Reclamă

Cele mai bune alimente pentru a îmbunătăți memoria și concentrarea

Universitatea Harvard este preocupată din ce în ce mai mult de importanța nutriției pentru o viață sănătoasă. Totuși, acest lucru nu se limitează doar la controlul greutății sau la exerciții fizice. Include și o serie de alimente pentru a îmbunătăți memoria și concentrarea, dar și performanța creierului.

Publicat: 3 noiembrie 2021, 7:29
Legume verzi, într-o cutie din lemn, pe un blat din lemn
Psihiatru nutrițional și membru al facultății de la Harvard Medical School, dr. Uma Naidoo, a făcut o selecție de cinci alimente / Shutterstock

În acest sens, psihiatru nutrițional și membru al facultății de la Harvard Medical School, dr. Uma Naidoo, a făcut o selecție de cinci alimente pentru a îmbunătăți memoria și concentrarea, scrie Tododisca.com.

Cele mai bune alimente pentru a îmbunătăți memoria

Acestea sunt cele cinci alimente alese de medicul de la Universitatea Harvard pentru a avea grijă de creierul tău. Consumate cu moderație și integrate cu grijă în alimentația de zi cu zi, acestea pot avea rezultate pozitive asupra organismului.

Ciocolata neagră

Ciocolata neagră este încărcată cu antioxidanți și flavonoide din cacao care ajută la menținerea sănătății celulelor creierului și luptă împotriva radicalilor liberi. De fapt, fibra din ciocolată ajută la reducerea inflamației creierului și la prevenirea declinului cognitiv.

Conținutul ridicat de flavonoide al ciocolatei negre „poate îmbunătăți în mod acut funcția cognitivă la om”, explică expertul de la Universitatea Harvard, care susține că ciocolata cu 70% cacao este benefică pentru sănătatea creierului.

Reclamă

Cofeina are proprietatea de a stimula creierul, așa că poți încerca și cafeaua ganoderma. Și acesta intră pe lista de alimente pentru a îmbunătăți memoria și concentrarea.

Fructele roșii

Fructele roșii sunt bogate în antioxidanți, fitonutrienți, vitamine și minerale în cantități bune, iar fibrele lor ajută la hrănirea microbilor din intestin pentru a reduce inflamația creierului. În acest sens, Universitatea Harvard recomandă amestecarea fructelor roșii, albastre și negre, precum căpșunile care sunt bogate în flavonoide și pot ajuta la încetinirea declinului cognitiv.

Reclamă

Turmeric cu piper negru

Turmericul are mari beneficii pentru sănătatea creierului. Combinarea acestuia cu piper negru poate avea ca rezultat o substanță antiinflamatoare puternică și poate ajuta la încetinirea declinului cognitiv care vine odată cu vârsta. Te așteptai ca turmericul să fie pe lista de alimente pentru a îmbunătăți memoria și concentrarea?

Legume cu frunze verzi

Diferite legume cu frunze verzi, cum ar fi rucola, spanacul, smog elvețian și cresonul sunt printre legumele cu frunze verzi cele mai recomandate de expertul Universității Harvard. Acest lucru se datorează faptului că posedă acid folic, o vitamina B care susține dezvoltarea neurologică și funcția neurotransmițătorilor.

Alimente fermentate

În cazul alimentelor fermentate, precum kimchi, chefir, miso, iaurt sau kombucha, acestea conțin componente precum acidul lactic, care generează bacterii benefice pentru intestin. Îmbunătățind sănătatea intestinală, îmbunătățești și funcția cognitivă, deoarece corpul generează o conexiune excelentă între intestin și creier.

Lăptișorul de matcă, un superaliment

Printre superalimentele care pot fi consumate în mod regulat se numără lăptișorul de matcă. Acesta e hrana cu care se alimentează în principal regina albină. Datorită acestui aliment, regina albină are o dimensiune superioară, fertilitate și longevitate deosebite.

Cu toate acestea, laptișorul de matcă este și un aliment benefic pentru oameni. Potrivit experților, poate constitui o completare perfectă în cadrul unei alimentații echilibrate și sănătoase. El se remarcă prin valoarea sa nutritivă ridicată. Există multe studii care certifică beneficiile lăptișorului de matcă ca aliment pentru oameni. Fără a merge mai departe, o cercetare realizată recent de grupul PARK al Universității din Extremadura (UEx) determină efectul neuroprotector al acestui superaliment.

După cum spuneam mai devreme, lăptișorul de matcă este o substanță considerată un superaliment pentru oameni. Simgura condiție e ca acesta să fie integrat complementar într-o dietă sănătoasă. Astfel, experții recomandă consumul lui cu moderație.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Hartă astrală a fiecărei zodii în parte reprezentată de culoare albastru
Horoscop
Ce semnificație au semnele zodiacale. Cele 12 simboluri explicate pe înțelesul tuturor
Fiecare nativ aparține unui simbol specific, dar să știi ce semnificație au semnele zodiacale este esențial pentru cineva pasionat. Un exemplu elocvent o poate avea Taurul care arată un cerc cu două coarne deasupra....
2
Două borcane cu dulceață din flori de soc
Rețete
Dulceață din flori de soc, gustoasă și aromată
Dacă adori parfumul florilor de soc, află că poți profita de el și în diferite preparate culinare. Îți oferim o rețetă de dulceață din flori de soc, gustoasă și aromată, perfectă pentru răsfățul de...
3
Prăjitură spornică cu căpșuni porționată și decorată cu zahăr pudră și frunze de mentă
Rețete
Prăjitură spornică cu căpșuni. Rețetă simplă și ușoară de desert cu fructe
Dacă te ispitesc căpșunile parfumate care au apărut în piață, nu ezita să le incluzi în cât mai multe rețete de desert. Sunt gustoase, aromate și înnobilează aspectul preparatelor dulci. Îți oferim o rețetă...
4
Aishwarya Rai, elegantă și machiată la Festivalul de Film de la Cannes 2022
Divertisment
Aishwarya Rai a participat la Festivalul de Film de la Cannes 2022. Rochia spectaculoasă a atras privirile tuturor
Aishwarya Rai a participat la Festivalul de Film de la Cannes 2022. Rochia spectaculoasă a atras privirile tuturor pe covorul roșu, iar vedeta a primit aplauze pentru look-ul impresionant. Apariția sa la premiera filmului...
5
Două pahare și o sticlă cu socată, alături de o lămâie feliată și flori de soc
Rețete
Socată. Băutură răcoritoare tradițională românească
Luna mai este luna florilor, iar florile de soc se numără printre ele, fiind considerate unele dintre cele mai aromate. Nu ezita să profiți de proprietățile acestora, incluzându-le și în preparatele culinare. Începe cu...
PARTENERI
×