Reclamă

Alimente pe care e recomandat să le eviți la micul dejun. Ce spun nutriționiștii despre aceste produse

Micul dejun este considerată cea mai importantă masă a zilei. Aceasta setează tonul dispoziției tale și îi oferă metabolismului tău boost-ul de are nevoie pentru a funcționa la capacitate maximă până la următoarea masă. În ciuda importanței pe care o are, cele mai multe persoane reușesc să facă alegeri mai puțin corecte când vine vorba de alimentele pe care le aleg la prima masă a zilei. Iată o listă cu alimente pe care e recomandat să le eviți la micul dejun.

Publicat: 23 mai 2022, 7:08

Moderația este extrem de importantă pentru a avea un stil de viață sănătos și echilibrat. Nutriționiștii recomandă la micul dejun alimente care să te ajute și să-ți ofere necesarul de energie fără să fie dăunătoare pentru organism. Printre cele mai recomandate alimente pe care le poți consuma la micul dejun se numără cele bogate în fibre, proteine și grăsimi sănătoase.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente pe care e recomandat să le eviți la micul dejun

Obiceiurile alimentare pe care le ai la micul dejun sunt foarte importante pentru sănătatea organismului tău. Câteva studii au demonstrat că anumite obiceiuri ajută la prevenirea demenței, în timp ce altele îi oferă sistemului tău imunitar un boost la nevoie.

La prima masă a zilei este important să te bucuri de alimente hrănitoare care să-ți regleze apetitul și să te ajute să ai suficientă energie pentru a începe ziua exact așa cum îți dorești. Te invităm să descoperi un amestec de ingrediente pentru granola de casă sau o rețetă delicioasă de terci de ovăz. Înainte de a prepara una din aceste rețete delicioase, vezi ce spun specialiștii despre produsele pe care nu le recomandă la micul dejun.  

Cerealele cu arome

Pe lista de alimente pe care e recomandat să le eviți la micul dejun se enumeră cerealele cu arome. Cerealele sunt alegerea celor mai mulți oameni când vine vorba de pregătirea unui mic dejun rapid. Cu toate acestea, cerealele cu arome s-ar putea să nu fie cea mai sănătoasă alegere pe care ai putea să o faci.

Reclamă

Cerealele care conțin o cantitate mare de zahăr nu fac altceva decât să te împingă să consumi dulciuri la cea mai importantă masă a zilei. În plus acestea sub bogate în ulei și multe alte arome artificiale care nu aduc niciun beneficiu organismului tău. Cerealele cu arome sunt de cele mai multe ori lipsite de nutrienții esențiali organismului. În loc să te bucuri de o masă bogată în fibre, te vei amăgi cu o masă bogată în zahăr și carbohidrați.

Batoane cu cereale

Batoanele cu cereale pot fi o alegere la fel de nesănătoasă. Acestea sunt bogate în zahăr  și conțin foarte puține proteine. Chiar dacă la prima vedere par o alegere sănătoasă, lucrurile s-ar putea să nu fie ceea ce par.

Reclamă

În plus, batoanele cu cereale pot conține ciocolată și multe alte ingrediente care ți-ar putea pune în pericol silueta. Unele batoane cu cereale conțin fructe confiate care ar putea crește nivelul zahărului din sânge, dar și inflamația. Uite o listă utilă cu alimente care cresc inflamația în corp și pe care ar fi recomandat să le eviți.

Iaurt cu arome

Iaurtul poate fi o alegere excelentă pentru micul dejun. Cu toate acestea, lucrurile se complică atunci când alegi să consumi un iaurt cu arome artificiale. Iaurtul cu arome artificiale poate fi extrem de dăunător organismului tău. Nu doar că acesta este bogat în zahăr, dar și în calorii care nu-ți vor fi deloc necesare. Iaurtul cu fructe și arome se numără pe lista de alimente pe care e recomandat să le eviți la micul dejun.

Acesta mai poate conține grăsimi nesănătoase și aditivi alimentari. Acestea pot conține amidon modificat, fosfat de amidon, amidon acetilat, ingrediente ce fac parte din categoria de ”E”-uri periculoase. Chiar și iaurturile cu fructe dietetice ascund urme de zahăr. Deși producătorii pot spune că zahărul nu a fost adăugat, în aceste produse se pot afla îndulcitori artificiali sau potențatori de aromă.

Pâine prăjită, gogoși sau biscuiți

Este foarte puțin probabil ca pâinea albă prăjită să-ți ofere o senzație de sațietate pe termen lung. Ceea ce te ajută să-ți controlezi apetitul este o dietă bogată în fibre. Uite o listă cu alimente care conțin necesarul de fibre pentru o dietă sănătoasă și echilibrată. Ele te vor ajuta să-ți controlezi apetitul și să ajungi la silueta pe care ți-o dorești.

Pâinea prăjită, pe de altă parte, reușește să-ți crească rapid colesterolul și să-ți adauge câteva kilograme în plus. Consumată în mod frecvent, aceasta își va lăsa amprenta asupra siluetei tale. În aceeași categorie intră și gogoșile și biscuiții. Toate aceste produse sunt bogate în zahăr și carbohidrați. Deși pe moment te vei simți plină de energie, s-ar putea ca aceasta să dispară la fel de rapid pe cât a venit.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×