Reclamă

Cold Brew vs Iced Coffee. Care e diferența dintre ele și cum se prepară

Cum oamna a început și temperaturile scad localurile vor deschide sezonul de Cold Brew și Iced Coffe. Nimic nu se compară cu o băutură delicioasă care să-ți ofere mai multă energie. Când vine vorba de alegerea dintre Cold Brew vs Iced Coffee, oamenii nu știu de multe ori care e diferența dintre ele și cum se prepară. Consumatorii fideli de cafea știu că pe timp de vară există două băuturi principale pe care le poți comanda, Cold Brew sau Iced Coffee.

Publicat: 13 mai 2021, 14:17 / Actualizat: 12 septembrie 2021, 9:53

Oamenii privesc de multe ori aceste două băuturi ca fiind una singură. Motivul se află în spatele faptului că mulți nu știu care e diferența dintre ele și cum se prepară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Deși sunt folosite ingrediente asemănătoare, pentru prepararea fiecărei băuturi există o metodă unică și specială.

Cold Brew vs Iced Coffee. Care e diferența dintre ele și cum se prepară

Cold Brew a prins din ce în ce mai multă popularitate în rândul consumatorilor de cafea. Însă spre deosebire de orice altă băutură care presupune folosirea cafelei, aceasta este mult mai scumpă.

Prețul este mai ridicat din cauza procesului prin care se realizează băutura. Jonathan Adams, unul dintre fondatorii unei celebre cafenele a oferit într-un interviu răspunsul la prețul mai ridicat al acestei băuturi.

În prepararea de Cold Brew nu folosești căldura, prin urmare trebuie să folosești de trei ori mai multă cafea pentru a putea extrage aceași aromă intensă. În plus, temperatura scăzută va face ca acest proces să dureze mult mai mult decât în mod obișnuit

– Jonathan Adams

Reclamă

Deși prețul este mai ridicat, popularitatea băuturii este din ce în ce mai mare. Motivul este destul de simplu. Aroma cafelei Cold Brew este mult mai intensă decât a oricarei băuturi. În plus, este mai puțin acidă și se bucură de o concentrație mai mare de cofeină. În stabilirea prețurilor pentru Cold Brew vs Iced Coffee se ia în calcul care e diferența dintre ele și cât de elaborat este modul cum se prepară.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

un pahar care plin cu Iced Coffee așezat pe un prosop maro care are topping de frișcă albă
Iced Coffee este alegerea ideală pentru vară / Shutterstock
Reclamă

Iced Coffee se pregătește cu ajutorul apei calde și este răcită ulterior prin folosirea de gheață, din acest motiv nu necesită o cantitate foarte mare de cafea. După ce îți prepari cafeaua preparată tot ce trebuie să faci este să o lași la răcit. După răcire poți adăuga lapte la temperatura camerei, gheață și un sirop pentru aromă. La final o poți asorta cu frișcă și topping de ciocolată.

Cold Brew presupune un proces mult mai tacticos și elaborat pentru a avea parte de un rezultat plin de savoare. Data viitoare când vei crede că prețul unui Cold Brew nu se justifică, amintește-ți de procesul elaborant prin care a trecut înainte să ajungă la masa ta.

Cum se prepară Cold Brew

Se estimează că la nivel global, oamenii consumă aproape 2.25 miliarde de cești de cafea zilnic iar studiile au demonstrat în repetate rânduri efectele benefice ale consului de cafea. Pe timpul sezonului de toamnă, cea mai bună alegere pentru tine poate să fie Cold Brew.

un pahar incolor așezat pe o masă albă care are alături boabe de cafea măcinate pentru a arăta diferența dintre Cold Brew vs Iced Coffee
Cold Brew presupune un proces mult mai tacticos și elaborat pentru a avea parte de un rezultat plin de savoare / Shutterstock

Cold Brew este alegerea ideală pentru o persoană care își dorește să se răsfețe cu o băutură sofisticată. Este o băutură răcăritoare, cu o concentrație mare de cofeină și o aromă foarte puternică. Prepararea cafelei cu ajutorul apei reci este o metodă care a prins din ce în ce mai multă popularitate în ultimii ani. Cu toate că rezultatele sunt spectaculoase, de multe ori și prețurile cresc.

Pentru prepararea Cold Brew extracția se face într-un mod special. Cafeaua are un grad de măcinare diferit față de cea folosită pentru celelalte băuturi. Aceasta este pusă într-un recipient cu apă rece, iar procesul de infuzare se realizează pe o perioadă de aproximativ 12 ore. Toți acești pași sunt necesari pentru a obține o cafea mai dulce și mai fină.

Cold Brew – Ingrediente

  • 65 gr cafea fin măcinată
  • 330 ml de apă rece
  • 50 ml lapte condensat / sirop îndulcitor cu diferite arome (opțional)

Cold Brew – Mod de preparare

Deși este o băutură sofisticată, cu răbdare și atenție ea poate fi preparată în propria ta bucătarie. Pe lângă ingredientele principale vei avea nevoie de o cafetieră tip presă franceză și un filtru de hârtie special pentru cafea.

Primul pas este să cântărești 62 de grame de cafea fin măcinată și să le adaugi în cafetieră. Pentru un rezultat cât mai bun folosește un cântar special de bucătărie. Dacă nu ai unul acasă, poți aproxima undeva la 21 de lingurițe cu vârf. Mai departe trebuie să adaugi ceo 330 ml de apă rece în cafetieră și să amesteci bine cu o linguriță.

Acoperă cu atenție cafetiera și las-o la temperatura camerei pentru aproximatix 12 ore. După ce ai lăsat cafeaua la infuzat poți începe să apeși pistonul cafetierei cână când acesta ajunge jos. Cafeaua care va rezulta trebuie filtrată cu ajutorul hârtiei specială de cafea. Toarnă cafeaua filtrată într-un recipient cu capac și pune-o la frigider pentru cel puțin o oră. Rezultatul va fi un Cold Brew foarte concentrat. Poți să o servești așa cum este sau pentru un plus de aromă îi poți adăuga lapte și sirop indulcitor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×