Un smoothie este bogat în vitamine, minerale, dar și antioxidanți. De-a lungul timpului au apărut studii care vorbesc despre beneficiile acestor sucuri asupra sistemului imunitar și nu numai. Specialiștii spun că un smoothie preparat din ingredientele potrivite poate ajuta la îmbunătățirea aspectului fizic, oferind mai multă luminozitate tenului, mai multă rezistență părului și unghiilor și nu numai.
Cinci tipuri de smoothie care previn îmbătrânirea. Ce spun specialiștii despre consumul acestora
Un smoothie poate fi perfect pentru a-ți începe ziua cu multă energie. Pe lângă întărirea sistemului imunitar, un smoothie este potrivit chiar și atunci când vine vorba e pierderea kilogramelor în plus. Cu toate acestea, o astfel de băutură trebuie consumată cu moderație. De asemenea, specialiștii avertizează cu privire la modul de amestecare al ingredientelor alese. Fiecare smoothie are o rețetă proprie care ar trebui urmată în funcție de specificații. Anumite combinații de fructe sau legume pot deveni dăunătoare sănătății, în special sistemului digestiv, avertizează publicația EatThis,NotThat.
Smoothie din plante verzi
Primul smoothie care previne îmbătrânirea conform specialiștilor este cel obținut din plante verzi, bogat în fibre. Kara Landau, nutriționistă și dieteticiană, spune că un smoothie verde este perfect pentru a-ți începe ziua în forță. Sucurile verzi sunt bogate în fibre și ajută la întărirea sistemului imunitar.
Totodată, un astfel de smoothie este bogat în antioxidanți. O rețetă sugerată este cea obținută din combinația de spanac și castravete. Beneficiile sucului de spanac vor fi imediat vizibile asupra sistemului imunitar. Spanacul este bogat în vitamina A, C și B2. În plus, o astfel de combinație nu extrem de sățioasă, dar în același timp săracă în calorii.
Smoothie ciocolată neagră și unt de migdale
Acest smoothie se numără și el printre cele care previn îmbătrânirea. Cu toate acestea, nu este o băutură recomandată în prima parte a zilei. Specialiștii spun că acest smoothie este mai potrivit pentru a fi consumat înainte de masa de prânz. Este bogat în antioxidanți datorită ingredientelor din care este obținut.