Reclamă

Ce e recomandat să faci întotdeauna înainte de o plimbare: sfaturile specialiștilor

Pregătirea corpului este cheia oricărui succes în ceea ce privește un antrenament. Află ce e recomandat să faci întotdeauna înainte de o plimbare și care sunt sfaturile specialiștilor.

Publicat: 7 aprilie 2022, 8:13

Mersul pe jos este mai mult decât o modalitate de a ajunge de la punctul A la punctul B. Este, de asemenea, o formă excelentă de exercițiu și aduce cu sine o serie de beneficii pentru sănătate. "Există atât de multe motive pentru a include mersul pe jos în rutina ta de fitness", spune antrenorul personal Samantha Ciaccia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce e recomandat să faci întotdeauna înainte de o plimbare

„Deoarece este de intensitate scăzută, mersul pe jos este o modalitate prietenoasă cu articulațiile de a arde grăsimile. De a menține o greutate sănătoasă”. Există și beneficii psihologice, mai spune Ciaccia. „Plimbările în aer liber îți permit să încetinești, să iei o gură de aer proaspăt. Să îți eliberezi capul de stres și tensiune. Beneficiile sunt și mai mari dacă aduci un prieten pentru acea interacțiune socială suplimentară.”

Așa că, cu ajutorul câtorva antrenori, eatthis.com a notat care sunt cele trei lucruri pe care e recomandat să le faci întotdeauna înainte de o plimbare.

Reclamă

Pentru a preveni durerile și rănile este vital să îți pregătești corpul pentru mișcare. În continuare, Ciaccia și alți doi antrenori împărtășesc ceea ce le spun clienților lor să facă ca să se pregătească pentru antrenamentele de mers pe jos. Urmează sfaturile lor pentru a profita la maximum de pașii în aer liber. Desigur, înainte de a începe orice program de exerciții, asigură-te că starea de sănătate îți permite acest lucru. Mai ales dacă ai afecțiuni care îți pun sănătatea în pericol.

Hidratează-te

Dacă nu bei apă pe tot parcursul zilei, umple o sticlă mare de apă și începe să bei din ea cu două sau trei ore înainte de plimbare. „Acest lucru te asigură că intri în antrenament hidratat”, spune Ciaccia. „Asigurându-te că ești hidratată înainte de un antrenament, acest lucru te va ajuta să ai articulațiile pregătite.

Să gestionezi așa cum trebuie temperatura corpului și să transporți toți nutrienții către mușchii de care au nevoie pentru a face exerciții. Dacă ești deshidratată, te vei simți mai obosită și poate chiar amețită sau te vei confrunta cu crampe musculare.”

Zoe Schwartz, un alt antrenor care a vorbit pentru eatthis.com, observă, de asemenea, importanța hidratării. Ea spune că e indicat să nu mai bei apă cu 30 sau 40 de minute înainte de a începe antrenamentul, mai ales dacă nu există baie de pe traseul tău.” Calibrează consumul de apă și sincronizează-l în funcție de experiența cu propriul corp. Continuă să te hidratezi până când simți că ai hidratarea potrivită înainte de mers”, spune Schwartz.

Reclamă

Dă un pic de atenție genunchilor și fesierilor

Înainte de un antrenament, este important să îți încălzești fesierii și să îți întinzi genunchii, potrivit Kit Rich, NASM, un antrenor personal celebru. „Când îți activezi fesierii înainte de a merge, aceștia îți pot susține mai bine corpul. Pot ajuta la scăderea presiunii asupra șoldurilor, genunchilor și spatelui”, explică ea, menționând că este ideal să faci 15 până la 20 de repetări de genuflexiuni.

Află cum să slăbești rapid și sănătos mergând zilnic pe jos. Pentru a pierde kilogramele în plus într-un mod sănătos ai nevoie de noi obiceiuri în rutina zilnică.

Încălzește-ți picioarele

Fesierii și zona dintre picioare nu sunt singurele zone ale corpului care au nevoie de încălzire. Într-o lume ideală, ai petrece ceva timp pregătindu-ți picioarele și pentru o plimbare. „Știu că încălzirea picioarelor sună ciudat, dar sunt primele lucruri care ating pământul. Ceea ce se întâmplă cu picioarele îți afectează restul corpului în timp ce mergi”, spune Ciaccia. Pentru a pregăti picioarele pentru acțiune, Ciaccia recomandă să faci două sau trei seturi de mers pe călcâi și plimbări în vârful picioarelor. Acest sfat e pe lista cu ce e recomandat să faci întotdeauna înainte de o plimbare.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×