Dacă iei o gură de apă înainte de fiecare degustare, faci mai mult decât să-ți potelești setea. Te ajută să-ți cureți papilele gustative de resturile aromelor pe care le-ai încercat până atunci. Astfel, cafeaua are gustul corect.
Motivul pentru care cafeaua este servită alături de un pahar cu apă
Revigorarea papilelor gustative cu ajutorul apei te pregătește pentru bucuria urmată de aromele complexe ale unei cafele bine făcute. Dacă obișnuiești să bei cafea pe stomacul gol, atunci apa este cu atât mai important.
Aciditatea cafelei poate irita gâtul și poate cauza disconfort cum ar fi arsuri sau reflux. Atunci când gura și gâtul sunt umezite, se reduce sensibilitatea tractului digestiv. Apa băută după cafea are un scop practic de asemenea.
Din moment ce cafeaua are proprietăți diuretice, îți încurajează corpul să piardă lichide. Astfel, apa te ajută să rămâi hidratată. În plus, îți împrospătează respirația neutralizând gustul de cafea. În unele cafenele a ajuns să fie servită apă minerală. Aceasta intensifică curățarea papilelor gustative. Acest obicei elegant vine din Viena anilor 1600.
După căderea Imperiului Otoman, locuitorii din Viena și-au dorit o experiență inedită, astfel că au transformat băutul cafelei într-o adevărată rutină. Această tradiție reflectă dorința oamenilor de a transforma băutul cafelei într-o adevărată artă. S-a răspândit ulterior în Italia, unde predomină consumul de espresso. Astfel, gustul său rămâne la fel de intens de fiecare dată.
Fiecare cultură diferă, iar asta nu se schimbă atunci când vine vorba despre consumul de cafea, arată cei de la Foodrepublic.com. În Finlanda se pare că se consumă cea mai multă cafea, spre deosebire de alte țări.
Cum reușesc micile ritualuri să îmbunătățească experiența consumului de cafea
Dacă nu te-ai gândit până acum la ideea de a bea apă alături de cafea, ai în vedere că acest mic obicei poate deveni o obișnuință pe termen lung. Data viitoare când primești acel pahar cu apă alături de cafea, nu îl da la o parte.






















