Reclamă

Rujul roșu e arma seducției. Trucuri de la experții în beauty pentru un machiaj perfect

Rujul roșu e la fel de clasic și în același timp seducător ca acea little black dress, piesa vestimentară obligatorie pentru orice femeie sigură pe feminitatea sa. Cu ajutorul trucurilor pe care le vei afla din acest articol, rujul roșu va deveni acea semnătură îndrăzneață și atemporală care îți va da mai multă încredere în sine. Dacă știi cum să porți rujul roșu, buzele tale vor fi marca senzualității. Află de ce rujul roșu e arma seducției.

Andreea Ivana
Andreea Ivana
Publicat: 21 martie 2024, 6:58

Nu-ți fie teamă de roșu, căci e o culoare îndrăzneață, jucăușă și expresivă. Bucură-te de impetuozitatea și vibrația magnetică pe care ți-o oferă rujul roșu. Această nuanță se potrivește de minune cu acea ținută neagră specială pentru a ieși seara în oraș. Însă poți să-l combini incredibil de bine și cu o pereche de jeans și un tricou într-o după-amiază de sâmbătă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Trebuie să reții că buzele roșii vor fi mereu un trend seducător, fiind o culoare care avantajează toate nuanțele de piele, notează Stylecraze. 

Rujul roșu e arma seducției: ce nuanță de roșu ți se potrivește

Găsirea acelei nuanțe de roșu perfecte pentru tine este esențială. Experimentează cu diferite nuanțe pentru a-ți crea propria semnătură. Există numeroase nuanțe de roșu, trebuie doar să afli care te pune mai bine în valoare.

  • Dacă ai ten închis. Optează pentru rujuri de un roșu smochină sau de nuanța afinelor.
  • Dacă ai ten deschis sau palid. Alege nuanțe de roșu corai, cireașă, cărămiziu închis sau portocaliu.
  • Dacă ai buze groase. Nu uita să aplici creion corector înainte să aplici nuanțe de roșu mai strălucitoare. De asemenea, evită să îți conturezi excesiv buzele.
  • Dacă ai buze subțiri. Ca să obții un efect de mărire a buzelor, conturează buzele cu creionul de buze peste marginile naturale.
  • Dacă ai păr roșcat. Ți se potrivește perfect roșul cu tentă corai.
  • Dacă ești brunetă. Încearcă roșul autentic sau cel de culoarea strălucitoare a afinelor. Aduc la suprafață latura ta feminină și îndrăzneață.

Apoi trebuie să identifici formula și finisajul cu care te simți cel mai confortabil. Poți alege între ruj mat, gloss, cremă sau ruj lichid.

Reclamă

Cum se aplică corect rujul roșu: etapele care trebuie respectate

Iată noțiunile de bază de care ai nevoie înainte să aplici rujul roșu. Mai ai nevoie de următoarele produse: balsam de buze, creion de buze, creion corector, pensulă de buze, pudră de față. Ca să înveți cum să aplici corect rujul roșu, urmează aceste etape simple.

Pregătește-ți buzele

Reclamă

Aplică un balsam de buze nutritiv, de preferință înainte să te apuci de machiaj, astfel încât să existe timp suficient ca să fie absorbit de piele. Dacă ai buze crăpate sau uscate, exfoliează-le delicat folosind un șervețel umed și elimină pielea moartă.

Șterge balsamul de buze

Nu aplica rujul direct după etapa de pregătire a buzelor. Folosește un șervețel ca să elimini orice urme de balsam de buze. Apoi aplică un strat fin de pudră pe buze pentru a crea un fond uscat la care să adere rujul.

Aplică rujul

Aplică rujul înainte să aplici creionul de buze. Folosește o pensulă pentru buze care să meargă cu formula pe care o folosești (ruj mat, gloss sau lichid).

Pune în valoare creionul de buze

Folosește creion de buze într-o nuanță care să definească marginile, creând buzelor un look conturat. Corectează orice neregularitate sau asimetrie a buzelor. Dacă dorești să obții un efect de buze mai mari, poți depăși ușor conturul natural al buzelor. Asigură-te totuși că nu te îndepărtezi prea tare de forma naturală a gurii.

Nu folosi un creion mult mai deschis decât rujul, căci buzele vor părea mai mici decât sunt în realitate. În egală măsură, nu folosi un creion mult mai închis decât rujul, exceptând cazul când vrei să obții un look gotic.

Corectează aspectul final

Ia un șervețel de hârtie și apasă-l bine pe buze pentru a absorbi orice exces. Apoi aplică din nou un alt strat subțire de ruj. Astfel vei dubla durata de menținere a rujului pe buze.

Curăță și finisează

Folosește o pensulă unghiulară alături de un creion corector pentru a curăța și a evidenția marginile buzelor și a obține un finisaj curat. La final, ia o pensulă cu puțină pudră de față. Aplică pudra de-a lungul marginilor gurii. Astfel vei preveni împrăștierea rujului.

Potrivit specialiștilor în beauty, rujul roșu este în sine o piesă statement, deci merge cel mai bine cu un machiaj simplu. Este bine să-ți conturezi ochii cu un creion fin sau un liner. În funcție de ocazie, poți opta pentru un machiaj smokey. Însă cel mai indicat e să rămâi la un machiaj minimalist, elegant și sofisticat. Mai ales dacă încă nu te-ai obișnuit cu rujul roșu, este de preferat să păstrezi un machiaj cât mai simplu.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×