Popcornul este deja o rutină pentru cei mai mulți iubitori de film. La prima vedere este o gustare rapidă, ieftină și sănătoasă. Cu toate acestea, dacă nu este consumat în cantitățile potrivite, popcornul oae face mai mult rău decât bine pentru sănătatea ta.
Efectele consumului de popcorn
Popcornul, care nu conține alte adaosuri sau arome, este bogat în carbohidrați, fibre și antioxidanți. Floricelele de porumb sunt nelipsite din brațele oricărui cinefil. De-a lungul timpului, specialiștii au stabilit că popcornul poate fi o gustare sănătoasă.
Este important ca floricelele de porumb să fie consumate cu măsură, astfel încât să nu provoace rău organismului. Popcornul devine nesănătos atunci când este gătit în ulei, unt sau îi sunt adăugate tot felul de arome precum zahărul, sarea sau caramelul. O porție care nu depășește 30 -35 de grame poate fi o gustare sănătoasă, ideală pentru orice situație.
Îți oferă aportul necesar de fibre și proteine
Efectele consumului de popcorn pot fi, de cele mai multe ori, benefice asupra organismului. Popcornul poate fi o sursă excelentă de fibre și proteine pentru organism. În plus, o porție de popcorn îți oferă rapid senzația de sațietate și nu conține multe calorii. Consumul de popcorn îți poate satisface rapid și sănătos nevoia de hrană.
Poți consuma popcorn fără să-ți fie teamă că vei pune kilograme în plus. Conform publicației EatThis, Not That, trei căni mici de popcorn pt să-ți ofere, în medie, 3.6 grame de fibre și să aibă sub 100 de calorii.
Nutriționiștii recomandă consumul de popcorn simplu, fără sare sau unt. În locul acestor arome clasice poți încerca să-l condimentezi cu alte condimente gustoase în funcție de preferințele tale.
Te invităm să descoperi mai jos o listă amănunțită cu alimente care conțin fibre. Uite cum poți să-ți diversifici dieta într-un mod sănătos.