Reclamă

Cum să ai grijă de tenul tău chiar dacă porți machiaj zilnic

Ai o rutină de frumusețe strictă, folosești produse de brand și totuși uneori nu mai știi cum să ai grijă de tenul tău? Dacă te regăsești în această descriere, nu-ți face griji, nu ești singură. Foarte multe femei ajung în impas la un moment dat. Nu contează vârsta, problemele tenului și nici măcar experiența în materie de îngrijire a pielii.

Publicat: 11 august 2021, 9:52

Chiar dacă necesită multe investiții, rutina de îngrijire a tenului este necesară pentru toată lumea. Putem învăța despre produse, despre pașii de urmat în cadrul ritualului de frumusețe, la orice vârstă. Este important să fim la curent cu toate noutățile din domeniu în primul rând pentru sănătatea pielii și abia apoi pentru frumusețea ei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum să ai grijă de tenul tău

O rutină de îngrijire a tenului poate fi compusă și din câteva produse. Nu ai nevoie de o listă interminabilă de nume ciudate, imposibil de pronunțat. Va fi mult mai eficient să folosești trei produse blânde pentru pielea ta. Înainte de a cheltui sume impresionante pentru creme, loțiuni sau geluri de curățare, încearcă să te documentezi despre ele.

Foarte multe branduri aleg să folosească ingrediente destul de periculoase pentru pielea clienților finali, chiar dacă sunt conștiente de consecințe. Un exemplu foarte bun îl reprezintă prezența parabenilor în majoritatea cosmeticelor. Acest ingredient nu este recomandat pe termen lung pentru că poate avea efecte slabe, asemănătoare estrogenilor, menționează Thelist.com.

Folosește doar produse cu ingrediente sănătoase

Atunci când vorbim despre machiaj, de cele mai multe ori nu știm cu exactitate ce substanțe se găsesc în compozița tuturor produselor care ajung pe pielea noastră. Cele mai bune exemple sunt balsamul de buze sau crema de mâini. Acestea sunt foarte accesibile ca preț, se găsesc pe aproape orice raft, și nimeni nu mai sta să analizeze eticheta.

Reclamă

Totuși acest pas este extrem de important, pentru că riscăm să aplicăm direct pe piele diverse metale grele ca aluminiu sau titan. Ele pot provoca diverse probleme de sănătate: infertilitate, disfuncții renale sau neurologice.

Încearcă să fii atentă chiar și cu etichetele pe care scrie mare „bio”, această mențiune nu reprezintă neapărat faptul că produsul respectiv este sigur pentru utilizare. Dacă printre ingrediente se regăsesc două-trei mai sănătoase, nimeni nu ne poate garanta că produsul în sine este cu adevărat ecologic.

Cum să ai grijă de tenul tău pentru o piele perfectă

Reclamă

Tenul tău va fi mult mai sănătos dacă vei folosi doar produse pe care pielea ta le acceptă. Dacă îți apar reacții alergice, roșeață sau diverse pete, probabil ar fi bine să faci puțină ordine în rutina ta. Astfel, dacă ai tenul mix sau gras, evită ingredientele care îți pot declanșa producția de sebum. Pielea ta va aprecia mai mult produsele pe bază de apă. Bazându-te pe același principiu, hidratează cât de mult poți pielea uscată și evită să pui pe ten produse ce conțin alcool sau parfum.

Înarmează-te cu multă răbdare atunci când rutina ta de frumusețe nu mai dă roade. Vezi de unde vine problema și cum poți să ai grijă de tenul tău mai departe. Atunci când simți că nimic nu mai merge, cere ajutorul unui medic specialist. Acolo vei primi cele mai avizate sfaturi și nu vei risca să-ți faci mai mult rău testând tot felul de variante potrivite pentru tenul tău.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×