Reclamă

Sfaturi de sănătate care sunt virale pe TikTok și care chiar funcționează, spun studiile

Când știința și rețelele sociale formează echipa perfectă se întâmplă astfel de lucruri. Ce este mai bun decât un sfat de sănătate online care nu este doar distractiv, ușor și accesibil, ci și susținut de știință? Iată o listă cu sfaturi de sănătate care sunt virale pe TikTok și care chiar funcționează.

Publicat: 29 mai 2022, 7:55

Sănătatea organismului este un lucru care trebuie să ocupe un loc important în viața fiecărui om. Cum lucrurile evoluează rapid pe plan medical, iar provocările sunt constante, oamenii primesc tot felul de sfaturi prin intermediul rețelelor sociale. Un detaliu important de menționat este faptul că acesta trebuie tratate cu reticență. E important să fie verificate pentru că nu toate sunt general valabile, spune eatthis.com.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

5 sfaturi de sănătate care sunt virale pe TikTok

Chiar dacă vorbim despre TikTok, o platformă care este tratată ca un mod de distracție, oamenii cu studii au profitat de această ocazie pentru a se face auziți. Sunt profesori care le dau sfaturi copiilor pe TikTok și chiar medici care ajung mai ușor la pacienții lor pe această cale. Urmărește mai jos sfaturi 5 sfaturi de sănătate care sunt virale pe TikTok și care sunt și susținute de știință.

Tehnica adecvată de folosire a aței dentare

Îți folosești ața dentară corect? Acest videoclip TikTok arată tehnica corectă pentru a aduce dinții în stare perfectă.

„Nu lipsesc conversațiile pe internet despre folosirea aței dentare și dacă ar trebui să o faci sau nu. Cu toate acestea, orice dentist vă va spune că folosirea aței dentare este o parte integrantă a obiceiurilor de sănătate orală. Există mai multe motive pentru care Asociația Stomatologică Americană (ADA) recomandă, de asemenea, folosirea aței dentare cel puțin o dată pe zi”, spune Leslie Wessinger, DDS.

Reclamă

Nu mânca niciodată tăiței Ramen instant

De ce sunt tăițeii instant atât de răi? Acest videoclip TikTok avertizează despre cât de toxic și nesănătos este ramenul instant. „Ramenul instant este foarte bogat în sodiu”, spune Michelle Dudash, RDN.

„Este mult mai bine să cumperi o cutie de supă cu legume, cereale integrale și proteine slabe, cum ar fi fasolea sau puiul. Dacă îți este poftă de un castron de tăiței asiatici, fierbi niște tăiței de orez brun sau tăiței de hrișcă. Adaugă legume sotate și edamame.”

Reclamă

Cum să scapi de durerile de cap

Vrei să scapi rapid de o durere de cap? Un videoclip TikTok arată cum masarea urechilor poate ameliora o durere de cap de tensiune. „Durerile de cap sunt cel mai frecvent tip de cefalee”, spune Johns Hopkins Medicine. „Stresul și tensiunea musculară sunt adesea factori în aceste dureri de cap. Durerile de cap de obicei nu provoacă greață, vărsături sau sensibilitate la lumină.”

Stai pe pământ cu picioarele goale

Un videoclip TikTok prezintă beneficiile pentru sănătate de a sta pe pământ cu picioarele goale. „Earthing” și „Grounding” sunt două nume date tehnicilor terapeutice care conectează corpul la proprietățile electrice naturale ale pământului. Acestea două au diverse beneficii pentru sănătate, spune Liam McAuliffe, M.T.S.

„La început, acest lucru poate suna puțin woo-woo. Dar știința din spate este convingătoare: Pământul este bogat în electroni liberi (încărcați negativ). Atunci când sunt conectați la organism, pot ajuta la neutralizarea radicalilor liberi, oferind antioxidant și imunitate”.

Scapă de balonare cu turmeric

Este balonarea o problemă? Acest videoclip TikTok arată o rețetă de smoothie ce include o doză sănătoasă de pudră de turmeric.

„Cercetătorii au descoperit că substanțele fitochimice din alimente naturale, cum ar fi curcumina găsită în turmeric, pot fi o modalitate sigură și eficientă de a ajuta la reducerea inflamației și contribuie la prevenirea și tratarea bolilor”, spune Anne Pesek Taylor, RDN, CD.

„În timp ce răspunsurile inflamatorii acute sunt benefice pentru organism prin faptul că ajută la vindecarea rănilor, iritațiilor sau infecțiilor, știm că inflamația cronică poate contribui la debutul bolii. Există cercetări promițătoare pentru a sprijini utilizarea curcuminei pentru efectele antiinflamatorii și antioxidante asupra obezității, pentru reducerea durerii cauzate de artrită și ajută la eliminarea complicațiilor precum retinopatia diabetică, nefropatia și cardiomiopatia”.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×