Reclamă

De ce e recomandat să eviți sucul de portocale dimineața. Cum îți afectează greutatea

În lumea întreagă există o zicală care spune: „când un lucru este prea bun poate face rău”. Nutriționiști și experți în sănătate sunt de acord cu acest lucru. Tot de la ei am aflat de ce e recomandat să eviți sucul de portocale dimineața. Potrivit studiilor acesta influențează creșterea în greutate.

Publicat: 12 februarie 2022, 6:02

Răspunsurile specialiștilor te-ar putea surprinde. Această băutură tradițională la micul dejun are multe beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, are câteva dezavantaje notabile printre care conținutul ridicat de zahăr. Acest ingredient este cel care poate face pierderea în greutate mult mai dificilă. El poate chiar contribui la creșterea în greutate dacă este consumat în exces.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De ce e recomandat să eviți sucul de portocale dimineața

Dacă te numeri printre cei care consumă suc de portocale dimineața, află că acesta are un conținut ridicat de zahăr.

Suntem cu toții de acord că este delicios și răcoritor. Experții în sănătate explică că acesta conține însă cantități mari de zahăr care nu îți vor face niciun favor dacă îl bei des și încerci să slăbești, scrie shefinds.com.

„O băutură pe care e recomandat să o eviți dimineața este sucul de portocale”, spun nutriționiștii. Un pahar de suc de portocale are aproximativ 21 de grame de zahăr. Acesta conține mai puțin de 1 gram de fibre, așa că practic consumi un pahar de zahăr. Un singur pahar de suc de portocale poate conține 24 de grame de zahăr sub formă de fructoză.

Cu toate acestea, sunt mulți care spun că zahărul fructoză din sucul de portocale este un zahăr „natural”. Va provoca o creștere a zahărului din sânge și o eliberare de insulină la prima oră dimineața. Deoarece sucului îi lipsesc fibrele din fructe, nu va exista nimic care să îi încetinească absorbția. În ceea ce privește creșterea în greutate, ingerarea unei cantități mari de zahăr, așa cum există în sucul de portocale, este absorbită rapid în fluxul nostru sanguin, provocând o creștere a nivelului de glucoză. Acest lucru determină apoi corpul să elibereze insulină pentru a stoca acea glucoză în țesutul adipos până când corpul poate procesa în siguranță zahărul, fără a provoca o creștere mare.

Reclamă

Glucoza care este stocată în țesutul adipos și rămâne acolo până când corpul nostru are nevoie de energia din ea. Acest lucru poate contribui la creșterea în greutate din cauza faptului că vei ajunge să mănânci din nou înainte ca glucoza să fie eliberată pentru a fi utilizată.

Cu ce poți înlocui sucul de portocale

E greu să elimini sucul de portocale deoarece este atât de gustos și e o băutură clasică pentru micul dejun. Există însă opțiuni mai sănătoase, fără zahăr, care îți pot sprijini mai bine obiectivele de slăbire.

Reclamă

Nutriționiștii sugerează trei opțiuni posibile pentru a-l înlocui. Acestea pot satisface orice poftă de dulce sau de fructe. E mult mai recomandat în primul rând să mănânci fructe întregi. Mâncarea unei bucăți întregi de fructe include fibrele cu sucul, încetinind viteza cu care zahărul din fructe este absorbit.

Următoarea ta alegere este un smoothie cu fructe întregi. Adăugarea de proteine ​​și grăsimi bune la un smoothie cu fructe te va ajuta la încetinirea absorbției zahărului și îți va oferi o masă mai echilibrată. Acest lucru va susține și glicemia

Al treilea înlocuitor posibil este sucul verd. Dacă ceea ce îți dorești cel mai mult dimineața este un pahar de suc, atunci unul verde, cu multe de legume cu conținut scăzut de zahăr este o opțiune grozavă.

În general, nu trebuie să renunți la sucul de portocale pentru totdeauna pentru a pierde în greutate în mod sănătos. Nutriționiștii și experții în sănătate subliniază doar importanța cantității de zahăr pe care o consumi cu adevărat atunci când bei un pahar și cum îți poate da înapoi obiective de pierdere în greutate.

În cazul în care consumi multe portocale, iată ce poți face cu cojile lor. Beneficiile sunt esențiale pentru orice gospodină care își dorește să-și păstreze casa curată.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×