Reclamă

Vitamina C pentru ten: beneficii și contraindicații. Care sunt sfaturile specialiștilor

Vitamina C este unul dintre cele mai eficiente ingrediente pentru ten. Cunoscută pentru nenumăratele beneficii la nivelul organismului, de-a lungul timpului serurile cu vitamina C au devenit tot mai căutate de femeile din lumea întreagă. Cu toate acestea, există și câteva contraindicații pe care medicii specialiști ne sfătuiesc să nu le ignorăm.

Publicat: 18 decembrie 2021, 7:12

Vitamina C rămâne unul dintre cei mai puternici antioxidanți. Aceasta ajută tenul în procesul său natural de a se regenera și astfel îmbunătățește procesul de reparare al celulelor deteriorate. Serurile cu vitamina C sunt de-a dreptul magice cnd vine vorba de liniile fine, cictricile rămase din cuza acneei sau uniformizarea texturii tenului. Cu toate acestea, ele trebuie folosite și aplicate doar la recomandarea medicului dermatolog specialist.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Vitamina C pentru ten: beneficii și contraindicații

Pentru a putea înțelege de ce este benefică vitamina C pentru ten trebuie mai întâi să înțelegem care sunt proprietățile sale generale. Medicul dermatolog, Patricia Wexler spune că vitamina C este un antioxidant foarte puternic care poate să neutralizeze radicalii liberi.

Tot aceasta spune că vitamina C ajută îndeosebi la repararea și regenerarea pielii. Astfel vitamina C poate să compenseze când vine vorba de leziunile minore de la nivelul tenului. Un exemplu în acest sens este expunerea la razele UV, expunerea tenului într-un mediu poluat și așa mai departe. Acest ingredient ”minune” ajută la reîmprospătarea rapidă a tenului nostru datorită antioxidanților pe care îi conține.

Beneficiile vitaminei C pentru ten

Așa cum am precizat anterior, unul din principalele beneficii ale acestui ingredient, vitamina C, pentru ten ține de faptul că este un antioxidant puternic. Pe lângă corectarea liniilor fine, vitamina C te va ajuta în procesul de îmbătrânire prematură a pielii, dar și a la reducerea petelor pigmentare.

Reclamă

Un astfel de produs hidratant și regenerant ar trebui inclus în rutina de îngrijire zilnică doar cu acordul medicului dermatolog și sub îndrumarea sa. Fiind un produs cu atât de multe beneficii, nu este o surpriză faptul că este atât de căutat.

Cu toate acestea, specialiștii avertizează cu privire la modul de utilizare al acestui ingredient. Conform publicației Allure, vitamina C este benefică pentru ten chiar și atunci când vine vorba de apariția ridurilor. Fiind bogată în antioxidanți reușește să combat ridurile fine de la nivelul tenului.

Totodată, vitamina C poate fi folosită pentru a diminua petele provocate de expunerea la razele solare puternice. Reducerea petelor pigmentare este esențială pentru a avea un ten fără imperfecțiuni. Medicii specialiști spun că vitamina C ajută la prevenirea formării petelor întunecate pe ten, estompând totodată petele deja existente. Trebuie reținut că vitamina C trebuie aplicată pe un ten bine curățat și nu trebuie amestecată cu ale indregiente ale produselor pentru a avea cele mai bune efecte.

Reclamă

Contraindicații ale folosirii serurilor cu vitamina C

Deși vitamina C are nenumărate beneficii pentru ten, folosită în exces sau în mod necorespunzător poate avea câteva efecte adverse. Personale care au o piele sensibilă trebuie să fie cu atât mai atente la folosirea vitaminei C. Printre primele efecte adverse pe care le poți remarca se numără usturimea, mâncărimea, iritația sau senzația de mâncărime.

Când aceste simptome se transformă și apar iritații mult mai grave, în mod cert înseamnă că pielea nu reacționează așa cum trebuie la acest produs. Vitamina C poate fi totodată acidă și din acest motiv poate produce iritații la nivelul pielii. Serul nu trebuie aplicat în straturi groase, ci în straturi subțiri cu o cantitate mică de produs.

De asmenea nu este recomandat să folosești în același timp vitamina C și un produs ce conține retinol. Pentru orice problemă pe care o sesizezi la nivelul pielii, cel mai bine este să-ți consulți medicul dermatolog specialist. Acesta te va îndruma astfel încât să rezolvi problema apărută cât mai repede cu putință.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×