Reclamă

Ce este metoda Curly Girl și cum funcționează pentru părul creț

Metoda Curly Girl este foarte populară în ultimul timp și există o mulțime de grupuri dedicate acesteia. Ai părul creț sau ondulat și ești în căutarea unei metode care să te ajute la definirea buclelor? Vrei să uiți de frizz și să scapi de părul uscat sau deteriorat? Atunci acest tip de metodă este cea pe care trebuie să o pui în aplicare, spun specialiștii.

Publicat: 2 octombrie 2021, 8:09

Metoda Curly Girl, cunoscută și sub numele de metoda CG, funcționează cu toate tipurile de păr. Este tratamentul ideal pentru părul texturat, fie că este creț, ondulat sau cu bucle deloc definite. Primul pas este să renunți la produsele pentru păr care conțin sulfați sau silicon. Acestea sunt substanțe care nu lasă firele de păr să absoarbă substanțele nutritive de care are nevoie pentru a arăta așa cum trebuie. Părul va deveni mai frumos și mult mai sănătos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce este metoda Curly Girl

Metoda Curly Girl este o rutină de păr naturală, care promite să scoată la iveală cele mai frumoase bucle ale părului tău. Metoda a fost inventată în 2007 de Lorraine Massey, care o descrie în faimoasa ei carte „Curly Girl: The Handbook”. Este o metodă de îngrijire a părului care te va ajuta să scapi de obiceiurile dăunătoare podoabei capilare și care te învață cum să renunți la produsele ce conțin sulfați, silicon sau parabeni.

Metoda te va învăța cum să înlocuiești aceste substanțe cu produse mai blânde pentru păr precum balsam, măști de păr și gel. Metoda Curly Girl se bazează pe câteva reguli, printre care cea mai importantă este să vezi ce tip ce păr ai ca să știi ce produse are nevoie să fie sănătos.

Care sunt pașii în metoda Curly Girl

După ce ai eliminat produsele care conțin substanțele menționate mai sus, poți trece la pașii pe care Lorraine Massey îi recomandă în cartea sa.

Reclamă

Înainte de a începe metoda Curly Girl, este important de menționat că rutina ideală pentru păr este diferită de la o persoană la alta: ceea ce funcționează pentru cineva nu va funcționa automat pentru părul tău. De asemenea, de-a lungul rutinei trebuie să încerci mai multe produse permise, ca să vezi ce îi place cel mai mult părului tău și de ce duc lipsă buclele tale. Ai nevoie de timp și răbdare ca să ai buclele perfecte.

Un sfat important este să ții o evidență a produselor pe care le folosești și a reacțiilor părului la ele. Ete important să vezi cum se comportă buclele tale când folosești anumite produse sau cum reacționează părul la schimbările meteorologice.

Pasul 1

Reclamă

Pentru a putea determina ce produse și metode sunt cele mai bune pentru caracteristicile tale unice de păr, va trebui să faci câteva teste. Trebuie să știi ce tip de bucle ai, grosimea și densitatea firului de păr, elasticitate și porozitate.

Pasul 2

Cu informațiile pe care le-ați obținut despre caracteristicile părului tău, pasul următor este să determini ce substanțe nutritive și ingrediente vor aduce beneficii părului și care dintre acestea trebuie evitate.

În funcție de tipul de păr, ar trebui să utilizezi cel mai bine produse mai ușoare sau mai concentrate, iar elasticitatea părului determină dacă ar trebui să utilizați produse care conțin sau nu proteină. Cea mai importantă informație de reținut în acest proces este că tipul de buclă (de exemplu 2a, 3b, 4c) nu influențează alegerile de produse, acestea se bazează pe elasticitatea, porozitatea părului și cât de moale este părul tău.

Pasul 3

Trebuie să-ți speli pentru ultima dată părul cu un șampon ce conține sulfați, dar fără silicon. Această spălare finală are ca scop să curețe acumularea siliconilor din păr. De asemenea, dacă un produs de curățare din metoda CG nu își face bine treaba, poți face această „spălare finală” o dată pe lună.

Pasul 4

Înainte de a spăla părul creț, cel mai bine este să scapi de orice șuvițe încurcate. Acest pas se numește detangling. De preferință, nu face asta lucru cu o perie sau un pieptene obișnuit, ci cu degetele. Metoda Curly Girl recomandă ca această descâlcire să fie făcută atunci când părul are balsam în el pentru a evita ruperea firelor de păr. O altă opțiune este Denman Brush, o perie care este renumită printre fanii CG Method.

Pasul 5

Co-spălarea este utilizarea unui balsam sau a unui produs de curățare care nu conține ingrediente dure precum sulfații sau parabenii. Co-spălarea folosește balsam pentru a vă spăla și curăța părul. De ce? Pentru că șampoanele agresive nu fac altceva decât să curețe chiar și uleiurile naturale din păr, iar acest lucru afectează textura firelor. Co-spălarea este mult mai blândă și mai bună pentru păr și scalp.

Pasul 6

Când urmezi metoda Curly Girl, folosirea balsamului de păr este o parte importantă din rutina părului. Acest pas este similar cu utilizarea unei măști pentru păr. Este vorba despre un tratament concentrat și nutritiv care pătrunde mai adânc în firul de păr și este mult mai hrănitor. Este ideal pentru părul uscat și deteriorat acest pas. Buclele sunt în mod natural mai uscate decât părul drept și, prin urmare, au nevoie de mult mai multă hidratare. Tot ce trebuie să faci este să alegi un balsam de păr compatibil cu metoda Curly Girl, aplică o cantitate suficientă și lasă-l pe păr timp de 20 de minute. Apoi clătește bine părul.

Pasul 7

După ce te-ai spălat și ai avut grijă de părul tău, îți dorești în mod natural ca buclele tale să obțină și să-și păstreze forma frumoasă. Trebuie să folosești produsele pentru păr care se potrivesc tipului tău de păr și bucle conform pașilor anteriori. Aplică un produs de coafare pe părul umed cum ar fi gelul și joacă-te cu degetele printre șuvițe. Acest pas te va ajuta să păstrezi buclele pentru mai mult timp, dar și sigilează în același timp hidratarea părului. Dacă urmezi pașii din metoda Curly Girl, atunci trebuie să coafezi buclele doar 1 dată pe săptămână sau ori de câte ori te speli pe cap. Între zile de spălare, îți poți reîmprospăta părul umplând o sticlă de pulverizare cu apă și un pic de balsam de păr. Stropește buclele, aplică din nou un produs de coafare și buclele sunt ca noi.

Pasul 8

Metoda Curly Girl recomandă tehnica plopping pentru uscarea buclelor. Aceasta este o tehnică care te va ajuta să-ți usuci părul fără să-l deterioreze. În plus, oferă mai multă definire, mai puțin frizz și ajută părul să se usuce mai repede. Leagă părul într-un tricou din bumbac sau un prosop din microfibră și lasă-l să stea acolo timp de 15 minute. Apoi, cel mai bine este să continui uscarea în aer liber. O altă opțiune este să usuci părul cu un uscător cu difuzor, cu aer rece. De preferat, fă acest lucru timp de 20 de minute pentru a proteja buclele.

Ce produse pentru păr corespund metodei Curly Girl

Principalele caracteristici ale produselor din metoda Curly Girl sunt ușor de detectat și de evitat. Folosește produse care nu conțin siliconi pentru că acestea împiedică hidratarea în profunzime. Spune nu și produselor care conțin sulfați. Acețtia usucă și deteriorează firul de păr.

Ceara și uleiul sunt ingrediente care nu trebuie să se regăsească pe eticheta produselor de îngrijire a părului creț. Acestea se depun ușor pe firul de păr, iar înlăturarea se poate face doar cu un șampon cu sulfați, produs care nu este deloc acceptat în metoda Curly Girl.

Produselor care conțin alcool de asemenea nu sunt interzise în metoda Curly Girl. Acestea usucă și deteriorează firul de păr . Părul creț sau buclat are nevoie de hidratare continuă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și levitează într-o pădure cu copaci cu flori roz
Horoscop
Zodii care nu iartă cu ușurință. Nativii care au o latură dușmănoasă
Există unele zodii care nu iartă cu ușurință. Acești nativi au o latură dușmănoasă pe care nu o lasă la vedere de la prima întâlnire. Sunt zodii răzbunătoare, care se pot preface că au...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 18 martie – 24 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Urmează o perioadă extrem de intensă pentru nativii din zodiac. Horoscopul săptămânii 18 martie – 24 martie 2024 vine cu situații cheie în viața zodiilor. Realitatea se va îmbina cu fantezia pe plan personal,...
3
Porție de Pilaf cu urzici în farfurie cu furculiță, două felii de pâine, roșii și usturoi
Rețete
Pilaf cu urzici. Rețetă de post plină de savoare și vitamine
Pentru că piețele sunt pline cu urzici, este momentul să le incluzi în alimentația ta zilnică. Una dintre rețetele simple și rapide cu urzici, pe care ți-o recomandăm pentru masa de prânz, este rețeta...
4
O femeie care aleargă și ilustrează una dintre zodiile care iubesc sportul
Horoscop
Zodii care iubesc sportul. Nativii care adoră să aibă un stil de viață activ
Există unele zodii care iubesc sportul. Acești nativi sunt adepții unui stil de viață activ. Ei sunt nativii care vor să aibă un stil de viață sănătos, să se bucure de natură și de...
5
Kate Middleton fotografiată la costum la un eveniment public din Marea Britanie
Divertisment
Kate Middleton s-ar putea întoarce la îndatoririle regale mai târziu decât data anunțată inițial. Ce informații au oferit experții regali despre Prințesa de Wales
Kate Middleton s-ar putea întoarce la îndatoririle regale mai târziu decât data anunțată inițial de Palatul Kensington. Experții regali au oferit informații noi despre starea de sănătate a Prințesei de Wales. Aceștia sunt de...
PARTENERI
×