Cum să-ți îngrijești părul după decolorare. La ce trebuie să fii atentă

Este recomandat să știi cum să-ți îngrijești părul după decolorare dacă vrei să te bucuri cât mai mult timp de o podoabă capilară frumoasă și sănătoasă. Atunci când îți dorești o schimbare majoră de look ești entuziamată? Nu uita că va fi nevoie să urmezi o serie de pași destul de stricți. Decolorarea părului nu este un proces pe care să-l poată face oricine.

Publicat: 12 august 2021, 7:34 / Actualizat: 16 August 2021, 14:56

Dacă vrei ca rezultatele să fie și frumoase, dar să nu-ți afecteze scalpul, apelează la un specialist. Încearcă să nu faci o schimbare atât de importantă pentru părul tău acasă. Chiar dacă ai un pic de experiență cu vopsitul părului acasă, de această dată este vorba despre un proces mult mai complex. Șuvițele aurii sau tonurile calde au nevoie de mai multă atenție.

Cum să-ți îngrijești părul după decolorare

Înainte de a afla cum să ai grijă de podoaba ta capilară după decolorare, este important să înțelegi acest proces. De foarte multe ori femeile aleg să nu-și schimbe rutina de îngrijire a părului tocmai pentru că nu sunt conștiente cu adevărat de schimbarea prin care au trecut.

Decolorarea părului este un proces chimic delicat și complex. Cu ajutorul acestuia, părul deschis se poate decolora cu până la 8 tonuri. Pe de altă parte, în cazul părului mai închis, este vorba doar despre trei tonuri. Un specialist cu experiență va folosi un produs eficient de decolorare sub una dintre acest forme: pudră, vopsea, cremă sau vopsea decolorantă.

Dacă vei merge la un salon specializat te vei putea bucura de produse blânde, special concepute pentru decolorare. De obicei în magazinele obișnuite variantele sunt mult mai puține și uneori nu sunt de încredere.

Un alt aspect de care este nevoie să ții cont este că nu orice tip de păr poate fi supus acestui proces. O decolorare nereușită îți va sensibiliza firul de păr, îți va lăsa o culoare neuniformă și greu de scos. Totul va depinde în final de lungimea, desimea și restul culorilor din păr.

Cum să-ți îngrijești părul dacă a fost vopsit

Thelist.com menționează că în general decolorarea se referă la modificarea culorii pe un fir de păr care nu a mai fost vopsit. Dacă ai o culoare a părului pe care ți-ai dori să o schimbi, atunci ar trebui ca părul tău să treacă printr-un alt proces. Printre specialiști, el se numește „decapaj”.

În timpul decapajului părțile vopsite vor fi „spălate” pentru a fi gata de o nouă vopsire. Și acest procedeu are nevoie de o persoană cu multă experiență. Altfel, există riscul degradării firului de păr.

Ce să eviți după decolorarea părului

Poate părea ciudat, dar specialiștii recomandă vopsirea părului abia după 48 de ore după decolorare. Acesta este un truc care te va ajuta la păstrarea culori intense pentru mai mult timp. Vorbim desigur despre un scenariu mai greu de pus în practică. Este în regulă să te vopsești imediat, dacă părul tău este sănătos și a trecut toate testele de rezistență.

După ce ți-ai decolorat părul este mai mult decât recomandat să ai o grijă sporită de podoaba ta capilară. Caută produse care să-ți hidrateze și să-ți întărească părul. Folosește de acum încolo doar produse recomandate de profesioniști. Nu uita de mască, de balsam, de protecția termică și de alte produse speciale pentru tipul tău de păr.

Dacă poți, păstrează legătura cu hair stylistul tău. El îți va putea da cele mai bune sfaturi despre cum evoluează decolorarea și când este indicat să revii pentru a o repeta. Nu mai este nevoie să menționăm cât de important este să-ți îngrijești părul constant, indiferent dacă acesta este sau nu vopsit.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Kate Middleton și Meghan Markle, tribuna regală la Turneul de la Wimbledon, 2019. Kate poartă o rochie verde, Meghan Poartă o cămașă albă și o fustă cu o fundă neagră în talie, plus ochelari de soare
Divertisment
Ea e considerată „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale a Marii Britanii”. Cine le-ar fi depășit pe Kate Middleton și Meghan Markle
Titlul de „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale” din Marea Britanie nu le-a fost acordat lui Kate Middleton sau lui Meghan Markle, ci unei tinere pe care puțini o cunosc. Chiar dacă Ducesa...
2
Bella Throne, alături de iubitul ei, la Milano Fashion Week 2022, îmbrăcați elegant
Divertisment
Bella Thorne s-a transformat într-o „sirenă”. Machiajul și costumul actriței, superbe
Bella Thorne s-a transformat într-o „sirenă”. Actrița și-a sărbătorit ziua de naștere cu un machiaj tematic și un costum pe măsură. Vedeta de 24 de ani a publicat imagini de la ziua de naștere...
3
Meadow Walker, îmbrăcată în negru, la premiera Fast and Furious 9
Divertisment
Meadow Walker s-a căsătorit. Tânăra de 22 de ani și Louis Thornton-Allan au mers în fața altarului
Meadow Walker s-a căsătorit cu Louis Thornton-Allan. Cei doi îndrăgostiți și-au confirmat relația în luna iulie. Ulterior s-au logodit în august, iar la începutul acestei luni au ajuns în fața altarului. Meadow Walker este...
4
Alec și Ireland Baldwin, la Premiile Emmy, pe covorul roșu, în anul 2013
Divertisment
Ireland Baldwin e de o frumusețe rară. Fiica lui Alec Baldwin are 26 de ani
Ireland Baldwin e de o frumusețe rară, iar acest lucru a fost remarcat rapid de agențiile de modele. Tânăra de 26 de ani a semnat contracte cu mai multe agenții de modele. Numele ei...
5
Meghan Markle în rochie de mireasă alături de Prințul Harry la costum la ceremonia lor de căsătorie
Divertisment
Thomas Markle Jr face speculații despre căsnicia Prințului Harry. Ce a declarat fratele vitreg al lui Meghan Markle
Thomas Markle Jr face noi speculații despre căsnicia Prințului Harry. Fratele vitreg al lui Meghan Markle a vorbit la un show de televiziune australian despre fostul mariaj al Ducesei de Sussex cu producătorul de...
PARTENERI
×