Reclamă

Efectele consumului de popcorn. Ce spun specialiștii despre una dintre cele mai îndrăgite gustări

Popcornul este o gustare ideală, mai ales dacă urmează să vizionezi filmul preferat. Acesta este preferat zilnic de milioane de persoane, însă puțini se întreabă care sunt efectele consumului de popcorn asupra organismului. Nutriționiștii au încercat să lămurească mai multe aspecte ce țin de alegerea acestei gustări delicioase.

Publicat: 13 mai 2022, 7:01

Popcornul este deja o rutină pentru cei mai mulți iubitori de film. La prima vedere este o gustare rapidă, ieftină și sănătoasă. Cu toate acestea, dacă nu este consumat în cantitățile potrivite, popcornul oae face mai mult rău decât bine pentru sănătatea ta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Efectele consumului de popcorn

Popcornul, care nu conține alte adaosuri sau arome, este bogat în carbohidrați, fibre și antioxidanți. Floricelele de porumb sunt nelipsite din brațele oricărui cinefil. De-a lungul timpului, specialiștii au stabilit că popcornul poate fi o gustare sănătoasă.

Este important ca floricelele de porumb să fie consumate cu măsură, astfel încât să nu provoace rău organismului. Popcornul devine nesănătos atunci când este gătit în ulei, unt sau îi sunt adăugate tot felul de arome precum zahărul, sarea sau caramelul. O porție care nu depășește 30 -35 de grame poate fi o gustare sănătoasă, ideală pentru orice situație.

Îți oferă aportul necesar de fibre și proteine

Efectele consumului de popcorn pot fi, de cele mai multe ori, benefice asupra organismului. Popcornul poate fi o sursă excelentă de fibre și proteine pentru organism. În plus, o porție de popcorn îți oferă rapid senzația de sațietate și nu conține multe calorii. Consumul de popcorn îți poate satisface rapid și sănătos nevoia de hrană.

Reclamă

Poți consuma popcorn fără să-ți fie teamă că vei pune kilograme în plus. Conform publicației EatThis, Not That, trei căni mici de popcorn pt să-ți ofere, în medie, 3.6 grame de fibre și să aibă sub 100 de calorii.

Nutriționiștii recomandă consumul de popcorn simplu, fără sare sau unt. În locul acestor arome clasice poți încerca să-l condimentezi cu alte condimente gustoase în funcție de preferințele tale.

Te invităm să descoperi mai jos o listă amănunțită cu alimente care conțin fibre. Uite cum poți să-ți diversifici dieta într-un mod sănătos.

Reclamă

Poate să proavoace balonare

Deși este o gustare rapidă și preferată de cei mai mulți consumatori, popcornul poate avea și efecte negative asupra organismului. Pentru unele persoane, consumul de popcorn poate duce la apariția balonării. Persoanele care nu reușesc să digere în întregime popcornul s-ar putea să resimtă probleme din cauza bulelor de aer.

În astfel de cazuri, specialiștii recomandă o atenție mult mai mare asupra mărimii porțiilor pe care le consumi. Totodată, aceștia spun că este foarte importantă să mesteci cu atenție și să nu te grăbești atunci când consumi această gustare delicioasă. Deși popcornul este o sursă excelentă de fibre, dacă nu este consumat în modul potrivit poate duce la constipație și balonare.

Poate crește aportul de antioxidanți

Printre efectele benefice ale consumului de popcorn se numără și creșterea aportului de antioxidanți consumați zilnic. Conform nutriționiștilor, popcornul este bogat în antioxidanți care ajută la lupta împotriva radicalilor liberi ce pot cauza probleme celulelor corpului.

Un studiu publicat de Universitatea din Scranton a demonstrat că popcornul poate conține mai mulți antioxidanți decât anumite fructe și legume. O porție de popcorn poate conține până la 300 de miligrame de antioxidanți. Specialiștii spun că o porție de popcorn poate să-ți aducă cel puțin 13 % din aportul zilnic necesar de antioxidanți.

Poate să-ți adauge kilograme în plus

Popcornul poate fi o gustare rapidă și sănătoasă. Cu toate acestea, consumat alături de toppinguri precum untul, caramelul sau sarea poate să-i adauge nenumărate calorii. O porție de popcorn se poate transforma rapid dintr-o gustare sănătoasă, într-o metodă sigură de a lua câteva kilograme în plus.

Popcornul care vine cu diferite arome conține, de cele mai multe ori, grăsimi saturate. Dacă îți dorești să ai o siluetă de invidiat, iar eforturile pe care le depui în sala de sport să nu fie afectate, atunci a în calcul consumul de popcorn fără alte arome artificiale.

În loc să optezi pentru o pungă de popcorn cu unt, poți alege o pungă de popcorn fără aromă pe care să o transformi într-o gustare delicioasă cu puțin ulei de măsline și condimentele preferate. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×