Reclamă

Părul creț se piaptănă? Sfaturi stiliștilor pentru îngrijirea buclelor

Da, părul creț se piaptănă și vine la pachet cu propriul set de nevoi. A avea grijă de acesta este mai degrabă un stil de viață. Un fir de păr creț nu are însă diferențe biologice față de unul drept.

Publicat: 5 iulie 2021, 7:54

Forma foliculului de păr este cel care care dictează cât de drept, creț sau rezistent este un fir de păr. Dacă ai foliculul de păr în formă de U sau C, atunci ai părul foarte creț. Foliculii perfect rotunzi produc părul drept.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Părul creț se piaptănă? Care sunt sfaturile stiliștilor pentru îngrijirea buclelor

Chiar dacă se vehiculează că părul creț nu ar trebui pieptănat, nu trebuie să iei în calcul acest sfat. Altfel, părul tău se va încurca și mai mult.  Părul creț ar trebui pieptănat atunci când este ud, și nu uscat. Odată ce părul este uscat își pierde elasticitatea și cresc șansele ca firele de păr „să se încurce”. Te poți folosi de o perie pentru descurcat părul, după ce ai folosit un balsam de tip leave-in, de la rădăcină și până la vârf.

Cum se spală părul creț

Evită șampoanele dure și decapante, în special cele care conțin sulfați. Ingredientul principal al șamponului pe bază de sulfați, lauret sulfat de sodiu, poate ridica cuticula părului, ce poate „răpi” părului creț umezeala de care are atât de mare nevoie pentru a rămâne sănătos. Folosește balsam din abundență și nu uita de masca săptămânală.

Vârfurile părului creț tind să se usuce profund. De aceea, se recomandă să folosești balsam în mod regulat, în special pe lungimi și vârfuri. Produsele cu unt de shea, cacao și cocos mențin buclele moi și hidratate.

Reclamă

Cum se aranjează buclele

Expunerea prelungită la niveluri ridicate de căldură este cel mai rău lucru pe care îl poți face părului creț. Căldura modifică proteinele care dau forma spiralată a buclelor. Căldura trece prin crăpăturile minuscule de pe suprafața cuticulei, provocând răspândirea abraziunilor. Buclele sunt deja fragile prin natura lor, în cazul în care căldura este „aplicată” în mod regulat, aceasta poate afecta părul pe termen lung. Unii experți recomandă să limitezi uscarea cu feonul la două dăți pe săptămână și să nu folosești în mod frecvent instrumente de îndreptare a părului, la temperaturi de peste 200 grade Celsius.

O opțiune excelentă pentru bucle este utilizarea unui difuzor. Acesta se atașează la uscător și permite o distribuție mai uniformă a căldurii. Se recomandă folosirea unui spray de protecție împotriva căldurii, potrivit specialiștilor. Dacă ai nevoie de o schimbare, însă nu ai vrea să îți tunzi buclele grozave, vezi ce culori de păr se poartă vara aceasta.

Reclamă

Alte sfaturi pentru îngrijirea părului creț

În timp ce buclele fiecăruia sunt diferite, majoritatea experților recomandă aplicarea produselor de styling pe buclele umede pentru a evita senzația rigidă și lipicioasă, care poate rezulta din aplicarea produselor pe părul uscat.

Folosește o pernă de mătase sau poartă o bonetă în timp ce dormi, deoarece fețele de pernă din bumbac absorb umezeala de care are nevoie părul tău.

Din același motiv, experții recomandă să eviți să îți tamponezi părul cu un prosop de bumbac. Poți utiliza în schimb un prosop din microfibră.

Idei de coafuri pentru părul creț

Toată lumea iubește părul creț natural, dar numai cei care îl au duc lupta din spatele „scenei”. Mai ales atunci când există atât de multe zile în care părul tău creț, rebel nu vrea să stea pe loc. Cum îți poți coafa părul creț pentru a-i impresoina pe toți cei din jur.

Bucle de lungime medie

O tunsoare în scări, cu cărarea pe mijloc, adaugă mai mult volum părului tău, pe ambele părți. Obții astfel un look grozav pe care îl vei adora.

Bob ondulat

O modalitate excelentă de a conferi personalitate părului tău este bobul. Părul creț va căpăta extrem de mult volum la această lungime. Bucură-te de viață și vibrațiile pozitive! Te vei simți confortabil chiar și în cele mai fierbinți zile ale anului.

Bucle perfecte

Așa îți faci părul să iasă în evidență! Vei arăta divin și toată lumea va observa noul tău stil, sugerează Hadviser.com.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×