tale, lucru atât de necesar pentru Pești, dar este și o modalitate excelentă de a-ți îmbunătăți starea de spirit. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×