Când e recomandat să bei cafea. Concluziile specialiștilor

Cafeaua este una dintre cele mai răspândite băuturii din lume. Gustul său aromat și beneficiile multiple asupra organismului uman o fac să fie atât de prețuită. Cu toate acestea, multe persoane nu știu când e recomandat să bei cafea și la ce ore nu ar trebui să o mai consumi.

Publicat: 5 iulie 2021, 7:48

Cofeina este stimultentul cel mai prezent în boabele de cafea. Cele mai multe băuturi menite să te țină trează au în componența lor o concentrație mai mică sau mai mare de cofeină. Consumul în mod moderat poate să-ți aducă multe beneficii pe termen lung. Totuși, dacă ai obiceiul să consumi cafea la ore neregulate, ar fi momentul să reconsideri această alegere.

Când e recomandat să bei cafea

Beneficiile cafelei sunt nenumărate mai ales pentru o persoană care nu este matinală. Pe lângă acest lucru, este cunoscut faptul că moderația în servirea cafelei poate ajuta la arderea grăsimilor.

Cei care se bazează pe cafea pentru a rămâne tot timpul activi și atenți cunosc foarte bine beneficiile cafelei și felul în care aceasta stimulează organismul. Sistemul nervos este stimulat în mod direct de cafea și astfel te poți concentra pentru perioade mai lungi și poți avea un timp de reacție mai rapid.

Cu toate acestea, dacă nu ești informată despre când e recomandat să bei cafea, ai putea să-ți provoci multe probleme pe termen lung. Ca orice lucru, cafeaua are și ea părți bune și rele. Cei care fac exces în consumul de cofeină vor experimenta stări de anxietate și nervozitate, insomnie sau chiar fasciculații musculare.

Efectul unei cești de cafea poate să dureze până la șase ore. Așadar, este vital să înțelegi când e recomandat să bei cafea pentru a nu trece printr-un episod neplăcut de insomnie. Pentru o persoană tânără și obosită o cană de cafea va fi ideală dimineața. Efectul său va fi aproape imediat și va dura suficient pentru a se pune în mișcare pentru restul zilei.

Un studiu publicat în anul 2016 a descoperit lucruri fascinante despre efectul cofeinei. Se pare că studenții care beau cafea în mod regulat vor avea performanțe mult mai bune la un examen. Cei care au băut cafea înainte de examenele susținute la ora șase dimineața și două după-amiaza au avut performanțe remarcabile față de cei care nu au băut deloc cafea în ziua respectivă.

Strategia consumului de cafea

Cofeina are un efect aproape imediat după consumare. Așadar, e important să știi când e recomandat să bei cafea pentru a te bucura de beneficiile sale în momentele în care ai nevoie.

Tamar Samuels a povesit într-un interviu felul în care se manifestă toleranța la cofeină. El este de părere că trebuie să te bucuri de cafea într-un mod cât mai eficient în funcție de prioritățile din ziua respectivă.

Dacă ești o persoană care are o toleranță obișnuită la cafea, atunci după o ceașcă, indiferent dacă o bei dimineața sau la amiază, ar trebui să te simți plină de energie și să-ți păstrezi concentrarea pentru cel puțin șase ore. Așadar, poți să fii strategic cu privire la momentul în care ar trebui să consumi cofeină, în funcție de momentele în care ai nevoie să fii cel mai prezent și concentrat.

– Tamar Samuels

Nu există un moment exact când e recomandat să bei cafea. Cu toate acestea îți poți adapta momentul de relaxare în funcție de prioritățile din zi. Zhaoping Li, profesor de medicină a demontat mai multe mituri privind energia primită de la cafea.

Acesata este de părere că fiecare persoană va răspunde în mod diferit la cofeină. În plus, există posibilitatea să bei o ceașcă de cafea și să te simți la fel de obosit în momentele următoare dacă biologic corpul tău nu este pregătit să se trezească.

O tânără care ține în mână o cească albă de cafea după ce a aflat când e recomandat să bei cafea
Cafeaua este una dintre cele mai răspândite băuturii din lume / Shutterstock

Când nu e recomandat să bei cafea

Felul în care te va face să te simți o cană de cafea depinde foarte mult de coprul tău. Cu toate acestea, există câteva momente când nu e recomandat să bei cafea. Semnele pot varia de la persoană la persoană, însă de-a lungul timpului s-au observat anumite similarități.

Felul în care corpul tău răspunde la mâncare, nutrienți, inclusiv cofeină, este foarte variat. Fiecare persoană poate să aibă o experiență diferită. Cultura sau regiunea din care faci parte nu au nicio legătură cu ora la care trebuie consumată cafeaua. Știu că este foarte confuz pentru consumatorii obișnuiți. Cel mai bun sfat pe care-l pot da pacienților mei este să aleagă cea mai bună variantă care funcționează pentru ei.

– Zhaoping Li

Pentru a observa felul în care te face să te simți o cană de cafea, cel mai bine este să o servești în momente diferite ale zilei pe parcursul mai multor săptămâni. În acest fel poți nota și observa ce efecte a avut asupra ta. Cu toate acestea, dacă ai palpitații, insomnie sau stări de anxietate, cel mai probail că ești sensibilă la efectul cofeinei.

În astfel de situații, cel mai bine este să eviți să consumi cafea, mai ales pe timpul serii. Oamenii care au o sensibiliatte la cofeină ar trebui să-și limiteze consumul de cafea și să-l înlocuiască cu băuturi mai puțin periculoase pentru ei. Anxietatea, palpitațiile sau insomnia sunt doar câteva dintre cele mai răspândite simptome când vine vorba de excesul cofeinei.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Ducii de Cambridge în timp ce iau parte la Earthshot Prize
Divertisment
Limbajul corporal al Ducilor de Cambridge la evenimentul Earthshot Prize. Ce spun experții despre Kate Middleton și Prințul William
Kate Middleton și Prințul William au atras atenția tuturor la prima gală a evenimentului Earthshot Prize. Acesta a fost organizat la Alexandra Palace din Londra, iar pe lista de invitați s-au regăsit nume precum...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și aripi cu pene negre în timp ce înfățișează una din cele mai toxice zodii
Horoscop
Cele mai toxice zodii. Nativii care au întotdeauna relații problematice
Fie că au o atitudine negativistă sau că sunt nepăsători cu privire la sentimentele celor din jur, anumiți nativi se numără printre cele mai toxice zodii. Cu toate acestea, în ciuda laturii lor întunecate,...
3
Kate Middleton în anul 2020, în timpul unui eveniment oficial din Londra. În natură, cu verdeață pe fundal, e îmbrăcată în uniformă de cercetaș, cu o cămașă albastră, vestă neagră și eșarfă la gât cu roșu
Divertisment
Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe care le preferă Kate Middleton se numără multe preparate sănătoase, vegetariene, ce o ajută să își mențină silueta de...
4
Rebel Willson cu părul prins într-un coc și o rochie cu paiete neagrăîn timp ce pozează pe covorul roșu la Festivalul de Film de la New York din 2021
Divertisment
Rebel Wilson și-a expus silueta. Cum a fost fotografiată actrița în Beverly Hills
Rebel Wilson a atras atenția tuturor atunci când și-a expus silueta pe străzile din Beverly Hills. Actrița în vârstă de 41 de ani a trecut printr-un proces de transformare corporală în ultimii doi ani....
5
Angelina Jolie, pe covorul roșu, la premiera Eternals, fotografie portret
Divertisment
Angelina Jolie a mers la premiera Eternals cu copiii săi. Actrița a strălucit pe covorul roșu
Angelina Jolie a mers la premiera Eternals cu cinci dintre copiii săi. Actrița a strălucit pe covorul roșu într-o ținută spectaculoasă, iar copiii săi au furat lumina reflectoarelor. Cea care a atras atenția tuturor...
PARTENERI
×