Reclamă

Substanțe care fac rău tenului. Ce să nu aplici niciodată pe față

De la arsuri la infecții, aceste ingrediente fac rău pielii dacă nu sunt dozate cum trebuie și nu se află în compoziția unui produs de îngrijire. Află lista cu substanțe care fac rău tenului și ce să nu aplici niciodată pe față.

Publicat: 28 noiembrie 2021, 6:46

Nu e tocmai indicat să urmezi sfaturi de pe internet sau de la prieteni atunci când vine vorba despre îngrijirea pielii de față sau a pielii în general. Din păcate, nu tot ce vezi la bloggerii de frumusețe și la influencerii de pe Instagram sunt sfaturi înțelepte.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Substanțe care fac rău tenului

Probabil că ai văzut unele dintre aceste ingrediente în produsele de îngrijire cumpărate din magazin, dar atunci când sunt utilizate singure sau fără metode adecvate de igienizare și diluare corespunzătoare, ele au potențialul de a deteriora pielea. Mai ales dacă sunt aplicate o perioadă mai mare de timp, scrie healthline.com.

Pentru mai multe sfaturi legate de îngrijirea feței, află și cât de des trebuie să te speli pe față.

Albușurile de ou

Ar fi foarte bine să faci omleta de dimineață, să-ți aluneci un pic de ou crud pe față și apoi să-ți rămână toată ziua pielea netedă. Aceasta este afirmația susținătorilor măștii de față realizată din albușului de ou. În primul rând, oul crud poate fi contaminat cu Salmonella. Punând ouă nefierte atât de aproape de gură, riști să te confrunți cu o infecție a tractului gastrointestinal.

Reclamă

Este posibilă, de asemenea, o infecție localizată pe piele. Pericolul crește atunci când se aplică pe răni deschise, cum se mai recomandă în cazul zgârieturilor de la pisici. Cu toate acestea, contractarea Salmonellei din ouă crude este rară, mai ales dacă utilizezi ouă pasteurizate din magazin, mai degrabă decât cele obținute direct de la găinile din curte.

Lămâie sau suc de lămâie

Adesea se pune că un strop de suc de lămâie pe o cicatrice cauzată de acnee poate ajuta la diminuarea acesteia. Cel mai mic risc este durerea sau înțepătura cauzată de aciditate. Scenariul cel mai trist este atunci când s-ar putea să te alegi cu o arsură de gradul doi pe față. Psoralenii din lămâi și lime pot provoca o reacție fototoxică asupra pielii atunci când este expusă la lumina UV. Asta înseamnă că încercarea ta de a estompa o pată roșie poate duce la o veziculă mare.

Reclamă

Erupția cutanată sau arsura, numită fitofotodermatită, apare adesea la una până la trei zile după ce te-ai expus la soare. Din păcate, poate dura luni de zile.

Scorțișoara

„Masca cu scorțișoară” a câștigat notorietate după ce un blogger de frumusețe, care se numește EnjoyPhoenix, a lăudat puterea de purificare a scorțișoarei. Dar acest condiment s-ar putea să nu arate prea frumos pe fața ta. În cel mai bun caz vei simți o senzație de furnicătură și te vei alege cu o roșeață pe față. Din păcate, în realitate, mai multe persoane care cu încercat masca cu scorțișoară s-au ales cu arsuri pe față.

Deși scorțișoara are unele beneficii antimicrobiene și este folosită în vindecarea rănilor, poate provoca, de asemenea, una dintre cele mai frecvente alergii. Și chiar dacă nu ai o alergie cunoscută la scorțișoară, este posibil să fii totuși hipersensibil la condimente pe piele. Poți de asemenea să suferi o arsură din cauza uleiului de scorțișoară.

Oțet de mere

Oțetul de mere a fost prezentat drept mama astringentelor DIY. Utilizatorii susțin că ajută la curățarea acneei, la estomparea cicatricilor sau a petelor cauzate de înaintarea în vârstă și chiar la îndepărtarea alunițelor. În realitate, utilizarea oțetului de mere pe față va induce o senzație de usturime. Te va face să tresari la mirosul său. Dacă te-ai hotărât să-l folosești și nu te mai poate da nimeni înapoi, măcar diluează-l în prima instanță.

Din păcate, oțetul de mere poate fi caustic dacă îl lași pe piele. Nu ar trebui folosit pentru a trata răni sau cicatrici.

Deși este tentantă să găsești soluții DIY pentru problemele legate de piele, trebuie să știi că unele ingrediente pur și simplu nu sunt prietenoase cu fața. Atunci când un ingredient natural este un ajutor de hidratare sau un ajutor pentru pete ori acnee, cel mai bine este să-l utilizezi ca produs cumpărat din magazin sau prescris. Acesta sigur a fost testat temeinic și diluat, ambalat și depozitat în siguranță.

Folosirea ingredientelor din frigider în baie sau invers creează riscuri de contaminare, infecție sau deteriorare. Acestea ar putea agrava problema pielii pe care încerci să o rezolvi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×