Reclamă

Cum să-ți pregătești picioarele pentru sezonul sandalelor

Indiferent de modelul pe care îl alegi, în acest sezon ai cele mai bune sfaturi despre cum să-ți pregătești picioarele pentru sezonul sandalelor. Nu e nimic complicat și cu siguranță te vei simți mai bine atunci când vei vedea rezultatul.

Publicat: 24 mai 2022, 7:25

Cu excepția situației în care apelezi la o pedichiură profesională la câteva săptămâni, sunt șanse mari să ai nevoie de puțină pregătire înainte de a etala picioarele în cele mai decupate sandale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum să-ți pregătești picioarele pentru sezonul sandalelor

Iată cum să îți răsfeți picioarele și ce trebuie să faci pas cu pas pentru a le pregăti de vară. Pielea de pe tălpi este mereu predispusă la leziuni din cauza încălțărilor purtate peste iarnă. Așa că, treci la treabă și ai grijă de tine așa cum se cuvine, indiferent de zona corpului.

Exfoliază și hidratează

Bryony Cocksedge, expert în frumusețe, spune că primul pas este să faci față oricărei acumulari de piele din lunile de iarnă. Exfolierea este cea care îndepărtează pielea moartă de la suprafață. Straturile de celule moarte ale pielii vor bloca alte produse să pătrundă pe suprafața pielii. Prin urmare, este benefic să te exfoliezi în mod regulat, mai ales în perioada premergătoare vremii mai calde.

Ea recomandă utilizarea unui scrub o dată sau de două ori pe săptămână pentru a îndepărta pielea moartă, pentru a îmbunătăți tonusul pielii, pentru a îmbunătăți circulația și pentru a spori reînnoirea celulară, precum și pentru a lăsa pielea catifelată.

Reclamă

Îngrijește calusurile și bătăturile

Având în vedere cât de multă uzură suportă picioarele noastre, calusurile, acele zone dure și groase de piele care se pot acumula, sunt o problemă comună.

Cocksedge recomandă utilizarea unui produs de înmuiere urmat de o pilă pentru picioare pentru a elimina calusurile. Combinația dintre balsam și pilă ajută la exfolierea, hidratarea și catifelarea pielii, explică specialiștii.

Reclamă

Taie sau pilește unghiile de la picioare

Când vine vorba de tăiere și pilire, încersă să îți tai unghiile de la picioare pentru a evita încarnarea.

Margaret Dabbs, fondatoarea Margaret Dabbs London, spune: „Un truc grozav este să folosești o pilă de unghii de cristal. Acest lucru dă imediat aspectul picioarelor care au fost îngrijite la un salon”.

Curăță cuticulele

Pentru a pregăti unghiile de la picioare pentru sandale, împinge ușor cuticulele înapoi. Apoi utilizează un agent de îndepărtare a lacului pentru a curăța patul unghiei. „Folosește întotdeauna un strat de bază pentru a ajuta la prevenirea petelor. Acesta este benefic de asemenea pentru a prelungi rezistența la uzură”, sfătuiește Cocksedge.

Ține pensula cât poți de plată atunci când pictezi unghia, pentru a preveni urmele de pensulă și pentru a oferi o acoperire uniformă. Nu supraîncărca peria. Oja în exces se va scurge în cuticulă și pereții laterali.

La final, folosește ulei de cuticule când unghiile sunt uscate la atingere.

Alege cu înțelepciune oja

„Pentru degetele de la picioare este important să alegi o ojă care are rezistență îndelungată pentru a menține pedichiura proaspătă”, spune Emolyne Ramlov, fondatoarea Emolyne Cosmetics.

Cu cât un lac este mai pigmentat, cu atât va trebui să aplici mai puține straturi. Ojele cu uscare rapidă sunt cele mai bune pentru perioadele aglomerate din an. Află de aici care este culoarea de ojă care se potrivește cel mai bine cu personalitata ta.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și levitează într-o pădure cu copaci cu flori roz
Horoscop
Zodii care nu iartă cu ușurință. Nativii care au o latură dușmănoasă
Există unele zodii care nu iartă cu ușurință. Acești nativi au o latură dușmănoasă pe care nu o lasă la vedere de la prima întâlnire. Sunt zodii răzbunătoare, care se pot preface că au...
2
JLo, fotografiată în timp ce deschide ușa unui studio de dans
Divertisment
Jennifer Lopez a fost fotografiată în timp ce se îndreaptă către un studio de dans. Vedeta a anulat mai multe spectacole fără nicio explicație
Jennifer Lopez a fost fotografiată în timp ce se îndreaptă către un studio de dans. Vedeta a anulat mai multe spectacole fără nicio explicație. Acum, ea părea destul de abătută, iar gesturile ei către...
3
Kristen Stewart, într-o ținută din sacou și fustă, pe covorul roșu
Divertisment
Kristen Stewart a fost văzută în lenjerie intimă și tocuri înalte pe stradă. Actrița a avut o apariție îndrăzneață în New York
Kristen Stewart a fost văzută în lenjerie intimă și tocuri înalte pe stradă. Actrița a avut o apariție îndrăzneață în New York. Ea și-a etalat silueta într-unul dintre cele mai sexy look-uri de până...
4
Kate Middleton, într-o ținută de culoare negră, cu o pălărie cu boruri mari
Divertisment
De câte ori și-a cerut Familia Regală Britanică scuze în mod public. Cel mai recent a făcut-o Kate Middleton
De câte ori și-a cerut Familia Regală Britanică scuze în mod public a fost dezvăluit. Se știe că membrii regali au anumite obiceiuri și tradiții pe care le respectă și cu greu li se...
5
Porții de plăcintă cu brânză și urzici pe o farfurie, alături de roșii proaspete, urzici și o sticlă cu ulei
Rețete
Plăcintă cu brânză și urzici. Rețeta vedetă a primăverii
Dacă îți plac urzicile și ți-ai propus să le incluzi în cât mai multe preparate culinare, încercă și rețeta de plăcintă cu brânză și urzici. Este una dintre rețetele vedetă ale primăverii. Poți prepara...
PARTENERI
×