Reclamă

5 moduri prin care poți să te motivezi să pierzi în greutate. Cum să ajungi rapid la rezultatele dorite

Să începi un stil de viață sănătos nu este atât de greu. Cu toate acestea să-ți păstrezi motivația poate să devină o adevărată provocare. Dacă te lupți cu kilogramele în plus și îți dorești să faci o schimbare, atunci ți-am pregătit cinci moduri prin care poți să te motivezi să pierzi în greutate.

Publicat: 16 noiembrie 2021, 7:06

Nu e nevoie să faci schimbări radicale încă de la început. O astfel de abordare poate duce de multe ori la abandonarea obiectivului propus. În schimb, e nevoie de timp și o bună înțelegere a lucrurilor pentru a putea începe să vezi progresele făcute.

5 moduri prin care poți să te motivezi să pierzi în greutate

Pentru început trebuie să stabilești foarte bine care sunt motivele pentru care îți dorești să pierzi în greutate. Un obiectiv clar și bine steat te va motiva să muncești mai mult. Încearcă să-ți setezi țeluri profunde, dincolo de aparențele fizice.

Desigur, aspectul fizic este și el important, însă prioritară pentru orice persoană ar trebui să fie sănătatea. Notează-ți obiectivul pe o foaie sau pe un bilețel și pune-l la un loc la vedere. În acest fel o să-ți amintești zilnic de ce ai început această călătorie. Iată alte cinci moduri prin care să te motivezi să pierzi în greutate. 

Setează-ți așteptări realiste

Unul din cele cinci moduri prin care poți să te motivezi să pierzi în greutate ține de setarea unor obiective realiste. Multe diete promit rezultate spectaculoase peste noapte. Cu toate acestea disciplina, sportul și mesele regulate sunt cele care te vor ajuta cu adevărat.

Reclamă
Reclamă

Cei mai mulți specialiști recomandă pierderea a maxim un kilogram pe săptămână. Setarea de așteptări nerealiste va duce doar la frustrare. În mod analog, persoanele care știu cum să abordeze cu răbdare această călătorie vor avea șanse mult mai mari de reușite.

Frustrările nu vor face altceva decât să îți scadă moralul și implicit motivația de a merge mai departe. Studii recente au arătat că femeile care au așteptări nerealiste deseori abandonează antrenamentele și dieta. Pașii mici și calculați sunt cei care îți vor aduce rezultatele dorite, dar și un stil de viață sănătos.

Ține un jurnal

Al doilea sfat din cele cinci moduri prin care poți să te motivezi să pierzi în greutate ține de redactarea unui jurnal. Notează mesele pe care le iei zilnic, setul de exerciții făcute, dar și micile reușite. Monitorizarea efortului tău este foarte important pentru a te motiva să mergi mai departe.

Studiile au arătat că oamenii care își notează mesele luate sunt mult mai motivați să nu se abată de la planul lor. Indiferent de ceea ce ai apucat să mănânci în ziua respectivă tot ce contează la final de zi este să ai totul notat.

Există nenumărate posibilități prin care poți face acest lucru. Poți încerca să utilizezi o aplicație dedicată sau un jurnal clasic pe care să-l răsfoiești atunci când simți că îți pierzi motivația.

Celebrează fiecare reușită

Celebrarea succesului trebuie să fie pe lista ta cu moduri prin care poți să te motivezi pentru a pierde în greutate. Fiecare reușită ar trebui să se stimuleze și să te ambționeze. Fie că este vorba de o sesiune de cumpărături sau pur și simplu o zi de relaxare, reușitele nu trebuie trecute cu vederea.

Atunci când ești mândră de tine în mod automat motivația va crește și ea. Cu toate acestea, ține în minte că nu numărul de pe cântar ar trebui să fie cel care îți dă motive să te bucuri. Sănătatea trebuie să fie prioritară. Cifrele sunt doar numere menite să ofere o măsurătoare. Pe de altă parte reușitele tale se pot vedea chiar și atunci când te privești în oglindă. Fii mândră de fiecare reușită!

Alege exerciții de care să te bucuri

Al patrulea sfat din cele cinci moduri prin care te poți să te motivezi să pierzi în greutate ține de alegerea sportului pe care vrei să-l practici. Alegerea exercițiilor potrivite este foarte importantă când vine vorba de moduri prin care să te motivezi să pierzi în greutate. Dacă începi cu un antrenament puternic pe care nu-l poți executa, automat te vei simți copleșită și vei vrea să renunți.

Antrenamentele potrivite te vor ajuta să pierzi în greutate și să arzi calorii. Fă-ți o rutină cu principalele exerciții care te fac să te simți bine. Există nenumărate moduri prin care poți face sport și exerciții, cel mai important este să găsești modul potrivit pentru tine. Alege locul în care să te simți confortabil să faci setul de exerciții.

Dacă te simți motivată să faci sport în aer liber, atunci ia-ți echipamentul preferat și găsește un loc liniștit într-un parc. Cel mai important lucru este ca tu să fii fericită cu alegerea făcută. Dacă nu te simți confortabil să fii în pubic sau la sală, atunci poți alege să faci exercițiile în casă. Important este să începi cu ceea ce te face să te simți bine și plină de energie.

Gândește pozitiv

Gândirea pozitivă este foarte importantă când vine vorba de a pierde în greutate. Oamenii încrezători și optimiști au șanse mult mai mari să atingă rezultatele pe care și le-au propus. Felul în care te privești te va ajuta să te motivezi sau din contră, să te demoralizezi.

Prin urmare, antrenează-ți mintea pentru a avea rezultatele dorite. Nu uita să ai o abordare realistă și să accepți fiecare mică reușită. Vizualizează unde vrei să ajungi apoi fă tot ce este posibil pentru a-ți atinge scopul. Nu uita ca atunci când alegi o dietă și un set de exerciții să te consulți și cu medicul specialist.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Jennifer Lopez și Ben Affleck pe covorul roșu la premiera filmului The Last Duel de la festivalul de film de la Veneția 2021
Divertisment
Jennifer Lopez și Ben Affleck au organizat o acțiune umanitară. Cum au fost surprinși alături de copiii lor
Jennifer Lopez și Ben Affleck au organizat o acțiune umanitară. Cei doi au fost surprinși alături de copiii lor în timp ce descărcau un camion cu alimente. Aceștia s-au implicat activ pentru a sprijini organizația...
2
Jennifer Lopez, în noul ei film, imagini de pe platoul de filmare
Divertisment
Ben Affleck și Jennifer Lopez se țin de mână în timp ce merg la un studio de înregistrări. Cum au fost fotografiați cei doi
Ben Affleck și Jennifer Lopez se țin de mână în timp ce merg la un studio muzical. Aceasta este cea mai mare dovadă a faptului că actorul îi este mereu alături iubitei sale. Chiar...
3
Casey și Ben Affleck, îmbrățișați, pe covorul roșu, în 2016
Divertisment
Casey Affleck se sărută cu actrița Caylee Cowan. Diferența de vârstă dintre ei e de 23 de ani
Se pare că fratele lui Ben Affleck și-a găsit o nouă iubită după ce s-a despărțit de actrița Floriana Lima, cu care forma un cuplu de ceva timp. Casey Affleck se sărută cu actrița...
4
Portret cu actrița Julia Roberts pe covorul roșu
Divertisment
Julia Roberts a postat o imagine emoționantă. Cum a celebrat actrița aniversarea gemenilor săi, Hazel și Phinnaeus Moder
Julia Roberts a postat o imagine emoționantă. Actrița în vârstă de 54 de ani a celebrat aniversarea gemenilor săi Hazel și Phinnaeus Moder. Cei doi copii ai vedetei au împlinit frumoasa vârstă de 17...
5
Shiloh Jolie-Pitt într-un hanorac negru cu părul prins la premiera Paper and Glue din Los Angeles 2021
Divertisment
Shiloh Jolie-Pitt a fost surprinsă părăsind o sală de dans din Los Angeles. Ce ținută a ales să poarte fiica actriței Angelina Jolie
Shiloh Jolie-Pitt a fost surprinsă părăsind o sală de dans din Los Angeles. Fiica Angelinei Jolie a fost urmărită de fotografi la fiecare pas. Tânăra în vârstă de 15 ani are o adevărată pasiune...
PARTENERI
×