Oamenii au început să găsească înlocuitori pentru carne dintr-o varietate de motive. Unii aleg să nu mănânce carne deloc din motive etice sau din cauza altor convingeri personale. Alții pot alege înlocuitori de carne din motive de sănătate.
Alimente care pot înlocui carnea
Carnea poate provoca simptome digestive precum diaree sau constipație la unele persoane. De fapt, unele dovezi sugerează că consumul de carne roșie poate crește riscul unei afecțiuni gastrointestinale numită diverticulită.
Dovezile sugerează, de asemenea, că reducerea consumului de carne ar putea fi un lucru bun pentru mediu și sănătate în general.
Indiferent de motivul pentru care alegi un înlocuitor pentru carne, este vital să știi care alimente oferă nutrienții de care ai nevoie pentru ca sănătatea organismului tău să nu aibă de suferit. În acest articol, vei afla despre o varietate de înlocuitori pentru carne și despre valoarea lor nutrițională.
Următoarele alimente sunt doar câteva dintre produsele pe care oamenii le folosesc în locul cărnii, fie pentru textura, aromă, fie pentru nutrienți adăugați. Unele produse vegetariene și vegane pot conține aceste alternative pentru carne.
Tofu
Tofu este lapte de soia condensat pe care producătorii îl presează în modalități diferite, similar cu felul în care laptele devine brânză.
Tofu este o sursă bună de proteine și conține toți aminoacizii esențiali de care o persoană are nevoie pentru sănătatea organismului. Este, de asemenea, versatil și are o aromă foarte plăcută, așa că oamenii pot încerca să-l marineze pentru a-i oferi aroma pe care o doresc. Unele persoane îl folosesc ca înlocuitor pentru ouă sau îl amestecă în mâncăruri fierbinți, cum ar fi supele și cartofii prăjiți.