Reclamă

Ce este grăsimea abdominală. 4 motive care pot duce la apariția acesteia

Grăsimea abdominală, așa cum îi spune și numele, este acea grăsime care se acumulează în zona abdomenului. Cunoscută și drept grăsime viscerală, aceasta acaparează organele abdominale, printre care ficatul și intestinele. Aceasta este extrem de periculoasă pentru sănătatea noastră și poate duce la creșterea riscului de a face diabet.

Publicat: 26 noiembrie 2021, 7:10

Conform studiilor recente, grăsimea abdominală poate crește riscul de a dezvolta boli de inimă, diabet de tip 2, iar la femei poate crește riscul de a face cancer la sân. Acumularea de grăsime viscerală este influențată și de genele pe care le avem, însă aceasta poate fi ținută sub control cu ajutorul anumitor tehnici.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce este grăsimea abdominală

Grăsimea abdominală poate să devină periculoasă. Spre deosebire de grăsimea subcutanată, cea viscerală acoperă organele din zona abdomenului și poate duce în timp la apariția mai multor boli. Nivelul grăsimii viscerale este influențat de scăderea nivelului de estrogen, menopauză, stres, dieta nesănătoasă și multe altele.

Veștile bune spun că cea mai mare parte din grăsimea abdominală poate să fie îndepărtată cu ajutorul unei diete echilibrate și a exercițiilor fizice. Specialiștii recomandă exercițiile moderate cel puțin 30 de minute pe zi. Acestea trebuie să conțină atât elemente de cardio, cât și cele de greutăți. Iată care sunt principalele motive care duc la acumularea grăsimii în zona abdomenului.

Lipsa exercițiilor fizice

Lipsa exercițiilor fizice își poate spune cuvântul atunci când vine vorba de grăsimea abdominală. Dacă mănânci mai multe calorii decât consumi, atunci în mod sigur va exista un exces de grăsime care se va depune. Printre primele locuri în care aceasta apare se numără abdomenul.

Reclamă

Specialiștii avertizează că înaintarea în vârstă este un factor foarte important de care oamenii trebuie să țină cont. Astfel, atunci când o persoană îmbătrânește, masa musculară este tot mai slabă, în timp ce acumulările de grăsime cresc vizibil.

O masă musculară mai mică va însemna că trupul tău arde mai puține calorii. Implicit, grăsimea depusă în locurile nedorite. Pentru a scăpa de grăsimea abdominală poți începe prin a adopta un stil de viață activ, în care să faci exerciții fizice cel puțin jumătate de oră pe zi. Concentrează-te pe exercițiile care vizează zona abdomenului, dar și pe cele de cardio. Un program moderat care combină exerciții de cardio cu cele de greutăți te va ajuta să reduci din grăsimea abdominală acumulată în exces.

Dieta nesănătoasă

Reclamă

Dieta nesănătoasă se află în strânsă legătură cu lipsa exercițiilor fizice. Grăsimea abdominală apare în generala tunci când o persoană consumă foarte multe produce bogate în zahăr și carbohidrați. Carbohidrații sunt transformați rapid de corp în zahărul din sânge și duc la acumularea kilogramelor în plus.

De cele mai multe ori, grăsimea abdominală este cel mai greu de îndepărtat din cauza unei diete ce are la bază acești doi factori. Zahărul, fructoza și carbohidrații duc la acumularea rapidă a grăsimii în această zonă a corpului. Specialiștii sfătuiesc oamenii să renunțe pe cât posibil la băuturile carbogazoase ce conțin zahăr.

Dulciurile și carbohidrații intră și ei în lista de alimente pe care ar trebui să le eviți. Pentru a reduce grăsimea abdominală, medicii specialiști spun că ar trebui să adopți o dietă bogată în proteine și legume. În acest fel îți vei crește masa musculară, iar corpul tău va începe să ardă mai multe calorii în timpul exercițiilor fizice. Proteinele sunt în general sățioase și te fac să arzi mai ușor grăsimile.

Lipsa somnului

Studiile recente au descoperit că oamenii care dorm mai puțin de cinci ore pe noapte au șanse mult mai mari decât cei care se odihnesc să acumuleze grăsime abdominală. Un studiu din 2021 a demonstrat că oamenii care merg la culcare mai târziu de ora 11 sau chiar mai târziu au un risc cu 20 de procente mai mare de a acumula grăsime abdominală.

Riscul a devenit cu 38 % mai mare pentru cei care merg la somn între 2 dimineața și 6 dimineața. În cadrul studiilor au luat parte mai mulți oameni care au fost supravegheați pentru o perioadă mai lungă de timp. Specialiștii sunt de părere că degradarea ritmului circadian duce în mod direct la acumularea grăsimii.

Stresul

Stresul este un alt factor care poate duce la acumularea kilogramelor în plus. Atunci când treci printr-o perioadă dificilă și stresantă, corpul tău produce un hormon special numit cortizol. Unul din lucrurile principale pe care acest hormon le face este să-i transmită copilului tău nevoia urgentă de a depozita cât mai multă grăsime.

Este o reacție chimică ce poate fi controlată doar prin intermediul unor exerciții de meditație și respirație. Tehnicile de relaxare sunt foarte importante când vine vorba de reducerea stresului. De fiecare dată când creierul tău se simte amenințat de ceva și devine stresat, cortizolul își va face apariția și îi va transmite corpului tău să păstreze cât mai multe rezerve de grăsime în caz de pericol.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Prințul Harry într-o cămașă albastră în timpul unei conferințe
Divertisment
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra. Acesta a declarat pentru prima...
2
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
3
David și Victoria Beckham la un eveniment public din 2003
Divertisment
Dovada transformării Victoriei Beckham. Cum arăta chipul ei la începutul relației cu David și cum arată acum, la 50 de ani
Aceasta este dovada transformării victoriei Beckham. Chipul ei s-a schimbat de-a lungul relației sale cu David Beckham. Femeia de afaceri a împlinit vârsta de 50 de ani, iar soțul ei a celebrat-o în mediul...
4
O femeie care vorbește la telefon și vinde anumite lucruri
Horoscop
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
Anumite trăsături asociate cu diferite semne zodiacale pot influența cât de bine performează în diferite profesii. Când vine vorba de vânzări, unele semne strălucesc mai puternic decât altele. Ai mai jos lista cu zodii...
5
Kim Kardashian într-un costum de baie roz în timp ce este urmată de o întreagă echipă de fotografi pe plajă
Divertisment
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Cum a reușit diva să ajungă virală în mediul online
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Diva a ajuns ținta glumelor din mediul online după ce a postat în mediul online mai multe imagini în costum de baie. Vedeta s-a pozat în timp...
PARTENERI
×