Reclamă

Care este diferența dintre ombré și balayage

Atunci când ajung la salon, foarte puține femei știu cu adevărat care este diferența dintre ombré și balayage. Din acest motiv, acestea pot pleca acasă nemulțumite de rezultatul obținut de hairstylist. Dacă ai trecut și tu prin această experiență, te vom ajuta să faci diferența între cele două tehnici de vopsire a părului. Atunci când vrei să faci o schimbare de stil vizibilă, e recomandat să fii răbdătoare. Nu te grăbi să mergi la salon, caută toate răspunsurile la întrebările și curiozitățile tale.

Publicat: 23 noiembrie 2021, 7:18

Analizează reușitele salonului la care te gândești să mergi. Dacă ai cumva și un specialist în îngrijirea părului pe care-l preferi, încercă să afli cât mai multe detalii despre munca lui și citește review-uri lăsate pe rețelele sociale de clientele care au trecut pragul salonului. După ce te-ai documentat riguros, caută informații despre schimbarea de look la care visezi pentru a ști că ți se potrivește și este ceea ce îți dorești.

Desigur, poți opta să discuți la fața locului cu hairstylistul care urmează să se ocupe de podoaba ta capilară. Asigură-te că pui întrebările esențiale și ca expertul din fața ta are răspunsurile pe care le cauți. Până la urmă, părul e cartea ta de vizită și nu are niciun rost să apelezi la serviciile unei persoane care nu îți inspiră încredere.

Care este diferența dintre ombré și balayage

Atunci când alegi să-ți faci oricare dintre aceste două stiluri de vopsire a părului ai nevoie ca stilistul tău să aibă experiență în domeniu. Asigură-te că e atât un tehnician cu suficientă experiență, cât și un artist cu multă imaginație. Cel mai probabil, vei avea nevoie de îndrumarea sa. Dacă te vei grăbi, vei risca să îți distrugi părul. Asigură-te că are răspunsurile la toate neclaritățile tale. Dar mai important, află dacă știe care este diferența dintre ombré și balayage.

Ce presupune tehnica „ombré”

Ombré este unul dintre cele mai cunoscute stiluri de vopsire a părului. Numele acestei tehnici vine din franceză și se traduce prin ”umbră”, menționează Thelist.com. Atunci când specialistul o execută, acesta face un fel de ”umbre” și lumini pe lungimea firului de păr.

Reclamă
Reclamă

Acest stil presupune realizarea unui degrade pe toată lungimea părului, de la o nuanță închisă spre una mai deschisă. Efectul căutat la finalul procedurii este unul dramatic, care iese în evidență. Totuși acest lucru nu este neapărat necesar, pentru că trecerea poate fi și puțin mai cuminte.

În cazul vopsirii în stil „ombré” rădăcina va rămâne intactă, naturală dacă se poate. Se va vopsi parul doar pe lungime. Stilul acesta necesită experiența unui specialist care a mai făcut asemenea tipuri de vopsit. Este de la sine înțeles faptul că nimeni nu ar putea obține rezultate satisfăcătoare acasă.

În plus, tehnica „ombré” are nevoie și de întreținere. De cele mai multe ori, un specialist dedicat te va chema la refacerea procedurii peste o lună. Dacă vrei ca rezultatul obținut să dureze cât mai mult, îl poți întreba care este diferența dintre ombré și balayage. Așa vei afla și cât de pregătit este hairstylistul tău pentru asemenea schimbări de look.

Cum se realizează stilul de vopsire balayage

Tehnica balayage înseamnă obținerea unor șuvițe deschise în păr. Această tehnică presupune aplicarea pe păr a unui tip de vopsea puțin mai deschise sau a unui decolorant. În acest caz se folosește pensula și se aplică produsul ales printr-o mișcare naturală a mâinii. De această dată aplicarea vopselei pornește de la vărf pentru a ajunge la rădăcină. Cele două tehnici au ceva în comun: rădăcina rămâne neschimbată.

Balayage presupune crearea unor porțiuni de păr cu efect de vară, de lejeritate, nu a întregului păr ca în cazul ombré. La început poate vei fi nevoită să mergi la salon la câteva săptămâni, dar odată ce părul tău se va uniformiza, nu vei mai avea nevoie de vizite frecvente la salon.

Nu uita apoi de îngrijirea părului acasă. Alege cele mai bune produse care te vor ajuta să te bucuri de rezultatul obținut în salon cât mai mult timp.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Selena Gomez alături de Cara Delevingne la un meci de baschet din New York
Divertisment
Selena Gomez și-a expus silueta la un meci de baschet. Cum a fost surprinsă alături de Cara Delevingne
Selena Gomez și-a expus silueta la un meci de baschet. Vedeta internațională s-a distrat alături de prietena sa, Cara Delevingne. Evenimentul a avut loc la arena Madison Square Garden din New York. Camerele de...
2
Selena Gomez într-o rochie portcalue cu părul negru lung dat pe spate la un eveniment public de la Hollywood din 2021
Divertisment
Selena Gomez este de nerecunoscut. Cum a apărut artista în aeroportul din New York
Selena Gomez este de nerecunoscut în cele mai recente imagini care au fost surprinse pe aeroportul din New York. Vedeta internațională s-a camuflat din cap până-n picioare într-un trening portocaliu. Pentru ca zborul să...
3
Kate Middleton de mână cu Prințesa Charlotte alături dePrințul Geroge care îl ține de mână pe Prințul William
Divertisment
Kate Middleton a dezvăluit că Prințesa Charlotte este mai responsabilă decât Prințul George. Ce spune Ducesa de Cambridge despre moștenitorul tronului regal
Kate Middleton a dezvăluit că Prințesa Charlotte este mai responsabilă decât Prințul George. Moștenitorul tronului regal are deja opt ani și se pregătește ca într-o zi să devină monarhul Marii Britanii. Părinții săi i-au...
4
Celine Dion într-o rochie argintie pe scenă în fața unui microfon în timpul unui concert din Germania
Divertisment
Celine Dion a vorbit despre problemele sale de sănătate. Ce mesaje i-au transmis fanii pe rețelele sociale
Celine Dion a vorbit despre problemele sale de sănătate. Vedeta internațională a fost nevoită să-și anuleze o parte din concerte din cauza unor ”spasme musculare severe și persistente”. Fanii au reacționat rapid în secțiunea...
5
Casey și Ben Affleck, îmbrățișați, pe covorul roșu, în 2016
Divertisment
Casey Affleck se sărută cu actrița Caylee Cowan. Diferența de vârstă dintre ei e de 23 de ani
Se pare că fratele lui Ben Affleck și-a găsit o nouă iubită după ce s-a despărțit de actrița Floriana Lima, cu care forma un cuplu de ceva timp. Casey Affleck se sărută cu actrița...
PARTENERI
×