Reclamă

Ulei de argan versus ulei de jojoba. Care dintre ele este mai potrivit pielii tale?

Pasionații de beauty susțin că a sosit momentul să îți iei rămas bun de la cremele hidratante tradiționale, și să introduci în ritualul tău de frumusețe un ulei facial, ce oferă o gamă largă de beneficii pentru îngrijirea pielii. Ce să alegi între ulei de argan versus ulei de jojoba. Care dintre ele este mai bun pentru pielea ta?

Publicat: 3 mai 2021, 11:30 / Actualizat: 4 mai 2021, 18:05

Uleiurile de față au devenit esențiale pentru îngrijirea pielii deoarece sunt capabile să hidrateze diferite tipuri de piele. Mai ales că, în pofida preconcepțiilor, acestea nu ar avea de fapt tendința de a încărca pielea, potrivit presei de specialitate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ulei de argan versus ulei de jojoba

Uleiurile naturale conțin polifenoli, antioxidanți și acizi grași, care ajută la reducerea inflamației și conferă pielii un aspect suplu și strălucire. Printre cele mai populare uleiuri pentru îngrijirea pielii sunt cel de argan și cel de jojoba.

Uleiul de jojoba

Uleiul de jojoba este extras din semințele unui arbust ce se găsește în America de Nord. Acesta nu este ulei propriu-zis, ci un extract botanic ce conține esteri lichizi de ceară. De aceea, el este similar sebumului uman și imită structura pielii, informează Healthline.com.

Jojoba poate fi folosit pentru a trata problemele pielii grase și acneea. În plus, poate ajuta la echilibrarea producției de sebum și la reducerea problemelor legate de acnee.

Reclamă

Uleiul de argan

Uleiul de argan este extras din nucile arborelui de argan, ce se găsește în Maroc. Acesta conferă hidratare tuturor tipurilor de piele.

El conține ingrediente nutritive precum vitamina E, acizi grași esențiali și antioxidanți. Poae fi folosit zilnic, inclusiv la tratarea unor afecțiuni ale pielii cum ar fi rozaceea sau eczemele. Uleiul de argan îmbunătățește elasticitatea pielii și protejează împotriva deteriorării produse de radicalii liberi.

Reclamă

Uleiul de argan este cunoscut sub titulatura de „aur lichid”, deoarece oferă o hidratare profundă pielii uscate și mature. Acesta poate fi, de asemenea, benefic pielii grase sau acneice, datorită proprietăților sale antiinflamatorii.

Care este mai potrivit pentru pielea ta: ulei de argan versus ulei de jojoba?

Uleiul de argan este un ulei mai gras și de aceea nu pătrunde la fel de ușor în piele, precum uleiul de jojoba. Cu toate acestea, atunci când este dizolvat într-un alt ulei poate fi absorbit mai bine de piele. Uleiul de jojoba pătrunde mai ușor în piele, datorită asemănării sale structural moleculare cu sebumul natural al pielii.

Uleiul de argan oferă în mod deosebit protecție împotriva îmbătrânirii premature și a pielii uscate. În vreme ce uleiul de jojoba are proprietatea de a calma pielea și de a combate deshidratarea și formarea ridurilor.

Pielea fiecăruia răspunde diferit la fiecare ulei în parte, de aceea este dificil de descoperit o formulă comună. Pentru a afla cum va reacționa pielea ta la un anumit ulei, cel mai indicat este să-l testezi.

Pentru că se apropie vara, rutinata de îngrijire a pielii trebuie schimbată. Ia în calcul în acest acest sens ghidul dermatologului pentru îngrijirea pielii, și mai ales, nu uita de utilizarea cremei cu protecție solară. Înainte de a decide care dintre cele două uleiuri este mai bun pentru tipul tău de piele, este necesar să afli care sunt efectele poluării și fumului asupra acesteia.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×