Reclamă

Cinci tipuri de smoothie care previn îmbătrânirea. Ce spun specialiștii despre consumul acestora

Rețetele de smoothie sunt ideale pentru a-ți începe ziua cu multă energie. Specialiștii spun că acestea sunt minunate și atunci când vine vorba de sănătatea și frumusețea corpului. Ți-am pregătit cinci tipuri de smoothie care previn îmbătrânirea și care te vor ajuta să combați semnele acesteia.

Publicat: 5 ianuarie 2022, 7:16

Un smoothie este bogat în vitamine, minerale, dar și antioxidanți. De-a lungul timpului au apărut studii care vorbesc despre beneficiile acestor sucuri asupra sistemului imunitar și nu numai. Specialiștii spun că un smoothie preparat din ingredientele potrivite poate ajuta la îmbunătățirea aspectului fizic, oferind mai multă luminozitate tenului, mai multă rezistență părului și unghiilor și nu numai.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cinci tipuri de smoothie care previn îmbătrânirea. Ce spun specialiștii despre consumul acestora

Un smoothie poate fi perfect pentru a-ți începe ziua cu multă energie. Pe lângă întărirea sistemului imunitar, un smoothie este potrivit chiar și atunci când vine vorba e pierderea kilogramelor în plus. Cu toate acestea, o astfel de băutură trebuie consumată cu moderație. De asemenea, specialiștii avertizează cu privire la modul de amestecare al ingredientelor alese. Fiecare smoothie are o rețetă proprie care ar trebui urmată în funcție de specificații. Anumite combinații de fructe sau legume pot deveni dăunătoare sănătății, în special sistemului digestiv, avertizează publicația EatThis,NotThat.

Smoothie din plante verzi

Primul smoothie care previne îmbătrânirea conform specialiștilor este cel obținut din plante verzi, bogat în fibre. Kara Landau, nutriționistă și dieteticiană, spune că un smoothie verde este perfect pentru a-ți începe ziua în forță. Sucurile verzi sunt bogate în fibre și ajută la întărirea sistemului imunitar.

Reclamă

Totodată, un astfel de smoothie este bogat în antioxidanți. O rețetă sugerată este cea obținută din combinația de spanac și castravete. Beneficiile sucului de spanac vor fi imediat vizibile asupra sistemului imunitar. Spanacul este bogat în vitamina A, C și B2.  În plus, o astfel de combinație nu extrem de sățioasă, dar în același timp săracă în calorii.

Smoothie ciocolată neagră și unt de migdale

Acest smoothie se numără și el printre cele care previn îmbătrânirea. Cu toate acestea, nu este o băutură recomandată în prima parte a zilei. Specialiștii spun că acest smoothie este mai potrivit pentru a fi consumat înainte de masa de prânz. Este bogat în antioxidanți datorită ingredientelor din care este obținut.

Reclamă
https://www.instagram.com/p/CGWT6Z_htx0/

Textura acestuia va fi cremoasă și va oferi senzația de sațietate. Este  băutură preferată de mulți ca înlocuitor pentru un desert clasic. Specialiștii spun că acest smoothie te poate ajuta să-ți îmbunătățești digestia, să ai parte de o piele strălucitoare și să te bucuri de un sistem imunitar puternic, scrie Healthline.com.

Smoothie tropical și vegan

Specialiștii recomandă printre alte rețete de smoothie care previn îmbătrânirea și unul care conține fructe tropicale. Băutura conține multe ingrediente care să ajute la îmbunătățirea digestiei și nu numai.

Pentru obținerea unui smoothie tropical vei avea nevoie de lapte de migdale, banane înghețate, mango și căpșune. Fructele pot fi adăugate la alegere în funcție de preferințele fiecărei persoane. Este un smoothie răcoritor și revigorant care îți va oferi un boost de energie dimineața.

Smoothie tropical

Danielle Edenworth, expert în fitness și nutriție a propus un alt smoothie care ajută la prevenirea îmbătrânirii. Pentru această rețetă vei avea nevoie de mai multe ingrediente pe care le poți mixa la alegere.

În primul rând vei avea nevoie de jumătate de anas, un mango, kiki, piersici sau nectarine, o cană de suc proaspăt stors de portocale, o cană de apă și două-trei cuburi de gheață, scrie EatThis,NotThat!.com. Este un smoothie bogat în antioxidanți care te poate ajuta în prevenirea îmbătrânirii. Totodată, conform specialiștilor conferă tenului un aspect mult mai luminos.

Smoothie de afine

Ultimul din cele cinci tipuri de smoothie care previn îmbătrânirea este cel de afine. Eleana Kaidanian, dietetician și nutriționist a oferit pentru publicația EatThis,NotThat! Rețeta unui smoothie perfect pentru a începe ziua cu multă energie. Această băutură este bogată în antioxidanți și vitamine.

Pentru rețetă, Eleana spune că va fi nevoie de o jumătate de cană de lapte pe bază de plante care să nu conțină zahăr adăugat. O cană de zmeură, o cană de afine, o jumătate de banană și o linguriță de miere. Combinația aceasta ajută la stimularea producției de colagen, dar și la îmbunătățirea sistemului digestiv, conform declarațiilor specialistei Eleana Kaidanian. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Un copac plin cu bani
Horoscop
Zodii care pot face bani mulți după Paște. Vezi dacă te numeri printre norocoși
Chiar dacă nu ești unul dintre aceste patru semne zodiacale, mai ai șansa de a câștiga bani în plus în 2024. Vezi care e lista cu zodii care pot face bani mulți după Paște,...
2
Loni Willison caută mâncare într-o pubelă albastră
Divertisment
O fostă vedetă de la Hollywood a fost zărită căutând mâncare într-o pubelă. Fanii au fost surprinși de schimbarea neașteptată
O fostă vedetă de la Hollywood a fost zărită căutând mâncare într-o pubelă. Fanii au fost surprinși de schimbarea neașteptată prin care aceasta a trecut. Blonda, în vârstă de 40 de ani, a încercat...
3
Melissa McCarthy pozată la gala Premiilor Oscar 2019
Divertisment
Transformarea Melissei McCarthy după ce a fost acuzată că a folosit un medicament pentru a pierde în greutate. Cum arată acum grăsuța de la Hollywood
Transformarea Melissei McCarthy după ce a fost acuzată că a folosit un medicament pentru a pierde în greutate a fost incredibilă. Grăsuța de la Hollywood arată incredibil după ce a scăpat de kilogramele în...
4
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Sofia Vergara și Joe Manganiello în timp ce pozează împreună la un eveniment
Divertisment
Adevăratul motiv pentru care Sofia Vergara nu a vrut un copil cu Joe Manganiello. Multe femei au criticat-o după cele mai recente dezvăluiri
S-a aflat adevăratul motiv pentru care Sofia Vergara nu a vrut un copil cu Joe Manganiello. Multe femei au criticat-o în mediul online după cele mai recente dezvăluiri. Totuși, au fost și persoane care...
PARTENERI
×