Reclamă

Cum să reduci simptomele menopauzei. Sfaturi demne de urmat

Pentru majoritatea femeilor, menopauza apare între vârsta de 40 și 50 de ani și durează câțiva ani. În funcție de fiecare, de organism și de starea de sănătatea, se pot schimba multe lucruri în corpul tău atunci când aceasta se instalează. Dacă nu știi cum să reduci simptomele menopauzei, iată câteva sfaturi ce ar putea să-ți fie utile.

Publicat: 14 septembrie 2021, 7:59

Specialiștii spun că aproximativ două treimi din femeile din întreaga lume se confrunte cu simptome ale menopauzei. Acestea includ stări frecvente de bufeuri, transpirații nocturne, iritabilitate, oboseală și schimbări de dispoziție. Femeile care au intrat la menopauză sunt mult mai expuse riscului de a dezvola boli precum osteoporoza, obezitatea, diabet și boli de inimă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce este menopauza

Menopauza este perioada care marchează sfârșitul ciclurilor menstruale. Acest diagnostic apare după ce timp de 12 luni nu a mai existat menstră și este un proces biologic, natural. Cu toate acestea, unele simptome fizice, cum ar fi bufeurile, transpirațiile nocturne și schimbările de dispoziție pot perturba calitatea vieții. Îți pot reduce energia îți pot afecta sănătatea emoțională. Există din fericire o mulțime de soluții precum schimbarea stilului de viață sau terapii hormonale pentru a face față mai ușor simptomelor menopauzei, scrie TimesofIndia.com.

Cum să reduci simptomele menopauzei

Așa cum am spus mai sus menopauza este o afecțiune care se instalează în mod natural în organismul femeilor. Pentru a evita stările de rău atunci când aceasta se instalează, atunci profită de ocazie și află Cum să reduci simptomele menopauzei.

Uan dintre vedetele care s-a confruntat cu simptome dure ale menopauzei este Salma Hayek. Faimoasa actriță s-a confruntat cu mărirea bustului și transpirație excesivă.

Reclamă

Consumă alimente bogate în calciu și Vitamina D

Modificările hormonale în timpul menopauzei pot duce la slăbirea masei osoase și pot crește riscul de osteoporoză. Aportul de calciu și vitamina D este legat de o bună sănătate a oaselor. Prin urmare, este important să incluzi alimentele bogate în acești nutrienți în dieta zilnică. Un aport suficient de vitamina D la femeile aflate la menopauză este, de asemenea, legat de un risc mai mic de fracturi de șold cauzate de oase mai fragile. Include iaurt, lapte, brânză, legume cu frunze verzi, tofu, sardine și fasole în dieta ta zilnică.

Controlează greutatea corporală

Reclamă

Creșterea în greutate este frecventă în timpul menopauzei. Combinația hormonilor în schimbare, a stilului de viață și a geneticii poate duce la creșterea în greutate. Prea multă grăsime corporală în jurul taliei poate crește riscul de diabet și boli de inimă. Greutatea corporală poate afecta, de asemenea, simptomele menopauzei și, prin urmare, este important să ții sub control numărul de kilograme. Un studiu care a implicat 17.473 de femei aflate în postmenopauză a constatat că cele care au pierdut în jur de 10% din greutatea corporală pe parcursul unui an au reușit să elimine bufeurile și transpirațiile nocturne.

Evită alimentele trigger

Există anumite alimente care pot declanșa bufeurile, transpirațiile nocturne sau schimbările de dispoziție. Acestea au un efect și mai mare atunci când sunt consumate noaptea. Pe lista alimentelor trigger sunt cofeina, alcoolul, zahprul sau alimentele picante. Ca să vezi ce nu te ajută mai exact, poți păstra un jurnal al alimentelor. Notează ce alimente îți dau o stare de disconfort și încearcă să le eviți pe viitor. Doar așa vei știi cum să reduci simptomele menopauzei.

Fii activă

Există studii care susțin că exercițiile fizice regulate au beneficii nenumărate pentru sănătatea organismului. Acestea te ajută să ai mai multă energie. Îți îmbunătățesc metabolismul, mențin oasele și articulațiile mai sănătoase, îți dau voie să te odihnești mai bine și scad mult nivelul de stres. Un studiu a arătat că exercițiile fizice realizate de trei ori pe săptămână îmbunătățesc sănătatea fizică și mentală la femeile aflate în postmenopauză. Antrenamentul regulat te ajută să păstrezi corpul departe de afecțiuni precum cancerul, bolile de inimă, de accidente vasculare cerebrale, tensiune arterială, obezitate sau diabet de tip 2.

Consumă alimente bogate în fitoestrogeni

Fitoestrogenii sunt compusul vegetal care imită efectele estrogenului în organism. Aceste alimente ajută la echilibrarea hormonilor în organism. Femeile din țările Asiatice consumă mult astfel de alimente, iar ele nu suferă deloc de bufeuri în timpul menopauzei. Alimentele bogate în fitoestrogen sunt cele cu soia, produse din soia, tofu, semințe de in, semințe de in, semințe de susan, fasole și tempeh.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×