Reclamă

Cum să-ți îngrijești părul după decolorare. La ce trebuie să fii atentă

Este recomandat să știi cum să-ți îngrijești părul după decolorare dacă vrei să te bucuri cât mai mult timp de o podoabă capilară frumoasă și sănătoasă. Atunci când îți dorești o schimbare majoră de look ești entuziamată? Nu uita că va fi nevoie să urmezi o serie de pași destul de stricți. Decolorarea părului nu este un proces pe care să-l poată face oricine.

Publicat: 12 august 2021, 7:34 / Actualizat: 16 august 2021, 14:56

Dacă vrei ca rezultatele să fie și frumoase, dar să nu-ți afecteze scalpul, apelează la un specialist. Încearcă să nu faci o schimbare atât de importantă pentru părul tău acasă. Chiar dacă ai un pic de experiență cu vopsitul părului acasă, de această dată este vorba despre un proces mult mai complex. Șuvițele aurii sau tonurile calde au nevoie de mai multă atenție.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum să-ți îngrijești părul după decolorare

Înainte de a afla cum să ai grijă de podoaba ta capilară după decolorare, este important să înțelegi acest proces. De foarte multe ori femeile aleg să nu-și schimbe rutina de îngrijire a părului tocmai pentru că nu sunt conștiente cu adevărat de schimbarea prin care au trecut.

Decolorarea părului este un proces chimic delicat și complex. Cu ajutorul acestuia, părul deschis se poate decolora cu până la 8 tonuri. Pe de altă parte, în cazul părului mai închis, este vorba doar despre trei tonuri. Un specialist cu experiență va folosi un produs eficient de decolorare sub una dintre acest forme: pudră, vopsea, cremă sau vopsea decolorantă.

Dacă vei merge la un salon specializat te vei putea bucura de produse blânde, special concepute pentru decolorare. De obicei în magazinele obișnuite variantele sunt mult mai puține și uneori nu sunt de încredere.

Un alt aspect de care este nevoie să ții cont este că nu orice tip de păr poate fi supus acestui proces. O decolorare nereușită îți va sensibiliza firul de păr, îți va lăsa o culoare neuniformă și greu de scos. Totul va depinde în final de lungimea, desimea și restul culorilor din păr.

Reclamă

Cum să-ți îngrijești părul dacă a fost vopsit

Thelist.com menționează că în general decolorarea se referă la modificarea culorii pe un fir de păr care nu a mai fost vopsit. Dacă ai o culoare a părului pe care ți-ai dori să o schimbi, atunci ar trebui ca părul tău să treacă printr-un alt proces. Printre specialiști, el se numește „decapaj”.

În timpul decapajului părțile vopsite vor fi „spălate” pentru a fi gata de o nouă vopsire. Și acest procedeu are nevoie de o persoană cu multă experiență. Altfel, există riscul degradării firului de păr.

Reclamă

Ce să eviți după decolorarea părului

Poate părea ciudat, dar specialiștii recomandă vopsirea părului abia după 48 de ore după decolorare. Acesta este un truc care te va ajuta la păstrarea culori intense pentru mai mult timp. Vorbim desigur despre un scenariu mai greu de pus în practică. Este în regulă să te vopsești imediat, dacă părul tău este sănătos și a trecut toate testele de rezistență.

După ce ți-ai decolorat părul este mai mult decât recomandat să ai o grijă sporită de podoaba ta capilară. Caută produse care să-ți hidrateze și să-ți întărească părul. Folosește de acum încolo doar produse recomandate de profesioniști. Nu uita de mască, de balsam, de protecția termică și de alte produse speciale pentru tipul tău de păr.

Dacă poți, păstrează legătura cu hair stylistul tău. El îți va putea da cele mai bune sfaturi despre cum evoluează decolorarea și când este indicat să revii pentru a o repeta. Nu mai este nevoie să menționăm cât de important este să-ți îngrijești părul constant, indiferent dacă acesta este sau nu vopsit.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×