Reclamă

Alimente care îmbunătățesc funcțiile creierului. Cele mai importante recomandări ale specialiștilor

De-a lungul timpului specialiștii au observat că există anumite alimente care îmbunătățesc activitatea creierului. Dacă ești în pragul unui examen important sau îți dorești să ai o memorie mai bună, atunci ar trebui să fii foarte atentă la alimentația pe care o adopți în viața ta de zi cu zi.

Publicat: 28 ianuarie 2022, 7:11

Alimentele bogate în nutrienți și antioxidanți sunt benefice pentru corpul tău, în special pentru creier. Multe din alimentele din lista mai jos ajută la prevenirea aparițiilor bolilor mentale. Consumate drept gustări sau chiar la mese principale, aceste preparate te vor ajuta să-ți îmbunătățești în mod vizibil memoria.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente care îmbunătățesc funcțiile creierului

Nu doar alimentația este importantă când vine vorba de sănătatea creierului. O dietă echilibrată trebuie să fie completată de un program de exerciții fizice potrivite pentru tine. Mai jos ți-am pregătit o listă utilă cu alimente pe care să le consumi dacă vrei să-ți îmbunătățești concentrarea și memoria. Aceste alimente vor avea un impact pozitiv asupra creierului tău, dar și a sistemului tău imunitar.

Afinele

Afinele trebuie să se afle pe lista ta de alimente care îmbunătățesc funcțiile creierului. Mai multe studii au demonstra că afinele îmbunătățesc performanțele academice și că ajută la sănătatea creierului tău. Alături de afine poți adăuga pe lista ta și căpșunele, coazăcele și murele.

Fructele bogate în antocianine pot avea un impact pozitiv asupra sănătății tale. Se pare că acest compus chimic crește fluxul sanguin, previne inflamațiile și îmbunătățește anumite semnale care sunt transmise către creierul tău, fiind totodată un compus asociat cu performanțele procesului de învățare și cu memoria. Fructele de pădure pot fi adăugate într-o mulțime de preparate. Cel mai adesea oamenii preferă să le consumă sub formă de smoothie-uri delicioase.

Reclamă

Citricele

Citricile sunt bogate în nutrienți și vitamine. De-a lungul timpului consumul de citrice a fost asociat cu îmbunătățirea funcțiilor creierului. Citricele sunt bogate în flavonoide, cunoscute pentru proprietățile lor antioxidante. Alături de flavonoide, citricile mai conțin hesperidină, naringină și quercetina. Acești compuși au proprietatea de a te ajuta în procesul de învățare.

Totodată ei protejează celulele nervoase și previn apariția diferitelor boli. În plus, citricile sunt ideale pentru sistemul tău imunitar. Conform Healthline.com, pentru a înregistra performanțe în procesul de învățare, specialiștii recomandă consumul de 500 ml de suc de portocale sau de grefe. Aceste sucuri ajută la creșterea fluxului sanguin spre creier. Un studiu realizat pe 37 de persoane a demonstrat că 500 de ml consumați timp de 8 săptămâni pot îmbunătății funcțiile creierului.

Reclamă

Ciocolata neagră

Ciocolata și produsele care conțin o concentrație mare de cacao ajută la îmbunătățirea funcțiilor creierului. În general este recomandată ciocolata cu un indice crescut de cacao. Un studiu realizat pe 90 de adulți a demonstrat că un cubuleț de ciocolată consumat timp de 8 săptămâni a crescut semnificativ rezultatele testelor de memorie pe care aceștia le-au dat. În plus cubulețul de ciocolată poate fi o gustare ideală în pauza de studiu.

Nucile

Nucile ar trebui să fie și ele incluse pe lista ta de alimente care ajută la îmbunătățirea funcțiilor creierului. Nucile sunt bogate în nutrienți benefici creierului. Acestea conține vitamina E și zinc. Pot fi o gustare excelentă, mai ales că sunt mici și ușor de depozitat. În plus sunt versatile și pot fi incluse cu ușurință în dieta ta de zi cu zi.

Ouăle

De-a lungul timpului studiile au stabilit nenumărate beneficii ale consumului de ouă. Printre acestea se numără și îmbunătățirea performanțelor creierului. Ouăle conțin vitamina B12, selenium și mulți alți nutrienți benefici. Selenium îmbunătățește performanțele sistemului tău cognitiv și totodată ajută la îmbunătățirea memoriei tale. Mai mult, Vitamina B12 joacă un rol important sănătatea creierului tău și are un impact pozitiv asupra funcțiilor de bază ale acestuia.

Avocado

Avocado este un fruct versatil care poate fi inclus într-o mulțime de preparate. Studiile au demonstrat că acesta oferă un boost când vine vorba de funcțiile creierului tău. Sunt o sursă excelentă de luteină, un compus responsabil și cu buna funcționare a vederii.

Peștele

Peștele nu putea să lipsească de pe lista cu alimente care îmbunătățesc sănătatea creierului. Fiind bogat în omega-3 el protejează sănătatea creierului. Nenumărate studii au demonstrat că există o legătură directă între consumul de pește și îmbunătățirea funcțiilor creierului. Un studiu realizat pe 76 de studenți din Japonia a demonstrat că peștele consumat înainte de studii te poate ajuta să înregistrezi performanțe mai bune.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și levitează într-o pădure cu copaci cu flori roz
Horoscop
Zodii care nu iartă cu ușurință. Nativii care au o latură dușmănoasă
Există unele zodii care nu iartă cu ușurință. Acești nativi au o latură dușmănoasă pe care nu o lasă la vedere de la prima întâlnire. Sunt zodii răzbunătoare, care se pot preface că au...
2
JLo, fotografiată în timp ce deschide ușa unui studio de dans
Divertisment
Jennifer Lopez a fost fotografiată în timp ce se îndreaptă către un studio de dans. Vedeta a anulat mai multe spectacole fără nicio explicație
Jennifer Lopez a fost fotografiată în timp ce se îndreaptă către un studio de dans. Vedeta a anulat mai multe spectacole fără nicio explicație. Acum, ea părea destul de abătută, iar gesturile ei către...
3
Kristen Stewart, într-o ținută din sacou și fustă, pe covorul roșu
Divertisment
Kristen Stewart a fost văzută în lenjerie intimă și tocuri înalte pe stradă. Actrița a avut o apariție îndrăzneață în New York
Kristen Stewart a fost văzută în lenjerie intimă și tocuri înalte pe stradă. Actrița a avut o apariție îndrăzneață în New York. Ea și-a etalat silueta într-unul dintre cele mai sexy look-uri de până...
4
Kate Middleton, într-o ținută de culoare negră, cu o pălărie cu boruri mari
Divertisment
De câte ori și-a cerut Familia Regală Britanică scuze în mod public. Cel mai recent a făcut-o Kate Middleton
De câte ori și-a cerut Familia Regală Britanică scuze în mod public a fost dezvăluit. Se știe că membrii regali au anumite obiceiuri și tradiții pe care le respectă și cu greu li se...
5
Porții de plăcintă cu brânză și urzici pe o farfurie, alături de roșii proaspete, urzici și o sticlă cu ulei
Rețete
Plăcintă cu brânză și urzici. Rețeta vedetă a primăverii
Dacă îți plac urzicile și ți-ai propus să le incluzi în cât mai multe preparate culinare, încercă și rețeta de plăcintă cu brânză și urzici. Este una dintre rețetele vedetă ale primăverii. Poți prepara...
PARTENERI
×