Anual, în Statele Unite ale Americii au loc incendii de vegetație masive. Fumul produs de acestea se extinde pe mari suprafețe. Inevitabil, oamenii inspiră substanțele toxice eliberate în aer. Problemele sunt vizibile și la exterior. Efectele poluării și fumului asupra pielii nu sunt deloc de ignorat.
Același lucru se întâmplă când pielea ta este expusă constant la un mediu poluat. Fie că trăiești într-o anumită zonă sau locul de muncă este de așa natură încât vii în contact cu fum și poluare, nu ignora semnele care ar putea declanșa afecțiuni grave. De asemenea, contează foarte mult să te protejezi corespunzător.
Efectele poluării și fumului asupra pielii, pe termen scurt
Anul 2020 a venit cu o mare provocare în ceea ce privește îngrijirea pielii. Stresul constant și purtarea obligatorie a măștii de protecție pe tot parcursul zilei reprezintă factori care favorizează apariția afecțiunilor tenului.
Înroșirea unor zone ale pielii, prezența iritațiilor și a coșurilor este posibil să nu îți fie deloc străine.
Expunerea la fum și poluare pentru o perioadă scurtă de timp aduce cu sine cam aceleași probleme, potrivit specialiștilor.
Jason Emer, dermatolog din West Hollywood, citat de Allure.com, a susținut următoarea ipoteză:
Pe termen scurt, fumul vă poate înfunda porii din cauza excesului de funingine și a particulelor de cenușă. De aici se poate ajunge la erupții de acnee, pete, puncte negre și exces de sebum.
– Jason Emer