Folosit în bucătărie, oferă preparatelor un gust deosebit. Organismul îți va mulțumi odată ce începi să îl consumi. Conține antioxidanți puternici, printre care vitamina E și polifenoli. Are proprietăți antiinflamatoare și cardioprotectoare.
Acest ingredient esențial aduce beneficii nenumărate pentru sănătate
Este bogat în grăsimi monosaturate, printre care acid oleic. Acesta represintă între 55 și 83 % din conținutul său. Fiind consumat chiar și în cantități mici, dar zilnic, poate îmbunătăți nivelul colesterolului. Crește nivelul colesterolului bun și îl scade pe cel rău. Reduce riscul de boli cardiovasculare.
Consumat zilnic în jur de două lingurițe, uleiul de măsline poate avea un efect laxativ blând, favorizând un tranzit intestinal regulat și susținând buna funcționare a sistemului digestiv. Acest lucru este util mai ales pentru cei care se confruntă din când în când cu episoade de constipație.
Totodată, polifenolii din compoziția lui au un puternic rol antiinflamator, iar includerea constantă în alimentație poate contribui la diminuarea inflamațiilor din organism, oferind un plus de protecție în fața unor probleme cronice precum artrita sau sindromul metabolic, arată cei de la Health.com.
În plus, vitamina E și grăsimile sănătoase din uleiul de măsline sprijină menținerea pielii elastice și bine hidratate. Consumul regulat poate avea efecte benefice și asupra părului, ajutând la întărirea firelor și la îmbunătățirea aspectului acestuia.
Cercetările arată că uleiul de măsline ar putea avea un rol în îmbunătățirea sensibilității la insulină, contribuind astfel la un control mai bun al glicemiei.
Acest efect este important mai ales pentru persoanele care prezintă un risc crescut de a dezvolta diabet de tip 2.
Chiar dacă este un aliment benefic, uleiul de măsline trebuie consumat cu măsură. Două lingurițe aduc în jur de 80 de calorii, iar dacă nu sunt integrate atent în alimentația zilnică, un aport prea mare poate duce în timp la creștere în greutate.





















