Reclamă

Obiceiuri alimentare la micul dejun care pot preveni apariția demenței. Ce spun cele mai recente cercetări ale specialiștilor

Diagnosticul demenței a devenit tot mai răspândit în ultimii ani. Studiile au arătat că o persoană din șase care are peste 80 de ani poate ajunge să sufere de demență. Deși primele simptome ale acestei boli pot fi identificate înainte ca ea să se instaleze complet, specialiștii încearcă să atragă atenția cu privire la importanța prevenției unei astfel de boli. Iată o listă cu obiceiuri alimentare la micul dejun care pot preveni apariția demenței.

Publicat: 1 mai 2022, 6:12

Mai multe studii realizate în ultimii ani au identificat primele simptome ale demenței. Încă din anul 1937 se vorbește despre posibilitate întârzierii unei astfel de boli. Degradarea progresivă a creierului ar trebui să fie un lucru îngrijorător pentru orice persoană. Acesta este și motivul pentru care specialiștii încearcă să-i facă pe oameni să conștientizeze nevoia de a avea grijă de sănătatea creierului lor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Obiceiuri alimentare la micul dejun care pot preveni apariția demenței

Degradarea cognitivă a creierului vine la pachet cu o serie de simptome care pot fi supărătoare pentru orice persoană. De la pierderea memoriei, până la instalarea depresiei, toate acestea duc la degradarea lentă, dar sigură, a stilului de viață pe care l-ai avut. Deși nu există un tratament special pentru vindecarea acestei boli, există o mulțime de metode prin care ea poate fi încetinită sau chiar prevenită din timp.

Adaugă nucile în dieta ta zilnică

Dacă ești în întârziere și nu ai timp pentru micul dejun, atunci încearcă să iei la tine o grămăjoară de mieji de nucă. Aceștia sunt excelenți pentru creier și nu numai. Nucile sunt o sursă excelentă de acid alfa-linoleic, o formă de grăsimi polinesaturate omega-3.

Câteva grame de nuci pot stimula creierul și funcțiile acestuia, lucru care ajută în timp la prevenirea demenței. Dacă timpul îți permite atunci poți prepara din timp gustări care să includă nucile în ele.

Reclamă

Începe dimineța cu un terci de ovăz

Unul din principalele obiceiuri alimentare la micul dejun care pot preveni apariția demenței spune că este recomandat să consumi terci de ovăz la prima masă a zilei. Nivelurile scăzute ale anumitor nutrienți cu ar fi acidul folic, vitamina E și flavonoidele sunt legate de funcționarea cognitivă deficitară. Nutriționiștii recomandă să se consume în mod regulat la micul dejun fulgi de ovăz sau cereale integrale.

Acestea sunt o rusă excelentă de vitamina B, acid folic și vitamina B12. Alături de fulgii de ovăz se pot adăuga migdale, nuci, semințe de chia sau semințe de floarea soarelui. Pentru a adăuga un plus de savoare poți pune alături și fructele tale preferate. Fructele de pădure, de exemplu, sunt bogate în antioxidanți, ajută la protejarea conexiunilor neuronale și la prevenirea apariției demenței.

Reclamă

Include consumul de ouă în dieta ta

Ouăle, preparate în orice mod dorești, pot fi incluse într-un mic dejun bogat în proteine. Consumul de ouă s-a dovedit că ajută la pierderea în greutate. Totodată acesta ajută și la dezvoltarea mușchilor.Mai mult, studiile arată că ouăle îmbunătățesc funcțiile creierului.

Mai multe studii au arătat că persoanele care mănâncă ouă cu tot cu gălbenuș înregistrează scoruri mai bune în examenele pe care le au de susținut. Pe termen lung, consumul de ouă îmbunătățește memoria și capacitatea de concentrare. Te invităm să descoperi mai multe despre beneficiile dietei cu ouă fierte pentru sănătatea organismului tău.

Evită consumul de zahăr și carbohidrați la prima masă a zilei

Este important să adopți câteva obiceiuri alimentare la micul dejun care pot preveni apariția demenței.În timp, acestea te pot ajuta să ai un stil de viață mai sănătos, iar tu să te bucur de mai multe momente frumoase alături de familia și cei dragi.

Specialiștii atrag atenția cu privire la consumul de zahăr și carbohidrați la prima masă a zilei. Dacă nu ești adepta fulgilor de ovăz, cel mai probabil că preferi să bei cafeaua alături de o gogoașă sau o felie din prăjitura ta preferată. Chiar și banalele cereale cu lapte pot avea un impact negativ asupra sănătății tale dacă nu sunt consumate cu moderație.

Zahărul rafinat are un impact negativ asupra corpului tău. Consumat în exces acesta poate da stări de apatie din cauza glicemiei care crește și scade foarte rapid în urma consumul acestuia. Mai mult, nutriționiștii sunt de părere că zahărul și carbohidrații se numără printre produsele care pot provoca inflamația la nivelul corpului. Iată o listă amănunțită cu alimente care produc inflamația în corp și de ce este important să stai departe de ele. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și levitează într-o pădure cu copaci cu flori roz
Horoscop
Zodii care nu iartă cu ușurință. Nativii care au o latură dușmănoasă
Există unele zodii care nu iartă cu ușurință. Acești nativi au o latură dușmănoasă pe care nu o lasă la vedere de la prima întâlnire. Sunt zodii răzbunătoare, care se pot preface că au...
2
JLo, fotografiată în timp ce deschide ușa unui studio de dans
Divertisment
Jennifer Lopez a fost fotografiată în timp ce se îndreaptă către un studio de dans. Vedeta a anulat mai multe spectacole fără nicio explicație
Jennifer Lopez a fost fotografiată în timp ce se îndreaptă către un studio de dans. Vedeta a anulat mai multe spectacole fără nicio explicație. Acum, ea părea destul de abătută, iar gesturile ei către...
3
Kristen Stewart, într-o ținută din sacou și fustă, pe covorul roșu
Divertisment
Kristen Stewart a fost văzută în lenjerie intimă și tocuri înalte pe stradă. Actrița a avut o apariție îndrăzneață în New York
Kristen Stewart a fost văzută în lenjerie intimă și tocuri înalte pe stradă. Actrița a avut o apariție îndrăzneață în New York. Ea și-a etalat silueta într-unul dintre cele mai sexy look-uri de până...
4
Kate Middleton, într-o ținută de culoare negră, cu o pălărie cu boruri mari
Divertisment
De câte ori și-a cerut Familia Regală Britanică scuze în mod public. Cel mai recent a făcut-o Kate Middleton
De câte ori și-a cerut Familia Regală Britanică scuze în mod public a fost dezvăluit. Se știe că membrii regali au anumite obiceiuri și tradiții pe care le respectă și cu greu li se...
5
Porții de plăcintă cu brânză și urzici pe o farfurie, alături de roșii proaspete, urzici și o sticlă cu ulei
Rețete
Plăcintă cu brânză și urzici. Rețeta vedetă a primăverii
Dacă îți plac urzicile și ți-ai propus să le incluzi în cât mai multe preparate culinare, încercă și rețeta de plăcintă cu brânză și urzici. Este una dintre rețetele vedetă ale primăverii. Poți prepara...
PARTENERI
×