Reclamă

Cât de des este recomandat să te speli pe cap

Cu siguranță te-ai întrebat măcar o dată cât de des este recomandat să te speli pe cap. Pare un gest banal, la prima vedere, și totuși foarte multe femei fac câteva greșeli în timpul acestui proces. La polul opus, dermatologii și stiliștii încă nu au un răspuns clar la această întrebare, părerile fiind împărțite. Ei sunt de părere că este mai important să avem în vedere alte aspecte esențiale, și abia apoi să ne gândim cât de frecvent trebuie să ne spălăm pe cap.

Publicat: 10 august 2021, 7:38

Contează foarte mult să ai grijă de părul tău fie că este deja vopsit, fie că este încă natural. Folosește produsele potrivite.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De exemplu, dacă tu ai părul fin și deshidratat, nu te va ajuta foarte mult un șampon destinat părului gras. Sunt șanse mici să îți afecteze podoaba capilară, însă nici nu îți va remedia problema. Ai grijă și la accesoriile pe care le folosești: placa de păr, elasticele, agrafele. Și acestea pot afecta firul de păr.

Cât de des trebuie să te speli de fapt pe cap

Dermatologii sunt de părere că două spălări pe săptămână sunt suficiente în cele mai multe dintre cazuri.

Totuși, există și cazuri care fac excepție de la această regulă. În situația în care te confrunți cu mătreața, unii medici recomandă spălarea zilnică pe cap.

Dacă ai încercat toate variantele posibile și imposibile până acum și nimic nu a dat roade, ți-am pregătit câteva sfaturi care te vor ajuta să ai mai multă grijă de podoaba ta capilară.

Reclamă

Factorii care influențează frecvența spălărilor pe cap

Există mai mulți factori care te pot determina să te speli pe cap, chiar dacă tu crezi că nu este un pas necesar. Trebuie să fii atentă atât la stilul de viață, cât și la semnalele pe care ți le transmite părul tău, menționează Healthline.com.

Tipul de păr

Reclamă

Dacă te numeri printre femeile cu păr aspru sau ondulat, bucură-te pentru că ești un caz fericit. Sebumul migrează mai greu și în acest fel spălarea părului o dată pe săptămână este suficientă. Persoanele cu părul fin și drept, pe de altă parte, trebuie să se spele pe cap de două, maximum trei ori pe săptămână.

Cum poți afla ce tip de păr ai. A doua zi după ce te-ai spălat pe cap, presează un şerveţel pe pielea din creştetul capului şi un alt şerveţel pe pielea din spatele urechilor. Dacă pe şerveţel nu apare nicio pată de grăsime, înseamnă că ai un păr uscat sau normal. În cazul în care pe şerveţel apar pete de grăsime, ai un păr gras.

Părul normal se întreține uşor şi are o strălucire naturală. Părul gras însă, are mătreaţă, un aspect uleios şi rezistă fără spărare aproximativ 2 zile.

Produsele de coafat „te obligă” să te speli pe cap mai des

Fiecare femeie își dorește să obțină un păr frumos atunci când își propune să se coafeze. Când folosești o spumă sau un gel pentru a-ți araja podoaba capilară, ele sunt cele mai bune prietene ale tale. Cu o singură mențiune: dacă le folosești prea des, riști să provoci iritații la nivelul scalpului. Cu cât folosești mai mult produs de beauty, cu atât mai des va trebui să te speli pe cap.

În această listă intră și șamponul uscat. Acesta te ajută să ai o coafură frumoasă doar pentru câteva zile. După aceea trebuie să-l cureți de pe scalp.

Transpirația și murdăria adunate pe scalp

Ai observat cum după o activitate fizică intensă părul tău începe să fie umed la rădăcină, iar coafura să-și piardă din volum? Frecvența cu care transpiri este egală cu cea cu care ar trebui să te speli pe păr. Astfel, dacă mergi la sală de două-trei ori pe săptămână, cam tot de atâtea ori este recomandat să îți cureți podoaba capilară.

Ce se întâmplă dacă te speli mai des decât ai nevoie

Și în această situație ai nevoie de cumpătare. Dacă faci exces de șampon și alte produse de îngrijire a părului, îți poți supune podoaba capilară unui stres inutil. În cazul în care suferi de vreo afecțiune a scalpului care îți afectează și coafura, îți recomandăm să apelezi la sfatul specialistului, un dermatolog sau chiar un hair stylist.

Spălarea corectă a părului are nevoie de câțiva pași simpli. Udă părul, masează ușor scalpul cu șampon, clătește bine și repetă procesul. Apoi aplică o mască nutritivă pentru câteva minute și dacă este cazul, mai clătește părul încă o dată. Nu uita de protecția termică și de un produs care „îmblânzește” ceva pentru firele rebele.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×