Nu e tocmai indicat să urmezi sfaturi de pe internet sau de la prieteni atunci când vine vorba despre îngrijirea pielii de față sau a pielii în general. Din păcate, nu tot ce vezi la bloggerii de frumusețe și la influencerii de pe Instagram sunt sfaturi înțelepte.
Substanțe care fac rău tenului
Probabil că ai văzut unele dintre aceste ingrediente în produsele de îngrijire cumpărate din magazin, dar atunci când sunt utilizate singure sau fără metode adecvate de igienizare și diluare corespunzătoare, ele au potențialul de a deteriora pielea. Mai ales dacă sunt aplicate o perioadă mai mare de timp, scrie healthline.com.
Pentru mai multe sfaturi legate de îngrijirea feței, află și cât de des trebuie să te speli pe față.
Albușurile de ou
Ar fi foarte bine să faci omleta de dimineață, să-ți aluneci un pic de ou crud pe față și apoi să-ți rămână toată ziua pielea netedă. Aceasta este afirmația susținătorilor măștii de față realizată din albușului de ou. În primul rând, oul crud poate fi contaminat cu Salmonella. Punând ouă nefierte atât de aproape de gură, riști să te confrunți cu o infecție a tractului gastrointestinal.
Este posibilă, de asemenea, o infecție localizată pe piele. Pericolul crește atunci când se aplică pe răni deschise, cum se mai recomandă în cazul zgârieturilor de la pisici. Cu toate acestea, contractarea Salmonellei din ouă crude este rară, mai ales dacă utilizezi ouă pasteurizate din magazin, mai degrabă decât cele obținute direct de la găinile din curte.
Lămâie sau suc de lămâie
Adesea se pune că un strop de suc de lămâie pe o cicatrice cauzată de acnee poate ajuta la diminuarea acesteia. Cel mai mic risc este durerea sau înțepătura cauzată de aciditate. Scenariul cel mai trist este atunci când s-ar putea să te alegi cu o arsură de gradul doi pe față. Psoralenii din lămâi și lime pot provoca o reacție fototoxică asupra pielii atunci când este expusă la lumina UV. Asta înseamnă că încercarea ta de a estompa o pată roșie poate duce la o veziculă mare.