Reclamă

Cele mai bogate alimente în vitamina B12

Alimentația este foarte importantă pentru sănătatea organismului. Pe lângă citirea etichetei produselor pe care le cumperi din magazine, este foarte important să știi de ce fel de vitamine are nevoie corpul tău pentru a funcționa corect. Vitamina B12 este un nutrient esențial pentru celulele roșii din sânge, funcția nervilor și sinteza ADN-ului.

Publicat: 29 septembrie 2021, 6:25 / Actualizat: 29 septembrie 2021, 16:34

Ai de dus la bun sfârșit o mulțime de proiecte, simți că nivelul tău de energie este scăzut? Fă un set de analize și vezi cu ce dificiențe se confruntă organismul tău.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În acest articol vom vorbi despre vitamina B12. E una dintre cele mai importante elemente de care are nevoie organismul ca să îți furnizeze ceea ce ai tu nevoie. Alimentează-ți creierul consumând alimente bogate în vitamina B12. Acest nutrient esențial se găsește în carne, pește, lactate și multe altele. Iată cele mai importante surse de unde poți lua vitamina B12, alimente pe care le poți lua chiar în magazinul tău alimentar din apropierea casei.

Cele mai bogate alimente în vitamina B12

Practic este hrană pentru creier! „Obținerea de B12 zilnic este crucială pe măsură ce îmbătrânim. O deficiență este legată de declinul cognitiv și de afectarea funcției nervoase”, spune Jaclyn London, MS, R.D., C.D.N., Director nutriție la Good Housekeeping Institute.

Iată lista de alimente comune bogate în Vitamina B12. Nu ezita să apelezi la ele dacă ai deficit în urma unor analize recomandate de medicii specialiști.

Brânză Ricotta

Reclamă

Este moale, versatilă și se poate găsi foarte ușor în magazine. Un detaliu important este că aceasta conține catități mici de sodiu. O porție de jumătate de cană te poate ajuta, de asemenea, să te apropii de îndeplinirea obiectivelor B12 cu aproximativ 7% din valoarea zilnică, fără a lua în calcul abundența de calciu și vitamina A.

Cotlete de porc

Bucățile de carne din porc sunt surse de proteine ușoare și de vitamina B12, ușor de înlocuit cu carnea de pui pe care o consumi în mod normal în preparate. Conține doar un gram de grăsimi saturate pe porție. Dacă nu ai timp să gătești, poți comanda o porție de Cotlet de porc cu ierburi de provence de la Mon Paris Restaurant & Lounge de pe eatZZ.

Reclamă

Toate restaurantele din aplicația eatZZ sunt #unulpentrualtul. Cea mai mare preocupare a lor este față de clienții care le trec pragul zi de zi sau le comandă mâncarea. Niciodată nu a fost atât de simplu şi rapid să îţi comanzi mâncarea preferată. Pe www.eatzz.ro găsești tot ceea ce poftești: de la mâncare tradiţională românească până la mâncare chinezească.

Descarcă aplicația și poți comanda oricând, de oriunde. Restaurantele din aplicația eatZZ au meniuri ușor de accesat, numai bune de vizionat.

Mozzarella

Iată o modalitate ușoară de a obține o cantitate mai mare de vitamina B12 în sandviș, supă, salată sau pizza. Brânza Mozzarella îți oferă 5% din valoarea zilnică pe porție și vei primi 8 grame de proteine în plus!

Ton

La grătar sau la conservă, acest pește gras este plin de omega-3, proteine și vitamina B12 care ajută creierul. Încercă să ai aproximativ 340 de grame dintr-un amestec de pește gras pe săptămână pentru a satisface nevoile organismului de nutrienți cheie.

Brânză cottage

Pe lângă furnizarea de B12, acest produs de bază din bucătărie te poate ajuta să consumi un număr mai mic de calorii. Doar o jumătate de cană de brânză cottage conține 18 grame de proteine. O poți consuma pe pâine prăjită sau o folosești în sandviș-uri, ori în alte preparate pe care obișuiești să le consumi la micul dejun.

Creveți

Se spune despre ei că sunt regii crustaceelor. Creveții conțin aproximativ 80% din doza zilnică de vitamina B12. În plus, aceștia sunt o sursă excelentă de colină nutritivă și de proteină slabă. Îi poți servi cu unele legume sau cu salate. Încearcă Carpaccio di gamberi de pe eatZZ de la Osteria Zucca și nu vei regreta.

Cereale

Unele cereale din ovăz integral sau tărâțe pot fi îmbogățite cu vitamina B12 și pot furniza aproximativ 30% din valoarea zilnică într-o singură porție. Le poți consuma cu iaurt sau cu o mână de nuci în lapte.

Carne de vită

Iată un lucru extraordinar despre carnea roșie. Este o sursă excelentă de vitamina B12. Asigură-te că alegi o carne mai slabă și că ai în vedere prima dată opțiuni locale, carne de la vaci hrănite cu iarbă, pentru a limita impactul asupra mediului. Încearcă Pub mușchi de vită de la The Pub Universității și vei avea parte de gust și prospețime într-o singură porție de mâncare.

Ouă

Ouăle sunt o sursă excelentă de B12 pentru vegetarieni. Acestea se pot integra cu ușurință în salate, supe sau se pot integra în preparate ușoare pentru cină. În plus, nu sunt deloc scumpe.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×