Reclamă

Când e recomandat să bei cafea. Concluziile specialiștilor

Cafeaua este una dintre cele mai răspândite băuturii din lume. Gustul său aromat și beneficiile multiple asupra organismului uman o fac să fie atât de prețuită. Cu toate acestea, multe persoane nu știu când e recomandat să bei cafea și la ce ore nu ar trebui să o mai consumi.

Publicat: 5 iulie 2021, 7:48

Cofeina este stimultentul cel mai prezent în boabele de cafea. Cele mai multe băuturi menite să te țină trează au în componența lor o concentrație mai mică sau mai mare de cofeină. Consumul în mod moderat poate să-ți aducă multe beneficii pe termen lung. Totuși, dacă ai obiceiul să consumi cafea la ore neregulate, ar fi momentul să reconsideri această alegere.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Când e recomandat să bei cafea

Beneficiile cafelei sunt nenumărate mai ales pentru o persoană care nu este matinală. Pe lângă acest lucru, este cunoscut faptul că moderația în servirea cafelei poate ajuta la arderea grăsimilor.

Cei care se bazează pe cafea pentru a rămâne tot timpul activi și atenți cunosc foarte bine beneficiile cafelei și felul în care aceasta stimulează organismul. Sistemul nervos este stimulat în mod direct de cafea și astfel te poți concentra pentru perioade mai lungi și poți avea un timp de reacție mai rapid.

Cu toate acestea, dacă nu ești informată despre când e recomandat să bei cafea, ai putea să-ți provoci multe probleme pe termen lung. Ca orice lucru, cafeaua are și ea părți bune și rele. Cei care fac exces în consumul de cofeină vor experimenta stări de anxietate și nervozitate, insomnie sau chiar fasciculații musculare.

Efectul unei cești de cafea poate să dureze până la șase ore. Așadar, este vital să înțelegi când e recomandat să bei cafea pentru a nu trece printr-un episod neplăcut de insomnie. Pentru o persoană tânără și obosită o cană de cafea va fi ideală dimineața. Efectul său va fi aproape imediat și va dura suficient pentru a se pune în mișcare pentru restul zilei.

Reclamă

Un studiu publicat în anul 2016 a descoperit lucruri fascinante despre efectul cofeinei. Se pare că studenții care beau cafea în mod regulat vor avea performanțe mult mai bune la un examen. Cei care au băut cafea înainte de examenele susținute la ora șase dimineața și două după-amiaza au avut performanțe remarcabile față de cei care nu au băut deloc cafea în ziua respectivă.

Strategia consumului de cafea

Cofeina are un efect aproape imediat după consumare. Așadar, e important să știi când e recomandat să bei cafea pentru a te bucura de beneficiile sale în momentele în care ai nevoie.

Reclamă

Tamar Samuels a povesit într-un interviu felul în care se manifestă toleranța la cofeină. El este de părere că trebuie să te bucuri de cafea într-un mod cât mai eficient în funcție de prioritățile din ziua respectivă.

Dacă ești o persoană care are o toleranță obișnuită la cafea, atunci după o ceașcă, indiferent dacă o bei dimineața sau la amiază, ar trebui să te simți plină de energie și să-ți păstrezi concentrarea pentru cel puțin șase ore. Așadar, poți să fii strategic cu privire la momentul în care ar trebui să consumi cofeină, în funcție de momentele în care ai nevoie să fii cel mai prezent și concentrat.

– Tamar Samuels

Nu există un moment exact când e recomandat să bei cafea. Cu toate acestea îți poți adapta momentul de relaxare în funcție de prioritățile din zi. Zhaoping Li, profesor de medicină a demontat mai multe mituri privind energia primită de la cafea.

Acesata este de părere că fiecare persoană va răspunde în mod diferit la cofeină. În plus, există posibilitatea să bei o ceașcă de cafea și să te simți la fel de obosit în momentele următoare dacă biologic corpul tău nu este pregătit să se trezească.

O tânără care ține în mână o cească albă de cafea după ce a aflat când e recomandat să bei cafea
Cafeaua este una dintre cele mai răspândite băuturii din lume / Shutterstock

Când nu e recomandat să bei cafea

Felul în care te va face să te simți o cană de cafea depinde foarte mult de coprul tău. Cu toate acestea, există câteva momente când nu e recomandat să bei cafea. Semnele pot varia de la persoană la persoană, însă de-a lungul timpului s-au observat anumite similarități.

Felul în care corpul tău răspunde la mâncare, nutrienți, inclusiv cofeină, este foarte variat. Fiecare persoană poate să aibă o experiență diferită. Cultura sau regiunea din care faci parte nu au nicio legătură cu ora la care trebuie consumată cafeaua. Știu că este foarte confuz pentru consumatorii obișnuiți. Cel mai bun sfat pe care-l pot da pacienților mei este să aleagă cea mai bună variantă care funcționează pentru ei.

– Zhaoping Li

Pentru a observa felul în care te face să te simți o cană de cafea, cel mai bine este să o servești în momente diferite ale zilei pe parcursul mai multor săptămâni. În acest fel poți nota și observa ce efecte a avut asupra ta. Cu toate acestea, dacă ai palpitații, insomnie sau stări de anxietate, cel mai probail că ești sensibilă la efectul cofeinei.

În astfel de situații, cel mai bine este să eviți să consumi cafea, mai ales pe timpul serii. Oamenii care au o sensibiliatte la cofeină ar trebui să-și limiteze consumul de cafea și să-l înlocuiască cu băuturi mai puțin periculoase pentru ei. Anxietatea, palpitațiile sau insomnia sunt doar câteva dintre cele mai răspândite simptome când vine vorba de excesul cofeinei.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×