Reclamă

Alimente care produc inflamația în corp, potrivit specialiștilor

E greu de crezut, dar specialiștii spun că trebuie să le elimini din alimentație dacă vrei să te simți mai bine. Iată lista cu alimente care produc inflamația în corp. Oricine dorește să adopte o alimentație sănătoasă nu poate greși urmărind ce alimente din dietă le pot duce la inflamația din organism.

Publicat: 24 februarie 2022, 8:31

Potrivit Clinicii Cleveland, corpul tău declanșează un răspuns al sistemului imunitar atunci când crede că bacteriile sau alți agenți patogeni l-au invadat. Corpul trimite inițial citokine și alte celule inflamatorii pentru a lupta împotriva problemei și pentru a începe procesul de vindecare. Ceea ce duce la umflături, durere, piele înroșită și multe altele simptome, scrie eatthis.com.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente care produc inflamația în corp

Uneori, inflamația acută apare atunci când te rănești, dar poate apărea și inflamația cronică. Acest tip de inflamație are loc atunci când corpul tău declanșează un răspuns al sistemului imunitar, în ciuda faptului că nu este în pericol. Inflamația cronică poate duce la o varietate de boli precum cancerul și boala Alzheimer.

În timp ce anumite afecțiuni medicale pot duce la această boală, cei care fumează, au IMC ridicat și beau alcool în exces se pot confrunta cu această afecțiune.

Anumite alimente, cum ar fi alimentele prăjite sau carnea procesată, declanșează, de asemenea, inflamația. Urmărirea elementelor care agravează această afecțiune te poate ajuta să te simți mai bine pe termen lung.

Sunt persoane care au adoptat o altă variantă de alimentație. Iată ce surse de proteine există pentru persoanele vegetariene și vegane.

Reclamă

Carnea

Carnea tocată este considerată un trigger pentru inflamațiile din organism. Din păcate, orice înseamnă proteină animală poate duce la o asemenea afecțiune. Carnea are acest efect asupra organismului din cauza faptului că are în compoziție grăsime. Anumiți aminoacizi din carne pot cauza inflamarea organelor din corp.

„Oamenii care mănâncă multă carne asimilează în organism și nitrați care sunt, de asemenea, inflamatori”, continuă Hunnes. „Consumarea alimentelor bogate în grăsimi și produse din carne poate modifica, de asemenea, sensibilitatea la insulină. Poate duce la creșterea în greutate, precum și inflamația gastrointestinală.

Reclamă

Studiile au mai demonstrat că dietele ketogenice și dietele paleo pentru pierderea în greutate sunt nesănătoase și inflamatorii.

Dressing-ul pentru salată

Cercetările au mai arătat de-a lungul timpului că consumul de zahăr din dietă, consumat în cantități mari contribuie la creșterea inflamației”, Johna Burdeos, RD.

Chiar dacă nu pare, aceste sosuri pentru salate conțin mult zahăr adăugat. Sfatul nutriționiștilor este că aceste sosuri din magazine să fie înlocuite cu cele care se pot prepara în casă, cu o bază din ulei de măsline. Acesta din urmă conține mult Omega-3 și acizi grași sănătoși care pot duce la creșterea inflamației în organism.

Pentru o textură mai cremoasă, poți adăuga avocado.

Batoanele cu granola

În timp ce sosurile pentru salată pot avea zahăr în exces, alte produse alimentare populare sunt bogate în carbohidrați procesați care duc la creșteri de inflamației. Dacă ai nevoie de o gustare rapidă, asigură-te că verifici conținutul nutrițional al batoanelor preferate de granola. În caz contrar, s-ar putea să ai o gustare care poate provoca, fără să știi, o inflamație vizibilă.

„Batoanele de granola pot fi înlocuite cu fructe și nuci simple, fără zahăr adăugat. Combinația îți poate oferi textura dulce și crocantă asemănătoare unui baton granola, dar fără zahăr adăugat. Veți obține, de asemenea, beneficiul fibrelor din fructe și nuci, despre care s-a demonstrat că reduc markerii inflamației.”

Iaurt înghețat

„Nu toate iaurturile înghețate sunt făcute din aceleași ingrediente”, spune Susan Kelly, RD la Pacific Analytics. Din păcate, unii producători conțin zahăr în exces.

S-ar putea să te gândești la iaurtul înghețat ca la o variantă sănătoasă a înghețatei, dar anumite iaurturi înghețate au suficient zahăr pentru a contracara orice imagine sănătoasă pe care ar fi încercat să o transmită. Dacă vrei să te bucuri de acest răsfăț, nu intra în panică. Poți în continuare să mănânci iaurt înghețat și să slăbești. Orice lucru are o limită și chiar și la dietă te poți răsfăța din când în când.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×