Reclamă

Top 3 alimente care pot înlocui carnea

Un înlocuitor pentru carne sau o alternativă pentru alimente ce conțin carne trebuie să fie un aliment care să aibă gust, textură sau aspect similar cu carnea, dar care să nu aibă carne în compoziție. Iată un top 3 alimente care pot înlocui carnea.

Publicat: 29 noiembrie 2021, 5:43 / Actualizat: 29 noiembrie 2021, 16:44

Oamenii au început să găsească înlocuitori pentru carne dintr-o varietate de motive. Unii aleg să nu mănânce carne deloc din motive etice sau din cauza altor convingeri personale. Alții pot alege înlocuitori de carne din motive de sănătate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente care pot înlocui carnea

Carnea poate provoca simptome digestive precum diaree sau constipație la unele persoane. De fapt, unele dovezi sugerează că consumul de carne roșie poate crește riscul unei afecțiuni gastrointestinale numită diverticulită.

Dovezile sugerează, de asemenea, că reducerea consumului de carne ar putea fi un lucru bun pentru mediu și sănătate în general.

Indiferent de motivul pentru care alegi un înlocuitor pentru carne, este vital să știi care alimente oferă nutrienții de care ai nevoie pentru ca sănătatea organismului tău să nu aibă de suferit. În acest articol, vei afla despre o varietate de înlocuitori pentru carne și despre valoarea lor nutrițională.

Următoarele alimente sunt doar câteva dintre produsele pe care oamenii le folosesc în locul cărnii, fie pentru textura, aromă, fie pentru nutrienți adăugați. Unele produse vegetariene și vegane pot conține aceste alternative pentru carne.

Reclamă

Tofu

Tofu este lapte de soia condensat pe care producătorii îl presează în modalități diferite, similar cu felul în care laptele devine brânză.

Tofu este o sursă bună de proteine și conține toți aminoacizii esențiali de care o persoană are nevoie pentru sănătatea organismului. Este, de asemenea, versatil și are o aromă foarte plăcută, așa că oamenii pot încerca să-l marineze pentru a-i oferi aroma pe care o doresc. Unele persoane îl folosesc ca înlocuitor pentru ouă sau îl amestecă în mâncăruri fierbinți, cum ar fi supele și cartofii prăjiți.

Reclamă

În mod normal, o cană cu tofu conține:

  • calorii: 188,4
  • proteine: 20 grame
  • grăsime: 11,86 g
  • calciu: 868 miligrame
  • fier: 13,3 mg
  • fibre: 0,744 g

Tempeh

Tempeh este un înlocuitor tradițional indonezian de carne pe bază de soia. Are câteva diferențe cheie față de tofu. Producătorii fac tempeh din boabe de soia întregi, nu din lapte de soia și folosesc un proces de fermentare. Tempeh are o textură mai uscată, iar unele produse tempeh conțin un amestec de fasole sau alte boabe. Tempeh poate conține, de asemenea, mai multe fibre și proteine decât tofu. De asemenea, conține prebiotice și probiotice prietenoase cu intestinul, datorită procesului de fermentare.

Tempeh poate să nu aibă aceeași versatilitate ca tofu, deoarece aroma lui este mai puternică. Oamenii pot să-l prăjească sau să-l adauge în salate ori sandvișuri. De asemenea, este potrivit pentru utilizare ca înlocuitor pentru carnea la grătar.

O cană de tempeh conține:

  • calorii: 319
  • proteine: 33,7 g
  • grăsime: 17,9 g
  • calciu: 184 mg
  • fier: 4,48 mg

Seitan

Seitanul provine din gluten de grâu. Procesul de producție îndepărtează amidonul din grâu, de obicei prin clătirea acestuia cu apă. Acest proces lasă în urmă un aliment bogat în proteine, care are o textură similară cu cea a puiului și un gust blând. Seitanul sau „glutenul din grâu” este un ingredient în multe produse din carne procesată.

Deși este hrănitor, nu este sigur pentru persoanele care au boala celiacă și nu este potrivit pentru persoanele care urmează o dietă fără gluten. Unele produse cu seitan conțin alte ingrediente, cum ar fi leguminoase sau condimente.

O porție de seitan conține:

  • calorii: 140
  • proteine: 28 g
  • grăsime: 2 g.

Vrei să comanzi ceva de mâncare? Nicio grijă. eatZZ.ro este singura aplicație care îi îndeamnă pe toți utilizatorii, inclusiv pe chefi, ospătari, livratori și patroni de restaurante, să recomande alte restaurante și preparate favorite, într-un efort comun de a schimba trendul industriei în mai bine.

eatZZ este momentan disponibil exclusiv pentru bucureșteni în App Store și Google Play, dar și pe website-ul www.eatzz.ro. Platforma îşi propune ca în viitor să ajungă în cât mai multe zone din ţară. Este timpul să fim mai mult unul pentru altul. Tu fii pentru noi în aplicația EatZZ. Descarcă! Comandă! Poftă bună!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×