Reclamă

5 moduri prin care poți să te motivezi să pierzi în greutate. Cum să ajungi rapid la rezultatele dorite

Să începi un stil de viață sănătos nu este atât de greu. Cu toate acestea să-ți păstrezi motivația poate să devină o adevărată provocare. Dacă te lupți cu kilogramele în plus și îți dorești să faci o schimbare, atunci ți-am pregătit cinci moduri prin care poți să te motivezi să pierzi în greutate.

Publicat: 16 noiembrie 2021, 7:06
O femeie frumoasă într-o bluză albastră care ascultă muzică în timp ce face sport
Dacă te lupți cu kilogramele în plus atunci ți-am pregătit cinci moduri prin care poți să te motivezi să pierzi în greutate / Shutterstock

Nu e nevoie să faci schimbări radicale încă de la început. O astfel de abordare poate duce de multe ori la abandonarea obiectivului propus. În schimb, e nevoie de timp și o bună înțelegere a lucrurilor pentru a putea începe să vezi progresele făcute.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

5 moduri prin care poți să te motivezi să pierzi în greutate

Pentru început trebuie să stabilești foarte bine care sunt motivele pentru care îți dorești să pierzi în greutate. Un obiectiv clar și bine steat te va motiva să muncești mai mult. Încearcă să-ți setezi țeluri profunde, dincolo de aparențele fizice.

Desigur, aspectul fizic este și el important, însă prioritară pentru orice persoană ar trebui să fie sănătatea. Notează-ți obiectivul pe o foaie sau pe un bilețel și pune-l la un loc la vedere. În acest fel o să-ți amintești zilnic de ce ai început această călătorie. Iată alte cinci moduri prin care să te motivezi să pierzi în greutate. 

Setează-ți așteptări realiste

Unul din cele cinci moduri prin care poți să te motivezi să pierzi în greutate ține de setarea unor obiective realiste. Multe diete promit rezultate spectaculoase peste noapte. Cu toate acestea disciplina, sportul și mesele regulate sunt cele care te vor ajuta cu adevărat.

Reclamă

Cei mai mulți specialiști recomandă pierderea a maxim un kilogram pe săptămână. Setarea de așteptări nerealiste va duce doar la frustrare. În mod analog, persoanele care știu cum să abordeze cu răbdare această călătorie vor avea șanse mult mai mari de reușite.

Frustrările nu vor face altceva decât să îți scadă moralul și implicit motivația de a merge mai departe. Studii recente au arătat că femeile care au așteptări nerealiste deseori abandonează antrenamentele și dieta. Pașii mici și calculați sunt cei care îți vor aduce rezultatele dorite, dar și un stil de viață sănătos.

Ține un jurnal

Reclamă

Al doilea sfat din cele cinci moduri prin care poți să te motivezi să pierzi în greutate ține de redactarea unui jurnal. Notează mesele pe care le iei zilnic, setul de exerciții făcute, dar și micile reușite. Monitorizarea efortului tău este foarte important pentru a te motiva să mergi mai departe.

Studiile au arătat că oamenii care își notează mesele luate sunt mult mai motivați să nu se abată de la planul lor. Indiferent de ceea ce ai apucat să mănânci în ziua respectivă tot ce contează la final de zi este să ai totul notat.

Există nenumărate posibilități prin care poți face acest lucru. Poți încerca să utilizezi o aplicație dedicată sau un jurnal clasic pe care să-l răsfoiești atunci când simți că îți pierzi motivația.

Celebrează fiecare reușită

Celebrarea succesului trebuie să fie pe lista ta cu moduri prin care poți să te motivezi pentru a pierde în greutate. Fiecare reușită ar trebui să se stimuleze și să te ambționeze. Fie că este vorba de o sesiune de cumpărături sau pur și simplu o zi de relaxare, reușitele nu trebuie trecute cu vederea.

Atunci când ești mândră de tine în mod automat motivația va crește și ea. Cu toate acestea, ține în minte că nu numărul de pe cântar ar trebui să fie cel care îți dă motive să te bucuri. Sănătatea trebuie să fie prioritară. Cifrele sunt doar numere menite să ofere o măsurătoare. Pe de altă parte reușitele tale se pot vedea chiar și atunci când te privești în oglindă. Fii mândră de fiecare reușită!

Alege exerciții de care să te bucuri

Al patrulea sfat din cele cinci moduri prin care te poți să te motivezi să pierzi în greutate ține de alegerea sportului pe care vrei să-l practici. Alegerea exercițiilor potrivite este foarte importantă când vine vorba de moduri prin care să te motivezi să pierzi în greutate. Dacă începi cu un antrenament puternic pe care nu-l poți executa, automat te vei simți copleșită și vei vrea să renunți.

Antrenamentele potrivite te vor ajuta să pierzi în greutate și să arzi calorii. Fă-ți o rutină cu principalele exerciții care te fac să te simți bine. Există nenumărate moduri prin care poți face sport și exerciții, cel mai important este să găsești modul potrivit pentru tine. Alege locul în care să te simți confortabil să faci setul de exerciții.

Dacă te simți motivată să faci sport în aer liber, atunci ia-ți echipamentul preferat și găsește un loc liniștit într-un parc. Cel mai important lucru este ca tu să fii fericită cu alegerea făcută. Dacă nu te simți confortabil să fii în pubic sau la sală, atunci poți alege să faci exercițiile în casă. Important este să începi cu ceea ce te face să te simți bine și plină de energie.

Gândește pozitiv

Gândirea pozitivă este foarte importantă când vine vorba de a pierde în greutate. Oamenii încrezători și optimiști au șanse mult mai mari să atingă rezultatele pe care și le-au propus. Felul în care te privești te va ajuta să te motivezi sau din contră, să te demoralizezi.

Prin urmare, antrenează-ți mintea pentru a avea rezultatele dorite. Nu uita să ai o abordare realistă și să accepți fiecare mică reușită. Vizualizează unde vrei să ajungi apoi fă tot ce este posibil pentru a-ți atinge scopul. Nu uita ca atunci când alegi o dietă și un set de exerciții să te consulți și cu medicul specialist.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×