Reclamă

Cafeaua cu ganoderma. Care sunt beneficiile acestei băuturi

Cafeaua cu ganoderma este o băutură foarte aromată și deosebit de gustoasă. Studiile despre beneficiile acestui preparat sunt încă în desfășurare, pentru că este despre un produs relativ nou pe piață. Cu toate acestea, cafeaua respectivă și-a găsit destui adepți peste tot în lume.

Publicat: 12 iulie 2021, 8:36

Ganoderma lucidum este o ciupercă medicinală care se folosește în medicina chinezească de secole. Ea este cunoscută și sub numele de „reishi” despre care unii homeopați susțin că ar avea numeroase beneficii. Printre cele mai importante ar fi: combaterea oboselii, stimularea circulației sangvine, reglarea tensiunii arteriale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai importante beneficii pe care le are cafeaua cu ganoderma

Specialiștii ne recomandă să fim totuși precauți. Atunci când utilizăm ganoderma nu este recomandat să ignorăm tratamentul clasic.

Efectele acestei ciuperci nu au fost studiate suficient și există pericolul ca starea de sănătate să se agraveze în absența unei păreri medicale avizate. Putem consuma băutura pentru gustul său deosebit, în cantități reduse.

Efect antioxidant

Acest tip de cafea conține o cantitate semnificativă de polifenoli, flavonoizi, antocianine și acizi hidroxilici. Acești compuși au un impact deosebit de important în procesul de deteriorare a celulelor oxidative. Extractul de Ganoderma lucidum sporește rezistența la boli în general și facilitează procesul de vindecare în cazul unor afecțiuni.

Reclamă

Reduce stările de depresie

În general cafeaua conține minerale, fitonutrienți și antioxidanți, care contribuie la starea noastră de bine. Pentru că poate să prevină unele boli, acreasta susține chiar și longevitatea. PEescurt, are un efect pozitiv pe termen lung asupra sănătății psihice.

Îmbunătățește funcțiile cognitive

Reclamă

Cofeina are proprietatea de a stimula creierul. Acesta este motivul pentru care după ce bem cafea avem impresia că suntem mai energici pe parcursul zilei, sau că ne-am trezit, dacă bem cafea de dimineață. Are un efect benefic și asupra memoriei, a vigilenței, a stării de spirit, a timpului de reacție și a funcțiilor cognitive în general.

Ajută la arderea grăsimilor

Despre cofeină putem spune că este una dintre puținele substanțe active care contribuie la arderea grăsimilor. Multe dintre produsele destinate pierderii în greutate au în compoziție o cantitate semnificativă de cofeină. Jurnalul American de Fiziologie menționează că substanța poate crește rata de ardere a grăsimilor cu aproximativ 10%. Totuși nu trebuie să ne punem toate speranțele în această cafea, un stil de viață sănătos contează mai mult.

Contribuie la performanțe fizice

Cafeaua cu ganoderma ne ajută să fim mai puternici din punct de vedere fizic atunci când vrem să începem practicarea unei activități fizice. Automat crește nivelul de adrenalină, care la rândul său este responsabilă cu pregătirea organismului pentru efort. Practic, cu un singur produs, putem obține două avantaje corelate între ele.

Cafeaua cu ganoderma protejează ficatul

Conform Healthline.com, există studii care au ajuns la concluzia că un consum moderat de cafea, combinat cu reducerea consumului de alcool și cu un stil de viață echilibrat, reduce riscul de a dezvolta boli de ficat, precum ciroza. Diabetul de tip ll este o altă afecțiune care poate fi ameliorată cu ajutorul cafelei din ganoderma.

De asemenea, datorită rolului său neuroprotector, cafeaua poate contribui la prevenția apariției bolii Alzheimer.

Cafeaua cu ganoderma se poate consuma ca orice tip de cafea obișnuită, cu lapte, cu zahăr sau pur și simplu. Aici totul ține de gust.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×