Mai multe studii realizate în ultimii ani au identificat primele simptome ale demenței. Încă din anul 1937 se vorbește despre posibilitate întârzierii unei astfel de boli. Degradarea progresivă a creierului ar trebui să fie un lucru îngrijorător pentru orice persoană. Acesta este și motivul pentru care specialiștii încearcă să-i facă pe oameni să conștientizeze nevoia de a avea grijă de sănătatea creierului lor.
Obiceiuri alimentare la micul dejun care pot preveni apariția demenței
Degradarea cognitivă a creierului vine la pachet cu o serie de simptome care pot fi supărătoare pentru orice persoană. De la pierderea memoriei, până la instalarea depresiei, toate acestea duc la degradarea lentă, dar sigură, a stilului de viață pe care l-ai avut. Deși nu există un tratament special pentru vindecarea acestei boli, există o mulțime de metode prin care ea poate fi încetinită sau chiar prevenită din timp.
Adaugă nucile în dieta ta zilnică
Dacă ești în întârziere și nu ai timp pentru micul dejun, atunci încearcă să iei la tine o grămăjoară de mieji de nucă. Aceștia sunt excelenți pentru creier și nu numai. Nucile sunt o sursă excelentă de acid alfa-linoleic, o formă de grăsimi polinesaturate omega-3.
Câteva grame de nuci pot stimula creierul și funcțiile acestuia, lucru care ajută în timp la prevenirea demenței. Dacă timpul îți permite atunci poți prepara din timp gustări care să includă nucile în ele.
Începe dimineța cu un terci de ovăz
Unul din principalele obiceiuri alimentare la micul dejun care pot preveni apariția demenței spune că este recomandat să consumi terci de ovăz la prima masă a zilei. Nivelurile scăzute ale anumitor nutrienți cu ar fi acidul folic, vitamina E și flavonoidele sunt legate de funcționarea cognitivă deficitară. Nutriționiștii recomandă să se consume în mod regulat la micul dejun fulgi de ovăz sau cereale integrale.
Acestea sunt o rusă excelentă de vitamina B, acid folic și vitamina B12. Alături de fulgii de ovăz se pot adăuga migdale, nuci, semințe de chia sau semințe de floarea soarelui. Pentru a adăuga un plus de savoare poți pune alături și fructele tale preferate. Fructele de pădure, de exemplu, sunt bogate în antioxidanți, ajută la protejarea conexiunilor neuronale și la prevenirea apariției demenței.