Reclamă

De ce se vede urât fondul de ten. Greșelile pe care le poți face atunci când îl aplici

Când este folosit corect, fondul de ten poate oferi pielii un aspect frumos, uniform, care arată bine atât în realitate, dar și când faci poze. Dar la fel ca toate produsele de înfrumusețare, când nu este aplicat corespunzător va da un efect care sigur nu o să-ți placă. Află de ce se vede urât fondul de ten.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 2 aprilie 2024, 7:43

Cea mai mare greșeală, potrivit specialiștilor în make-up, este atunci când fondul de ten nu e ales corect și nici nu e aplicat așa cum ar trebui.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De ce se vede urât fondul de ten

O regulă generală pentru aplicarea fondului de ten este că acesta trebuie aplicat și pe gât, dincolo de linia maxilarului. Doar așa te poți asigura că capul și gâtul nu vor arăta ca două entități separate. Ai mai jos cele mai frecvente greșeli care pot explica de ce se vede urât fondul de ten.

Nu alegi nuanța potrivită de fond de ten

Când vine vorba de fond de ten, una dintre cele mai frecvente greșeli este că femeile aleg o nuanță prea închisă, spun specialiștii.

E destul de dificil să alegi nuanța potrivită de fond de ten în lumina artificială a magazinelor. Ca să nu faci alegerea greșită, specialiștii spun că cel mai bun lucru pe care îl poți face este să aplici fondul de ten pe linia maxilarului, acolo unde se întâlnește cu gâtul. Lasă-l să se usuce, apoi mergi afară și verifică la lumina naturală.

Reclamă

Lăsarea fondului de ten să se usuce este deosebit de important. Unele fonduri de ten se oxidează la contactul cu pielea, ceea ce poate da o culoare mult mai închisă.

Aplici prea mult fond de ten

Multe femei folosesc o cantitate prea mare de fond de ten din dorința de a acoperi imperfecțiunile. Din păcate, are loc contrariul. Prea mult produs pe piele nu pare natural. Fondul de ten se referă la scoaterea în evidență a trăsăturilor feței, nu la mascarea lor.

Reclamă

De asemenea, specialiștii mai spun că fondul de ten ar trebui aplicat numai acolo unde este necesar. Ar trebui folosit pentru a uniformiza nuanța pielii și aplicat direct pe zonele cu probleme. Zonele roșii, petele pigmentare, umbrele și cicatricile trebuie acoperite primele. Mai apoi poți întinde fondul de ten și pe restul feței. De asemenea, ar trebui ca fondul de ten să fie bine finisat, astfel încât textura pielii să poată fi văzută.

Fondul de ten se aplică mereu din centrul feței, deoarece aceasta e zona în care e posibil să avem imperfecțiuni. Acest truc te poate ajuta și să nu ai o cantitate prea mare de fond de ten la nivelul liniei de păr.

Nu știi dacă nuanța pielii este caldă sau rece

Dacă nu ești sigură dacă nuanța pielii tale este caldă sau rece, îți poți da seama după felul în care te bronzezi. Tonurile mai reci se bronzează într-o nuanță trandafirie/scorțișoară. Persoanele care au ton rece al pielii ar trebui să opteze pentru nuanțe de fond de ten mai reci, cu subtonuri roz sau roșii. Tonurile mai calde ar trebui să opteze pentru fonduri de ten subton galben.

Nu pregătești corect pielea înainte de a aplica fondul de ten

Multe femei cred că produsele lor nu se potrivesc cu tenul lor. Că pur și simplu nu rezistă pe durata unei zile. Cu toate acestea, de cele mai multe ori rezultatele nefavorabile apar din cauza faptului că tenul nu este pregătit corect înainte de aplicarea fondului de ten. Este foarte important să găsești și să investești într-o rutină de îngrijire a pielii simplă, dar eficientă. Care să se potrivească nevoilor tale.

Curăță, hidratează și tratează orice problemă, spun specialiștii. Fondul de ten se aplică mult mai ușor pe pielea bine pregătită.

Nu aplici primer înainte de fondul de ten

Primerul este important pentru a te asigura că machiajul nu numai că durează toată ziua, ci și că arată bine mereu. Primerul acționează ca o barieră între piele și machiaj, așa că, dacă ai tenul gras, primerul va împiedica sebumul să strice machiajul.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și o pereche de mănuși în timp ce ține un deget la gură pentru a ascunde un secret
Horoscop
Zodii care nu pot păstra un secret. Nativii în care nu e recomandat să-ți pui încrederea
Există unele zodii care nu pot păstra un secret. Acești nativi nu pot fi de încredere și este recomandat să eviți discuțiile importante în preajma lor. Dacă ai anumite probleme care îți dorești să...
PARTENERI
×