Reclamă

Care este diferența dintre ombré și balayage

Atunci când ajung la salon, foarte puține femei știu cu adevărat care este diferența dintre ombré și balayage. Din acest motiv, acestea pot pleca acasă nemulțumite de rezultatul obținut de hairstylist. Dacă ai trecut și tu prin această experiență, te vom ajuta să faci diferența între cele două tehnici de vopsire a părului. Atunci când vrei să faci o schimbare de stil vizibilă, e recomandat să fii răbdătoare. Nu te grăbi să mergi la salon, caută toate răspunsurile la întrebările și curiozitățile tale.

Publicat: 23 noiembrie 2021, 7:18

Analizează reușitele salonului la care te gândești să mergi. Dacă ai cumva și un specialist în îngrijirea părului pe care-l preferi, încercă să afli cât mai multe detalii despre munca lui și citește review-uri lăsate pe rețelele sociale de clientele care au trecut pragul salonului. După ce te-ai documentat riguros, caută informații despre schimbarea de look la care visezi pentru a ști că ți se potrivește și este ceea ce îți dorești.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Desigur, poți opta să discuți la fața locului cu hairstylistul care urmează să se ocupe de podoaba ta capilară. Asigură-te că pui întrebările esențiale și ca expertul din fața ta are răspunsurile pe care le cauți. Până la urmă, părul e cartea ta de vizită și nu are niciun rost să apelezi la serviciile unei persoane care nu îți inspiră încredere.

Care este diferența dintre ombré și balayage

Atunci când alegi să-ți faci oricare dintre aceste două stiluri de vopsire a părului ai nevoie ca stilistul tău să aibă experiență în domeniu. Asigură-te că e atât un tehnician cu suficientă experiență, cât și un artist cu multă imaginație. Cel mai probabil, vei avea nevoie de îndrumarea sa. Dacă te vei grăbi, vei risca să îți distrugi părul. Asigură-te că are răspunsurile la toate neclaritățile tale. Dar mai important, află dacă știe care este diferența dintre ombré și balayage.

Ce presupune tehnica „ombré”

Ombré este unul dintre cele mai cunoscute stiluri de vopsire a părului. Numele acestei tehnici vine din franceză și se traduce prin ”umbră”, menționează Thelist.com. Atunci când specialistul o execută, acesta face un fel de ”umbre” și lumini pe lungimea firului de păr.

Reclamă

Acest stil presupune realizarea unui degrade pe toată lungimea părului, de la o nuanță închisă spre una mai deschisă. Efectul căutat la finalul procedurii este unul dramatic, care iese în evidență. Totuși acest lucru nu este neapărat necesar, pentru că trecerea poate fi și puțin mai cuminte.

În cazul vopsirii în stil „ombré” rădăcina va rămâne intactă, naturală dacă se poate. Se va vopsi parul doar pe lungime. Stilul acesta necesită experiența unui specialist care a mai făcut asemenea tipuri de vopsit. Este de la sine înțeles faptul că nimeni nu ar putea obține rezultate satisfăcătoare acasă.

În plus, tehnica „ombré” are nevoie și de întreținere. De cele mai multe ori, un specialist dedicat te va chema la refacerea procedurii peste o lună. Dacă vrei ca rezultatul obținut să dureze cât mai mult, îl poți întreba care este diferența dintre ombré și balayage. Așa vei afla și cât de pregătit este hairstylistul tău pentru asemenea schimbări de look.

Reclamă

Cum se realizează stilul de vopsire balayage

Tehnica balayage înseamnă obținerea unor șuvițe deschise în păr. Această tehnică presupune aplicarea pe păr a unui tip de vopsea puțin mai deschise sau a unui decolorant. În acest caz se folosește pensula și se aplică produsul ales printr-o mișcare naturală a mâinii. De această dată aplicarea vopselei pornește de la vărf pentru a ajunge la rădăcină. Cele două tehnici au ceva în comun: rădăcina rămâne neschimbată.

Balayage presupune crearea unor porțiuni de păr cu efect de vară, de lejeritate, nu a întregului păr ca în cazul ombré. La început poate vei fi nevoită să mergi la salon la câteva săptămâni, dar odată ce părul tău se va uniformiza, nu vei mai avea nevoie de vizite frecvente la salon.

Nu uita apoi de îngrijirea părului acasă. Alege cele mai bune produse care te vor ajuta să te bucuri de rezultatul obținut în salon cât mai mult timp.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×