Să te îndrăgostești este foarte ușor. Provocarea cuplurilor este să reaprindă pasiunea romantismului din când în când și să cultive iubirea matură, bazată pe încredere, care este semnul distinctiv al unei relații de durată.
Cum să reaprinzi dragostea în relația ta
Desigur, nimeni nu știe ce se întâmplă cu adevărat în interiorul unui cuplu, dar decenii de cercetări științifice în ceea ce privește dragostea, sexul și relațiile ne-au învățat că o serie de comportamente pot prezice când o relație este solidă sau când este încercată.
Forme de atașament
Terry Hatkoff, sociolog al Universității de Stat din California, a identificat șase tipuri distincte de atașament pe care le dezvoltăm în relațiile noastre cele mai apropiate, potrivit The New York Times.
- Romantic: Bazat pe pasiune și atracție sexuală
- Prietenie: Dragoste și afecțiune profundă
- Logică: Sentimente practice bazate pe valori comune, obiective financiare, religie etc.
- Jucăuș: Flirtul sau provocările
- Posesiv: Gelozie și obsesie
- Dezinteresat: Bunătate și sacrificiu
Cercetătorii au descoperit că formele de atașament pe care le dezvoltăm în relațiile cele mai importante din viața noastră este de obicei o combinație de două sau trei forme diferite de dragoste. Dar de multe ori, doi oameni din aceeași relație pot avea versiuni foarte diferite ale modului în care definesc dragostea.
Înțelegerea a ceea ce îl face pe partenerul tău să se simtă iubit te poate ajuta să rezolvi un conflict. Dacă știi că partenerul tău este gelos, asigură-te că observi când cineva flirtează cu el. Dacă abordarea lui în dragoste este mai practică, observă modurile, uneori insesizabile la prima vedere, în care își demonstrează afecțiunea.