Ultimele studii despre postul intermitent au fost controversate. Dieteticienii și oamenii de știință deopotrivă s-au concentrat asupra celei mai populare diete din ultimii ani. Un studiu publicat în Annual Review of Nutrition spune că acest mod de a mânca i-a ajutat pe participanți să-și supraalimenteze pierderea în greutate prin creșterea metabolismului. Totuși, în acest timp ei au fost limitați la numărul de calorii consumau efectiv, scrie eatthis.com.
Postul intermitent poate provoca pierdere masei musculare
O altă cercetare preluată din Jurnalul Internațional de Proprietăți Alimentare a menționat că postul intermitent are, de asemenea, potențialul de a crește stresul oxidativ.
Acest stil de a mânca nu este perfect. Un studiu publicat de Frontiers in Nutrition a remarcat că participanții care au urmat acest regim alimentar s-au confruntat cu dureri de cap mai frecvente, mai ales în primele zile. Acest lucru s-a întâmplat mai ales până când s-au adaptat la noul ciclu alimentar.
Un alt studiu de la PLoS One a remarcat că postul intermitent ar putea duce la probleme digestive. Constipația sau diareea sunt printre cele mai frecvente.
O altă cercetare cheie a dezvăluit modul în care postul intermitent i-a afectat pe cei care urmează dieta în ceea ce privește masa musculară.
Studiile care scot în evidență dezavantajele postului intermitent
Un studiu al JAMA a scos în evidență modul în care un model de alimentație cu restricții de timp, cum ar fi postul intermitent, afectează pierderea în greutate în cazul oamenilor obezi și supraponderale. Participanții au fost instruiți să mănânce cât doresc între prânz și ora 20:00. Această metodă a fost adoptată în fiecare zi. Participanții nu aveau restricții speciale cu privire la ceea ce puteau consuma. Cercetătorii au observat că acest stil de a mânca nu a afectat în mod semnificativ greutatea participanților la studiu. Totuși, a dezvăluit și un alt dezavantaj crucial al dietei. Se pare că grupul care a pierdut în greutate în studiu a pierdut predominant masa musculară, în loc de grăsimea stocată.
Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că participanții puteau mânca orice doreau. Rezultatele ar putea sau nu să arate diferit dacă indivizii ar urmat diete mai stricte. Aici referirea se face atât la numărul de calorii, dar și la grupele de alimente. Între timp, se pare că acest plan de alimentație special, fără nicio limitare, poate fi un dezastru pentru cei care doresc să-și dezvolte musculatura în timp ce ard grăsimile suplimentare.