Reclamă

Curățarea corectă a tenului. Cum să alegi produsul potrivit tipului tău de ten

Curățarea corectă a tenului ar trebui să se facă în fucție de nevoile pe care pielea fiecărei persoane le are. O rutină de îngrijire trebuie să includă mai mulți pași care trebuie respectați cu strictețe. În plus, pentru a avea parte de rezultatele dorite trebuie să combini rutina de îngrijire cu un stil de viață sănătos.

Publicat: 25 septembrie 2021, 6:52

Rutina de curățare a tenului trebuie completată și cu alte produse de îngrijire precum crema hidratantă și crema cu protecție solară. Atât dimineața, cât și seara, ar trebui să fim foarte atente la felul în care ne tratăm tenul. În fucție de tenul pe care îl ai poți opta pentru una din rutinele pe care ți le-am pregătit în cele ce urmează.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Curățarea corectă a tenului

Curățarea corectă a tenului ar trebui să aibă loc în mai mulți pași. Dacă pe timpul zilei am purtat produse de machiaj, atunci ar trebui să fim și mai atente la felul în care ne curățăm pielea pentru a nu duce în timp la cauzarea altor probleme.

Dacă tenul tău a fost machiat, primul pas pe care trebuie să-l faci este să-ți cureți fața cu o dischetă îmbibată în demachiant. Demachierea este un pas elementar în rutina de îngrijire a tenului. După ce ai îndepărtat cea mai mare parte a produselor de machiaj începe curățarea cu ajutorul unui cleanser potrivit tipului tău de ten. Masează cu mișcări circulare, apoi clătește cu apă din abundență.

Acești doi pași sunt esențiali în rutina de curățare a tenului. În funcție de tipul de ten e care îl ai poți adopta o rutină complexă care să implice mai multe produse.

Ți-am pregătit mai jos câteva sfaturi pentru o rutină corectă pentru tipurile de ten gras, uscat și mixt.

Reclamă

Rutina pentru tenul gras

Curățarea corectă a tenului gras trebuie să înceapă așa cum am specificat anterior cu demachierea, iar mai apoi cu folosirea unui cleanser dedicat.

De regulă tenul gras se confruntă cu un exces de sebum, iar cleanserul folosit ar trebui să fie unul care să controleze acest exces. Desigur, produsele folosite trebuie combinate cu un stil de viață sănătos pentru a avea rezultatele dorite. Pentru a ține sub control excesul de sebum poți apela la un toner. Aplică-l ușor cu ajutorul unei cotonete pe întreaga suprafață a feței.

Reclamă

Poți opta pentru un toner care să aibă în componența sa ceai alb, verde sau apă de trandafiri. Imediat după aplicarea unui toner ar trebui să-ți completezi rutina cu o cremă hidratantă. Un mit care circulă printre femei spune că pe tenul gras nu ar trebui aplicată o cremă hidratantă. Complet fals.

Indiferent de tipul de ten pe care îl avem, hidratarea este un pas elementar pentru protejarea barierei naturale a pielii. Această cremă trebuie aplicată inclusiv pe decolteu și trebuie să fie aleasă în funcție de necesitățile tenului nostru.

La final de rutină nu uita să adaugi și un produs SPF. Chiar dacă vara s-a terminat, SPF-ul trebuie aplicat pe tot parcursul anului. Pentru tenul gras optează pentru un SPF care are o textură lejeră și care se absoarbe rapid în piele.

Rutina pentru tenul uscat

Curățarea corectă a tenului uscat trebuie să înceapă la fel ca cea a tenului gras. Demachierea și folosirea unui cleanser sunt esențiale. Pentru tenul uscat poți să folosești un cleanser blând care să-ți hidrateze pielea și să nu-ți usuce și mai mult tenul.

Curăță bine tenul cu mișcări circulare clătește cu apă, apoi folosește un prosop din bumbac pentru a te usca. Folosește o cremă hidratantă cu o textură potrivită tipului tău de ten. Aplică produsul pe întreaga suprafață a feței și pe decolteu. Masează cu mișcări blânde și lasă produsul să intre în piele.

La final aplică un SPF dedicat pentru tenul uscat. Nu uita că este necesar să aștepți între 10 și 15 minute după aplicarea produsului înainte de a te expune razelor solare. Deși soarele nu mai este la fel de puternic în această perioadă, crema de protecție solară rămâne esențială în rutina oricărei femei. 

Rutina pentru tenul mixt

Tenul mixt reprezintă o combinație a două tipuri de ten.De cele mai multe ori această combinație se realizează între tenul gras și cel uscat. Femeile care au un ten mixt prezintă exces de sebum în zona T, în timp ce în restul feței aceste femei vor avea tenul uscat.

Curățarea corectă a tenului mixt necesită foarte multă atenție și grijă. O rutină simplă ar trebui să înceapă cu un produs demachiant, api cu folosirea unui cleanser blând. Este necesară aplicarea unui toner imediat după curățarea atentă a pielii. Folosește cotonete pentru aplicarea acestuia, apoi lasă puțin tenul să se relaxeze. Aplică o cremă hidratantă special concepută pentru tenul mixt.

La final nu uita de protecția solară. Încearcă să optezi pentru un SPF cu o formulă lejeră care să nu-ți încarce foarte mult tenul. Dacă simți pe parcursul zilei că tenul tău are nevoie de puțină revigorare, atunci poți să folosești cu încredere o apă termală care să-ți calmeze pielea.

Curățarea corectă a tenului acneic

Curățarea corectă a tenului acneic trebuie realizată în mai mulți pași. După demachiere poți începe cu folosirea unei spume speciale de curățare care să îndepărteze excesul de sebum. Este foarte important să aplici și un toner pentru a-ți tonifia tenul.

Hidratarea este și ea foarte importantă când vine vorba de tenul cu tendință acneică. Cel mai bine este să folosești o cremă care să se absoarbă rapid în ten. La final aplică pe față, pe gât și decolteu un SPF care să te protejeze pe restul zilei. Pentru rutina de îngrijire a tenului acneic sunt recomandate produse care conțin ingrediente ce pot reduce bacteriile și inflamația.

Acidul salicilic ajută la desfundarea porilor și la reducerea inflamației,fiind ideal pentru punctele negre și albe. Peroxidul de benzoil reduce bacteriile care pot provoca acnea. Retinoizii ajută foarte mult la exfolierea pielii și îndepărtează celulele moarte.

Cu toate acestea, aceste ingrediente trebuie folosite doar la recomandarea medicului dermatolog pentru a putea stabili care este ordinea corectă de aplicare și cât de des ar trebui utilizate aceste ingrediente în rutina de îngrijire a tenului.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×