În acest sens, psihiatru nutrițional și membru al facultății de la Harvard Medical School, dr. Uma Naidoo, a făcut o selecție de cinci alimente pentru a îmbunătăți memoria și concentrarea, scrie Tododisca.com.
Cele mai bune alimente pentru a îmbunătăți memoria
Acestea sunt cele cinci alimente alese de medicul de la Universitatea Harvard pentru a avea grijă de creierul tău. Consumate cu moderație și integrate cu grijă în alimentația de zi cu zi, acestea pot avea rezultate pozitive asupra organismului.
Ciocolata neagră
Ciocolata neagră este încărcată cu antioxidanți și flavonoide din cacao care ajută la menținerea sănătății celulelor creierului și luptă împotriva radicalilor liberi. De fapt, fibra din ciocolată ajută la reducerea inflamației creierului și la prevenirea declinului cognitiv.
Conținutul ridicat de flavonoide al ciocolatei negre „poate îmbunătăți în mod acut funcția cognitivă la om”, explică expertul de la Universitatea Harvard, care susține că ciocolata cu 70% cacao este benefică pentru sănătatea creierului.
Cofeina are proprietatea de a stimula creierul, așa că poți încerca și cafeaua ganoderma. Și acesta intră pe lista de alimente pentru a îmbunătăți memoria și concentrarea.
Fructele roșii
Fructele roșii sunt bogate în antioxidanți, fitonutrienți, vitamine și minerale în cantități bune, iar fibrele lor ajută la hrănirea microbilor din intestin pentru a reduce inflamația creierului. În acest sens, Universitatea Harvard recomandă amestecarea fructelor roșii, albastre și negre, precum căpșunile care sunt bogate în flavonoide și pot ajuta la încetinirea declinului cognitiv.