Reclamă

Postul intermitent poate provoca pierdere masei musculare. Află ce spune cel mai recent studiu

Încercarea de a-ți da seama exact cum să-ți organizezi micul dejun zilnic poate fi descurajantă. Acest lucru se întâmplă în primul rând dacă vrei să te menții în formă sau să crești masa musculară. Această întrebare devine și mai dificilă dacă decizi să urmezi o anumită dietă. Acest articol este despre cum postul intermitent poate provoca pierdere masei musculare.

Publicat: 18 mai 2022, 8:10

Ultimele studii despre postul intermitent au fost controversate. Dieteticienii și oamenii de știință deopotrivă s-au concentrat asupra celei mai populare diete din ultimii ani. Un studiu publicat în Annual Review of Nutrition spune că acest mod de a mânca i-a ajutat pe participanți să-și supraalimenteze pierderea în greutate prin creșterea metabolismului. Totuși, în acest timp ei au fost limitați la numărul de calorii consumau efectiv, scrie eatthis.com.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Postul intermitent poate provoca pierdere masei musculare

O altă cercetare preluată din Jurnalul Internațional de Proprietăți Alimentare a menționat că postul intermitent are, de asemenea, potențialul de a crește stresul oxidativ.

Acest stil de a mânca nu este perfect. Un studiu publicat de Frontiers in Nutrition a remarcat că participanții care au urmat acest regim alimentar s-au confruntat cu dureri de cap mai frecvente, mai ales în primele zile. Acest lucru s-a întâmplat mai ales până când s-au adaptat la noul ciclu alimentar.

Un alt studiu de la PLoS One a remarcat că postul intermitent ar putea duce la probleme digestive. Constipația sau diareea sunt printre cele mai frecvente.

O altă cercetare cheie a dezvăluit modul în care postul intermitent i-a afectat pe cei care urmează dieta în ceea ce privește masa musculară.

Reclamă

Studiile care scot în evidență dezavantajele postului intermitent

Un studiu al JAMA a scos în evidență modul în care un model de alimentație cu restricții de timp, cum ar fi postul intermitent, afectează pierderea în greutate în cazul oamenilor obezi și supraponderale. Participanții au fost instruiți să mănânce cât doresc între prânz și ora 20:00. Această metodă a fost adoptată în fiecare zi. Participanții nu aveau restricții speciale cu privire la ceea ce puteau consuma. Cercetătorii au observat că acest stil de a mânca nu a afectat în mod semnificativ greutatea participanților la studiu. Totuși, a dezvăluit și un alt dezavantaj crucial al dietei. Se pare că grupul care a pierdut în greutate în studiu a pierdut predominant masa musculară, în loc de grăsimea stocată.

Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că participanții puteau mânca orice doreau. Rezultatele ar putea sau nu să arate diferit dacă indivizii ar urmat diete mai stricte. Aici referirea se face atât la numărul de calorii, dar și la grupele de alimente. Între timp, se pare că acest plan de alimentație special, fără nicio limitare, poate fi un dezastru pentru cei care doresc să-și dezvolte musculatura în timp ce ard grăsimile suplimentare.

Reclamă

Școala de Medicină Harvard a examinat studiul. A remarcat că capcana din postul intermitent este din cauza faptului că oricine urmează dieta are nevoie de îndrumări nutriționale. Persoanele care o adoptă ar trebui să urmeze anumite modele de exerciții pentru a vedea rezultate reale. Ei au remarcat, de asemenea, că, fără antrenament sau diete adecvate, cum ar fi dieta mediteraneană sau dieta Paleo, postul intermitent are un potențial mare de pierdere musculară.

Indiferent dacă sau nu să ții postul intermitent, asigură-te că eviți să sari peste micul dejun.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două porții de salată de dovlecei copți
Rețete
Salată de dovlecei copți. Rețetă asemănătoare cu salata de vinete
Această rețetă de salată de dovlecei copți este similară cu salata de vinete, având o textură cremoasă și un gust savuros. Este o alternativă excelentă pentru cei care caută o variantă diferită, dar la...
2
dragon cu bănuți în gură pe un fond deschis la culoare
Horoscop
5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Vezi dacă te numeri printre ele
Astrologii anunță că mulți dintre nativi vor reuși să-și găsească ferestrele de oportunitate în următoarea perioadă. Aceste 5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta sunt totuși mult mai active. Adevăruri vor ieși la...
3
Familia Regală la Trooping the Colour 2024
Familia Regală
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024. A fost prima reuniune a Prințesei și a...
4
O femeie care își notează în jurnal
Horoscop
Afirmații care pot atrage norocul în viața ta, potrivit unui astrolog
Afirmațiile sunt un truc care ne poate schimba pentru totdeauna soarta. Ne petrecem tot timpul cu noi înșine, ascultându-ne gândurile. Mentalitatea pe care o ai modelează și colorează fiecare experiență din viață. Ai mai...
5
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt în bol alb, alături de mărar verde
Rețete
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt. Rețetă tradițională din Banat
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt este un fel de mâncare tradițională din bucătăria românească, simplu de preparat și foarte gustos. Este o rețetă bănățeană simplă și extrem de gustoasă, preparată din dovlecei...
PARTENERI
×