Reclamă

7 beneficii ale uleiului de susan pentru păr

Ai încercat o mulțime de produse pentru păr și niciunul nu a avut efectul dorit? Poate că a lipsit un anumit ingredient minune, care ar fi reușit să îi redea strălucirea. Iată câteva beneficii ale uleiului de susan pentru podoaba ta capilară, care sigur te vor face să îl incluzi pe lista de cumpărături.

Publicat: 18 martie 2021, 7:59 / Actualizat: 5 aprilie 2021, 17:47

Sunt multe uleiuri de care ai auzit că au proprietăți benefice pentru păr: de măsline, de argan sau de cocos. Cel de susan le-ar putea însă întrece pe toate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Căderea excesivă a părului, ruperea cauzată de deteriorarea excesivă sau chiar apariția păduchilor, nu există problemă a podoabei capilare pe care acest ulei minune să nu o poată ameliora.

Uleiul de susan este un element ayurvedic esențial, folosit în aproape 90% dintre tratamentele tradiționale. Este cunoscurt pentru proprietățile sale antibacteriene, antifungice și antioxidante, scrie Kama Ayurveda.

Beneficii ale uleiului de susan pentru păr

Capacitatea de a revitaliza scalpul și de hrăni părul în profunzime sunt doar câteva dintre proprietățile benefice, cunoscute și testate ale uleiului de susan. Anumite studii susțin inclusiv că acest ulei ar preveni procesul de albire al părului, ce apare odată cu vârsta. Iată lista celor șapte beneficii.

1. Previne căderea și albirea prematură a părului

Reclamă

Aplicarea uleiului de susan pe păr și pe scalp poate preveni căderea prematură. De asemenea, uleiul are anumite proprietăți care stimulează închiderea nuanței părului. Te va ajuta astfel să îți păstrezi culoarea naturală pentru mai mult timp.

Uleiul de susan este bogat în acizi grași: Omega-3 și Omega-6. Aceste grăsimi sunt esențiale și pentru o alimentație sănătoasă. Potrivit unor studii, lipsa lor din organism ar putea fi unul dintre factorii care declanșează căderea în exces a părului.

2. Stimulează creșterea părului

Reclamă

Dacă te confrunți cu problema căderii părului, ori vrei să îl stimulezi în a crește mai repede, uleiul de susan îți este aliatul perfect. Potrivit unor studii recente, rezultatele utilizării uleiului de susan sunt comparabile cu tratamentele recomandate de dermatologi pentru prevenirea calviției.

3. Oferă protecție împotriva razelor UV

Expunerea la soare poate fi dăunătoare atât părului, cât și scalpului. Temperaturile ridicate deteriorează firele de păr. Așa cum pe piele îți aplici o cremă de protecție înainte de plajă, este important să acorzi aceeași atenție și părului tău.

Unul dintre cunoscutele beneficii ale uleiului de susan este proprietatea de a împiedica razele nocive ale soarelui să pătrundă în structura firului de păr. Acest strat protector este eficient și împotriva efectelor dăunătoare ale poluării.

5. Ajută la regenerarea părului uscat și deteriorat

Uleiul de susan oferă părului o hrănire în profunzime. Din acest motiv, are prorpietatea de a „vindeca” un păr deteriorat, afectat de diferiți factori externi. Părul va fi hidratat și va fi moale la atingere și mătăsos. Uleiul conține anumiți acizi grași esențiali, care se extrag pentru poducerea de șampoanelor, cremelor sau produselor de machiaj. Printre ei se numără:

  • acidul palmitic;
  • acidul linoleic;
  • acidul linolenic;
  • acidul oleic;
  • acidul stearic.

Dacă nu dorești să cumperi ulei de susan brut, dar îți dorești să identifici în magazin acele produse care îl au în compoziție, iată sub ce formă îl găsești pe etichetă:

  • sesamum indicum;
  • hydrogentated sesame seed oil;
  • sodium sesameseedate;
  • sesame oil unsaponifiables.

6. Previne căderea părului cauzată de stres

După cum am menționat deja, căderea părului se poate produce și pe sistem nervos. Printre numeroasele beneficii ale uleiului de susan, se numără și proprietățile calmante.

Masarea scalpului cu ulei de susan ameliorează anxietatea și previne căderea părului, cauzată de stres. Este un remediu bun, inclusiv pentru combaterea migrenelor și al insomniilor. Uleiul de eucalipt sau cel de Ylang Ylang pot fi amestecate cu uleiul de susan pentru a-i amplifica efectul relaxant.

7. Previne mătreața

Proprietățile antifungice și antibacteriene dovedite ale uleiului de susan contribuie la menținerea unui scalp curat și sănătos. Mătreața va fi ținută la distanță dacă îl utilizezi cu regularitate. Nici senzația neplăcută de mâncărime nu va mai fi o problemă pentru tine.

Mască de păr cu ulei de susan

Te poți bucura de numeroasele beneficii ale uleiului de susan chiar la tine acasă. Rețeta este una extrem de simplă:

Toarnă 2-3 linguri de ulei de susan într-un recipient din sticlă. Îl poți folosi rece sau încălzit la cuptorul cu microunde, timp de maxim 15 secunde. Masează-ți ușor scalpul cu o cantitate mică de ulei.

Întinde restul pe toată lungimea părului și insistă asupra vârfurilor aspre sau despicate. Acoperă-ți părul cu un prosop sau o cască de duș. Lasă masca să acționeze timp de o oră. Ulterior, spală-ți părul cu șamponul și balsamul obișnuit.

Potrivit HealthLine, câteva picături de ulei de susan vor îmbunătăți și alte măști naturale pentru păr, pe care ți le prepari acasă. Adaugă-l cu încredere în compoziția măștii de păr cu iaurt sau maioneză, ori la cea cu ou. Totodată, uleiul de susan poate fi amestecat și cu alte uleiuri nutritive pentru păr, precum cel de măsline.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×