Reclamă

Cele mai bune uleiuri pentru părul uscat și deteriorat. Tot ce trebuie să știi înainte să-l alegi pe cel potrivit pentru tine

Există multe uleiuri benefice pentru părul uscat și deteriorat, însă este foarte important ca acestea să fie aplicate în mod corect pentru a-și face efectul. Primul sfat este să nu aplici o cantitate foarte mare. Dacă este folosit în exces acesta poate lăsa părul gras și îi va oferi un aspect neplăcut.

Publicat: 19 noiembrie 2021, 7:15 / Actualizat: 19 noiembrie 2021, 9:57

Este important ca uleiul de păr să fie aplicat cu grijă doar pe lungimea vârfurilor, fără a fi folosit în apropierea scalpului. Dacă problemele părului pornesc din interior, atunci folosirea unui ulei de păr nu va face o diferență semnificativ. Ai grijă să dormi suficient, să te hidratezi și să ai un stil de viață sănătos. Totodată este foarte important să-ți tunzi periodic vârfurile părului pentru a preveni despicarea și deteriorarea firului de păr pe întreaga lui lungime.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai bune uleiuri pentru părul uscat și deteriorat

Există nenumărate beneficii ale uleiului de păr. Acestea pot oferi strălucire și pot lăsa părul mătăsos și catifelat. Cu toate acestea, este foarte important să prevenim deteriorarea părului pe cît de mult posibil. Pentru a face acest lucru trebuie să avem grijă la stilul de viață pe care îl abordăm.

Hidratarea și alimentația sănătoasă vor face și ele diferența între un păr sănătos și unul fragil. Pentru îngrijirea părului deteriorat și uscat la varfuri se recomandă folosirea unui ulei și desigur, tunderea vârfurilor periodic. Descoperă care sunt cele mai bune uleiuri pentru părul uscat și deteriorat și ce trebuie să știi înainte să-l alegi pe cel potrivit pentru tine. 

Ulei de cocos

Printre cele mai bune uleiuri pentru părul uscat și deteriorat se numără cel de cocos. Efectele sale benefice sunt recunoscute printre femeile din întreaga lume. Uleiul de cocos este bogat în elemente hidratante pentru firul de păr. Printre acestea se numără acizi grași omega-3 și vitamina E, recunoscută pentru faptul că aduce un plus de strălucire părului deteriorat.

Reclamă

Dacă ai părul aspru sau creț, atunci specialiștii de la Healthline te sfătuiesc să folosești uleiul de cocos la vârfuri și să-l lași peste noapte astfel încât acesta să-și facă efectul. Este important ca înainte de aplicare să încălzești uleiul de cocos prin frecare în palmele tale. Astfel, cuticula părului se va deschide și va permite uleiului să intre în interior pentru a trata în profunzime. Specialiștii avertizează totuși persoanele care au alergie la cocos să nu folosească un astfel de produs. Primele semne ale unei potențiale alergii pot fi înroșirea pielii sau iritația.

Ulei de măsline

Al doilea din cele mai bune uleiuri pentru părul uscat și deteriorat este cel de măsline. Acesta este bogat în vitamina E și în acizi grași. Față de uleiul de cocos acesta are mai mult emolienți precum acidul oleic care conferă părului un aspect fin și mătăsos. Studiile au demonstrat că uleiul de măsline poate fi benefic atunci când vine vorba de hidratarea părului care are nevoie de puțin ajutor din exterior.

Reclamă

Este recomandat să nu folosești foarte mult ulei de măsline și totodată trebuie să știi că el se aplică doar pe lungimea vârfurilor. Aplică uleiul în palme apoi masează ușor vârfurile deteriorate. Cei mai mulți specialiști nu recomandă folosirea uleiului de măsline pe întreaga lungime a firului de păr. Totuși, dacă ai ales această opțiune, atunci ține cont de faptul că părul tău va avea nevoie de o spălare atentă. Totodată, dacă ești alergică la uleiul de măsline, atunci ar trebui să optezi pentru un alt produs de îngrijirea părului.

Ulei de avocado

Uleiul de avocado este bogat în grăsimi, minerale și antioxidanți. Acest lucru îl face să se afle pe lista cu cele mai bune uleiuri pentru părul uscat și deteriorat. Acizii grași pot ajuta la repararea firului de păr deteriorat. Uleiul de avocado poate fi folosit ca o mască de păr.

Aceasta se aplică pe lungimea firului de păr începând din zona urechilor. Evită aplicarea uleiului la rădăcină. Această mască trebuie lăsată să acționeze în jur de două ore, după care este recomandată clătirea părului cu apă călduță din abundență.

Nu doar uleiul fructului de avocado este minunat pentru sănătatea firului de păr. Avocado este un aliment bogat în biotină care poate ajuta la întărirea firului de păr. Nu trebuie să uiți că de multe ori problemele părului pornesc din interior. Prin urmare poți reconsidera introducerea unui avocado în dieta ta zilnică.

Nu uita de efectele secundare ale consumului de avocado. Dacă ești alergică la acest produs, atunci evită consumarea lui sau aplicarea uleiului de avocado pe păr.

Ulei de migdale

Ultimul din cele patru cele mai bune uleiuri pentru părul uscat și deteriorat este uleiul de migdale. Acesta este bogat în acizi grași omega-9 care oferă strălucire părului. Pe lângă acizii grași, uleiul de migdale este bogat în vitamina E și proteine care pot preveni ruperea cu ușurință a firelor de păr.

Uleiul de migdale este recomandat să se folosească doar pe lungimea vârfurilor. Procedeul de aplicare este similar cu cel al uleiului de cocos. Acesta se pune între palme, se încălzește prin frecare și se aplică pe zonele unde părul are nevoie de reparare.

Alte uleiuri benefice pentru părul uscat și deteriorat

De-a lungul timpului s-a dovedit că mai multe uleiuri pot ajuta la repararea firului de păr. Totodată, specialiști le avertizează pe femei să fie foarte atente la stilul de viață pe care îl au și la alimentele pe care le consumă.

Cele mai multe probleme ale părului apar din cauza factorilor interni. Desigur și factorii externi precum folosirea căldurii la temperaturi extrem de ridicate pot afecta permanent firul de păr. Este recomandat ca întotdeauna să aplicați o protecție termică înainte de folosirea oricărui dispozitiv cu căldură.

Printre uleiurile pe care le poți aplica pe vârfurile deteriorate se numără uleiul de susan cu nenumărate beneficii, uleiul de argan, bogat în vitamina E și acizi grași. Uleiul de jojoba este un alt produs excelent pentru hidratarea firului de păr având vitamina A, B, C și E plus minerale de zinc. Uleiul de macadamia este bogat în acizi grași și vitamine și pot oferi părului un aspect fin și mătăsos.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×