Reclamă

Care este diferența dintre ombré și balayage

Atunci când ajung la salon, foarte puține femei știu cu adevărat care este diferența dintre ombré și balayage. Din acest motiv, acestea pot pleca acasă nemulțumite de rezultatul obținut de hairstylist. Dacă ai trecut și tu prin această experiență, te vom ajuta să faci diferența între cele două tehnici de vopsire a părului. Atunci când vrei să faci o schimbare de stil vizibilă, e recomandat să fii răbdătoare. Nu te grăbi să mergi la salon, caută toate răspunsurile la întrebările și curiozitățile tale.

Publicat: 23 noiembrie 2021, 7:18

Analizează reușitele salonului la care te gândești să mergi. Dacă ai cumva și un specialist în îngrijirea părului pe care-l preferi, încercă să afli cât mai multe detalii despre munca lui și citește review-uri lăsate pe rețelele sociale de clientele care au trecut pragul salonului. După ce te-ai documentat riguros, caută informații despre schimbarea de look la care visezi pentru a ști că ți se potrivește și este ceea ce îți dorești.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Desigur, poți opta să discuți la fața locului cu hairstylistul care urmează să se ocupe de podoaba ta capilară. Asigură-te că pui întrebările esențiale și ca expertul din fața ta are răspunsurile pe care le cauți. Până la urmă, părul e cartea ta de vizită și nu are niciun rost să apelezi la serviciile unei persoane care nu îți inspiră încredere.

Care este diferența dintre ombré și balayage

Atunci când alegi să-ți faci oricare dintre aceste două stiluri de vopsire a părului ai nevoie ca stilistul tău să aibă experiență în domeniu. Asigură-te că e atât un tehnician cu suficientă experiență, cât și un artist cu multă imaginație. Cel mai probabil, vei avea nevoie de îndrumarea sa. Dacă te vei grăbi, vei risca să îți distrugi părul. Asigură-te că are răspunsurile la toate neclaritățile tale. Dar mai important, află dacă știe care este diferența dintre ombré și balayage.

Ce presupune tehnica „ombré”

Ombré este unul dintre cele mai cunoscute stiluri de vopsire a părului. Numele acestei tehnici vine din franceză și se traduce prin ”umbră”, menționează Thelist.com. Atunci când specialistul o execută, acesta face un fel de ”umbre” și lumini pe lungimea firului de păr.

Reclamă

Acest stil presupune realizarea unui degrade pe toată lungimea părului, de la o nuanță închisă spre una mai deschisă. Efectul căutat la finalul procedurii este unul dramatic, care iese în evidență. Totuși acest lucru nu este neapărat necesar, pentru că trecerea poate fi și puțin mai cuminte.

În cazul vopsirii în stil „ombré” rădăcina va rămâne intactă, naturală dacă se poate. Se va vopsi parul doar pe lungime. Stilul acesta necesită experiența unui specialist care a mai făcut asemenea tipuri de vopsit. Este de la sine înțeles faptul că nimeni nu ar putea obține rezultate satisfăcătoare acasă.

În plus, tehnica „ombré” are nevoie și de întreținere. De cele mai multe ori, un specialist dedicat te va chema la refacerea procedurii peste o lună. Dacă vrei ca rezultatul obținut să dureze cât mai mult, îl poți întreba care este diferența dintre ombré și balayage. Așa vei afla și cât de pregătit este hairstylistul tău pentru asemenea schimbări de look.

Reclamă

Cum se realizează stilul de vopsire balayage

Tehnica balayage înseamnă obținerea unor șuvițe deschise în păr. Această tehnică presupune aplicarea pe păr a unui tip de vopsea puțin mai deschise sau a unui decolorant. În acest caz se folosește pensula și se aplică produsul ales printr-o mișcare naturală a mâinii. De această dată aplicarea vopselei pornește de la vărf pentru a ajunge la rădăcină. Cele două tehnici au ceva în comun: rădăcina rămâne neschimbată.

Balayage presupune crearea unor porțiuni de păr cu efect de vară, de lejeritate, nu a întregului păr ca în cazul ombré. La început poate vei fi nevoită să mergi la salon la câteva săptămâni, dar odată ce părul tău se va uniformiza, nu vei mai avea nevoie de vizite frecvente la salon.

Nu uita apoi de îngrijirea părului acasă. Alege cele mai bune produse care te vor ajuta să te bucuri de rezultatul obținut în salon cât mai mult timp.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă, într-o rochie lungă, din voal,într-un cadru feeric
Horoscop
Singurătatea se termină pentru trei zodii pe 10 iulie 2024. Nativii care sunt sfătuiți să-și deschidă inima
Singurătatea se termină pentru trei zodii pe 10 iulie 2024. Astrologii au făcut lista cu nativii care sunt sfătuiți să-și deschidă inima și să primească dragostea care vine către ei. Pentru trei zodii norocoase...
2
fotografie romantică cu doi îndrăgostiți la apus de soare
Horoscop
Horoscopul dragostei pentru săptămâna aceasta. Relațiile se intensifică pentru fiecare zodie
În timp ce nativii trăiesc clipa, astrele le-au pregătit momente intense pentru fiecare zi în parte. Citește despre horoscopul dragostei pentru săptămâna aceasta și vezi care este șansa ta. Este foarte important ca fiecare...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 8 iulie – 14 iulie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Urmează o perioadă plină de gesturi romantice pentru nativii din zodiac. Citește horoscopul săptămânii 8 iulie – 14 iulie 2024 și vezi despre ce este vorba. Iubirea plutește în aer și asta pentru că...
4
Fată fericită care dansează pe un fundal alb îmbrăcată într-un tricou alb
Horoscop
3 zodii norocoase până pe data de 14 iulie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
Acești nativi știu cum să jongleze cu cele mai dificile momente ale vieții. Află care sunt cele 3 zodii norocoase până pe data de 14 iulie 2024 și vezi dacă te numeri printre ele....
5
Trei săculeți cu monede din aur
Horoscop
Zodii predestinate să obțină o mare bogăție în timpul vieții lor, potrivit astrologilor
Pe tărâmul câștigurilor monetare, unele semne zodiacale au un avantaj astrologic, scrie yourtango.com. În funcție de aspectele din harta astrală, unele lucruri se pot întâmpla mai ușor decât altele în viața unui om. Ai...
PARTENERI
×