Reclamă

Alimente pe care nu ar trebui să le consumi după vârsta de 30 de ani. Ce poți face pentru a-ți menține sănătatea

Înaintarea în vârstă te va împiedica să pierzi în greutate la fel de ușor pe cât o făceai atunci când aveai 20 de ani. Deși aceste lucruri nu se observă cu ușurință, metabolismul tău este puternic încetinit pe măsură ce îmbătrânești. Ți-am pregătit o listă cu alimente pe care nu ar trebui să le consumi după vârsta de 30 de ani.

Publicat: 4 octombrie 2021, 7:41

Aceste alimente ar trebui consumate cu moderație sau excluse definitiv din alimentația ta. Pe lângă dulciuri, băuturi carbogazoase și băuturi alcoolice, sunt multe alte produse alimentare la care nici nu te-ai gândit că îți pot afecta sănătatea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente pe care nu ar trebui să le consumi după vârsta de 30 de ani

Pentru a avea un stil de viață sănătos acesta trebuie îmbinat cu exerciții fizice și o dietă echilibrată. Înaintarea în vârstă aduce cu sine mult mai multe responsabilități decât ai putea crede. Alimentația este primul lucru la care trebuie să te uiți atunci când decizi că este momentul să faci o schimbare în viața ta. Renunță la ceea ce ți-ar putea face rău și îmbrățișează o alimentație echilibrată care să-ți aducă multă energie.

Iaurt cu fructe

Primul lucru de pe lista de alimente pe care nu ar trebui să le consumi este reprezentat de iaurtul cu fructe. Cele mai multe surse de zahăr se află în lucruri pe care nici nu le bănuim. Metabolismul este încetinit în momentul în care înaintăm în vârstă.

Zahărul ar trebui evitat dacă nu îți dorești să iei câteva kilograme în plus. Iaurtul cu fructe, pâinea și ketchup-ul sunt doar câteva exemple de alimente care au în componența lor extrem de mult zahăr. Un iaurt cu fructe poate conține între 10 și 13 grame de zahăr pe suta de grame de iaurt.

Reclamă

Margarina

Margarina este o alternativă răspândită pentru a înlocui untul. Cu toate acestea, margarina conține foarte multe grăsimi care îți pot dăuna pe termen lung. Mai multe studii au dovedit că margarina poate produce boli de inimă și îmbătrânirea prematură a tenului.

Studiile au arătat că margarina poate face pielea mult mai sensibilă și mai vulnerabilă în momentul în care este expusă razelor ultraviolete. Conform specialiștilor, margarina poate accelera apariția petelor pigmentare, dar poate produce și erupții la nivelul tenului.

Reclamă

Baconul

Bacanu se află printre primele alimente pe care nu ar trebui să le consumi. Foarte popular în Marea Britanie, acest produs și-a făcut încet drumul și la noi în țară. Motivul pentru care ar trebui să eviți acest aliment este ține de numărul mare de calorii pe care îl conține, dar și de grăsimi. 68% din caloriile pe care le primești de la bacon vin din grăsimea care se află în acesta.

Pe lângă faptul că poți lua în greutate, acesta îți poate crește riscul de a face o boală de inimă. Grăsimile saturate pot produce inflamații și pot accelera procesul de îmbătrânire al tenului. Mai mult, baconul conține o cantitate foarte mare de nitrat de sodiu care poate duce la stres oxidativ. Stresul oxidativ poate duce la schimbări de structură la nivelul colagenului și al elastinei din piele.

Colagenul și elastina sunt motivele pentru care tenul tău arată tânăr și proaspăt, prin urmare un dezechilibru provocat de stresul oxidativ va duce la apariția petelor pigmentare și a altor leziuni la nivelul pielii.

Chipsuri

Cu cât înaintezi în vârstă, cu atât ar trebui să fii mai atentă la ceea ce consumi. Corpul tău nu poate arde la fel de multe calorii ca atunci când aveai 20 de ani. Deși la prima vedere nu se remarcă o schimbare dramatică, în cele din urmă vei ajunge să observi că anumite alimente nu-ți mai fac deloc bine.

După o zi obositoare la muncă este foarte ușor să consumi în doar câteva minute o pungă întreaga de chipsuri. Acestea nu ar trebui consumate în general, însă cu atât mai mult ar trebui să le eviți după vârsta de 30 de ani. Conțin extrem de multe grăsimi, cantități mari de sare și ar trebui să le eviți.

Compotul de fructe

Compotul de fructe este unul din acele alimente pe care nu ar trebui să le consumi după vârsta de 30 de ani. Acesta este bogat în zahăr rafinat și în arome artificiale.

Aceste lucruri nu fac altceva decât să-ți adauge câteva kilograme în plus. Poate în adolescență nu observi aceste lucruri cu ușurință, dar cu cât înaintezi în vârstă, cu atât îți va fi mai greu să pierzi kilogramele pe care le-ai pus în plus. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×